Spørgsmål Cover

Stil mig et spørgsmål & få svar | Juni 16

Jeg modtager en hel bunke mail hver eneste dag og hold nu op hvor er det bare fedt – bliv endelig ved med det! 👏 Jeg forsøger derfor for at svare jer alle, men det er ikke altid jeg når omkring alle. Derfor samler jeg op 1 gang i måneden, hvor jeg her på bloggen svarer på de spørgsmål som er blevet stillet. Håber i synes godt om ideen og tag godt imod spørgsmålene! ❤️

Untitled-1Ligger du selv inde med et spørgsmål eller noget som du ønsker at få svar på? Klik på knappen og smid dit spørgsmål afsted. Alle afsendere er anonyme, men jeg vælger at dele spørgsmålene så alle kan få glæde af det ☺️

Har snart prøvet alle træningshandsker men synes alligevel man for hård hud i hænderne, hvilket ikke er super feminint!
Hvad bruger du til at beskytte dine hænder imod hård hud?

Det vil jeg giver helt ret i! 😂 Det er overhovedet ikke særlig feminint og det er netop også derfor jeg altid går meget op i at mine negle ser pæne ud. (hehe så ser “overfladen” i det mindste feminin ud)

Jeg bruger ikke selv handsker, da jeg synes det er forfærdelig træls at træne med. Hvis jeg gerne vil have bedre greb bruger jeg kalk eller straps, da det giver et bedre greb når man ellers har lidt svedige hænder. Til det hårde hud som vi jo snakker om, ja så har jeg nok bare gået med til at det nu er som det er. Jeg elsker at træne, men det er desværre en af de trælse ting ved det. Jeg har en lille sten fil, som ligger i mit bad. Den bruger jeg hvis det er helt galt og det tager lige det meste hårde hud og gør det blødt og pænt for lidt tid.

Jeg står i den situation at jeg går rundt med en bikinifitness-pige i maven! Jeg har trænet et års tid og er nu fast besluttet på at jeg gerne vil stille op til næste år. Hvor finder jeg en god træner? Hvor meget skal jeg benytte mig af en træner? Og hvor tænker du at det er bedst at lægge pengene?

Det er super fedt at du ikke er helt begynder og at du efterhånden har trænet i lidt over et år. Det er helt klart en fordel hvis man har bare en lille smule grundform at arbejde udfra 😊

Hvor finder jeg en god træner?

Der findes utrolig mange personlige trænere på “markedet”, men jeg kan klart anbefale at du vælger en som du har hørt godt om, en som du føler dig tryk ved og en du føler er der for at hjælpe dig i din bedste form på den sundeste måde. Jeg havde selv en personlig træner fra dag 1 af og det er jeg virkelig glad for. Idag ville jeg nok kunne klare meget af vejen selv, men det er nu meget rart at få andre øjne og nogen som er forstående overfor sporten og det du går igennem.

Hvor meget jeg skal benytte mig af en træner?

Du er i kontakt med din personlig træner hver uge, for at følge op på hvordan det går, hvordan du har det, om der er noget der skal ændres og for at se om der sker noget med din form.

Hvor tænker du at det er bedst at lægge pengene?

Jeg tænker helt klart at det er en god idé at investere i en personlig træner fremfor den dyreste glimmer bikini 😅 Du skal igennem noget du ikke har prøvet før og derfor er det rart at have en som kan justere på både kosten og din træning. På den anden side vil du helt sikkert møde andre atleter som er i samme båd og det er utrolig dejligt at have folk man kan spare med i sådan en periode. Hvis du tænker hvilken periode der er bedst at have en personlig træner, så synes jeg helt klar at både din offseason og konkurrence diæt er lige så vigtige, medmindre du har trænet i mange år og har opbygget en god muskelmasse 😀

Jeg vil rigtig gerne starte på “bikinifitness-diæt”. Hvordan får fat på sådan en?

En bikinifitness diæt er både en kombination af hård træning, individuel kostplan og vedholdenhed. Det er desværre ikke en diæt man hopper på 2 uger inden man skal på scenen, men kræver planlægning og længere tid for at kunne opretholde muskelmasse.

Når man får en diæt, er den typisk lavet udfra dine behov og opbygget af hvor mange kalorier du skal have for enten at ligge i kalorie overskud eller underskud. Det er ofte noget man kan finde du af ved at se på hvor mange kalorier man på nuværende tidspunkt indtager og derefter skære ned, hvis man selvfølgelig ønsker at ligge i kalorieunderskud. Ønsker du dette? kan jeg anbefale at du henter app’en ‘Myfitnesspal’ som udregner dine kalorier og her kan du nemt og overskueligt holde styr på dit indtag.

Hvad går bulking helt præcist ud på? og hvis jeg skal gøre det, hvordan skal jeg så gøre..?

Bulking er når vi ønsker  at opnå større muskelmasse og derfor skal ligge i kalorie overskud. Jeg synes selv ordet “bulking” er lidt klamt 😂 især for os piger.

Jeg har selv benyttet mig af “bulking”, da jeg besluttede mig for at stille op i bikinifitness. Her steg jeg langsomt i kalorier, vægt og fedtprocent. Jeg vil anbefalde at gøre det langsomt, kontrolret og med en plan for hvad du skal gøre efterfølgende, så du ikke ligepludselig risikere at stå med 6 kilo mere på kroppen og ikke kan overskue hvordan du skal smide det igen. 😄

L.A.Q. er det ligesom shellac? Og er det ligesom det produkt som var i medierne i forhold til allergisk reaktion på huden?

L.A.Q giver det helt samme og flotte resultat som Shellac. Det er samme måde man laver dem på, med over, under og farve lak hvorefter alle lagene skal herdes i en UV lampe. Det har samme levetid ca. 3 uger og det fjernes på samme måde.

Du har ret.. der var noget i medierne med Depend Gellak som netop blev fjernet fra alle Matas butikker, fordi det gav allergisk reaktion på unge piger. Jeg brugte selv Depend Gellak flittigt og har stadig nogle af deres farver. Hvorfor de ikke har fjernet L.A.Q må være fordi de ikke indholder samme stoffer, som Depend gjorde? Jeg har dog min lille teori om dette, da det ellers er et produkt man bruger i de profesionelle, hvor man skal have uddannelse for at må udføre behandlinger. Jeg tror at der er mange unge piger som ikke helt har været klar over hvordan det skulle ligges og måske også nogle “sjuske hoveder” iblandet, som har påført Depend Gellack på huden, uden at fjerne det igen. Hvis de har gjort det flere gange, i flere måneder, så tror jeg at huden reagere voldsomt.

Min mor var så uheldig at få en allergisk reaktion og har derfor hold en længere pause. Fra nu af må hun ikke selv sjuske med det, men så tager jeg ud og hjælper med at ligge det pænt og ordentligt på hendes negle (UDEN at det rør ved huden) 😅 Hun har ikke fået reaktion fra L.A.Q produkterne, så det kan godt være de ikke indholder det samme stof som kan fremkalde allergien?

Et tip til at undgå at der skulle fremkomme allergi: Vær meget omhyggelig perfeksionistisk når du ligger det og sørg for at det kun ligger på selve neglen.

Til sidst vil jeg lige sige at jeg har brugt både Depend og L.A.Q i flere flere år også uden pause og der har aldrig været den mindste form for allergi eller irritation 😇 så frygt ej!

I starten havde jeg meget fokus på at træne baller, fordi jeg nærmest ingen numse har. Jeg har trænet meget squat og lunges med vægt, men det har bare gjort at jeg har fået større for- og baglår og min numse derfor synes mindre. Har du nogle gode råd?

Det er lidt svært at sige om det er rent genetisk eller om det er fordi du træner for mange øvelser der går i for og baglår. Mit bedste råd vil helt klart være at fortsætte med at træne din underkrop også med vægt, men derimod tænke mere over hvilke øvelser du laver. Det kan sagtens være at du har svært ved at aktivere dine balle muskler og derfor bruger meget dine for og baglår. Du kan eksempelvis prøve at tage nogle forskellige aktiveringsøvelser med ind i dine træningspas. Start din underkropstræning med at lav et par aktiveringsøvelser for ballerne eller brug dem som et superset i din træning. Jeg er selv ret glad for øvelserne som kan findes i mit tidligere indlæg “sådan aktivere du ballerne”

En anden øvelse som jeg synes er en sikker vinder til ild i ballerne, er Hip thrusters. Her kan man virkelig få aktivering i ballerne – måske en masse tunge set og superset kan hjælpe?

Hvilke kosttilskud bruger du og hvorfor?

Jeg har prøvet alverdens forskellige kosttilskud igennem tiden 😄 Jeg er skåret gevaldigt ned på mit forbrug og bruger nu kun det som jeg synes er allermest nødvendigt. Jeg er derimod gået hen og blevet rigtig glad for alle de her kosttilskud som man så kan bruge til sundere opskrifter og det har jeg så en stor kærlighed for hehe ☺️ her kommer en lille liste over mine favoritter kosttilskud:

Kosttilskud:

  • Omega 3 – god for både: led, syn, hjerne, hjerte, hud og hår.
  • Magnesium – magnesium har en beroligende effekt på kroppen og er rigtig godt for kroppens restitution.
  • Super 8 -Mælkesyrebakterier der bidrager til at holde vores tarmflora sund og stabilen.

Hvad gjorde du anderledes for at se de første ændringer?

Som jeg har skrevet i mit tidligere indlæg, skete der først rigtig noget med mine fremskridt efter jeg mødte min kæreste. Jeg tror det er en kombination af at jeg begynde at gå mere op i kosten, mindre byture og hårdere træningspas. ☺️ Jeg hoppede med på hans programmer og fik derfor en fast træningsrytme, med både styrketræning og puls træning i form af crossfit. Samtidelig lærte jeg meget om kost og hvilke fødevarer jeg skulle have mere af end andre og efter flere måneders vedholdenhed skete der bare lyn hurtigt resultater. ☺️

Untitled-1

Du kan finde flere spørgsmål & svar i indlæggene her:

Har du nogle tilføjelser eller andet du vil byde ind med, til spørgsmålene her? Så smid endelig en kommentar i feltet under 😊 ✌️ Peace out!

kys-sarah-posinSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.