Blandet

10 ting du kan lave med kokos olie

Kokosolie er et rigtig sundt fedtstof til madlavning, men hvad kan vi egentlig ellers bruge kokosolien til? Her er 10 […]

maj 2015

Sarah Posin

Kokosolie er et rigtig sundt fedtstof til madlavning, men hvad kan vi egentlig ellers bruge kokosolien til? Her er 10 ting du kan bruge din kokosolie til!22216_1582296192028495_3218829820105653788_n

 1. Stegning af kød og grøntsager, istedet for olivenolie, rapsolie, smør og andre fedtstoffer. Kokosolie tåler rigtig høj varme.
 2. Brug kokosolie som en mild make-up fjerner
 3. Vidste du at kokosolie har et naturligt indhold af solfaktor 4?
 4. Lav din egen body scrub og tilsæt groft salt
 5. Brug kokosolie til bagning. Se b.la opskriften på sund granola
 6. Kokosolie lagres ikke i kroppen som fedt, men bruges istedet som energi til kroppen og er derfor et godt stege produkt hvis du ønsker et vægttab.
 7. Kokosolie indholder mange helbredsmæssige fordele. Derfor er der mange som spiser en ske kokosolie om dagen eller bruger det som smør på maden eller som dressing over salater.
 8. Få en blød krop og brug olien i badekaret
 9. Kan bruges som massage olie eller body lotion. Forhindre strækmærker og kan bruges som ansigtscreme og er med til at give en mere spændstig hud, med færre rynker.
 10. Kokosolie kan både være fast og flydende. Ved en temperaturer under 24 C. er kokosolien fast som smør og når temperaturen kommer over 24 C, bliver den flydende – men bare rolig, din olien tager ikke skade af at skifte form.

 

Untitled-1

 

Hvilken kokosolie skal du købe? Det er lidt forvirrende at finde ud af hvilken kokosolie man lige skal vælge. Nogle Kokosolier koster 50 kr og andre er helt oppe i de 150 kr. Men hvilken en skal man vælge? Jeg har efterhånden eksperimenteret lidt med forskellige kokosoliemærker, men den jeg har bedst erfaring med er Urtekrams Kokosolie.

Hvilken kokosolie bruger du selv? og er der en du fortrækker?  😛

 

Kommentarer

 1. Jeg foretrækker den fra Cocosa som er smagsneutral 🙂 Jeg bruger også mit kokosolie i mine hårspidser, så spalter de mindre 🙂

  Har du haft erfaring med at bruge kokosolie som ansigtscreme? Og er det noget du vil anbefale? Og evt. hvordan? Jeg tænker det er lidt fedtet at have på i løbet af dagen 😛

  1. Hvor lækkert Zenia 🙂 Det er jo skide smart! Jeg har ikke prøvet at bruge det som ansigtcreme, men kun til kroppen. Tænker det bliver lidt fedtet i ansigtet, men jeg ved det ikke 🙂 Skriv lige hvis du har afprøvet det 😉

 2. Kokosolie indeholder så meget fedt at det er federe end smør, det er smask fyldt med mættet fedt, så jeg tror ikke lige at du skal reklamere med at det er slankende!!????

  1. Jeg reklamere heller ikke, som om det er et slankeprodukt? Ved ikke hvor du får det fra 😀 Men beklager, hvis du har misforstået.
   Skriver ‘ kokosolie er et godt stege produkt, hvis du ønsker et vægttab’. Det er fyldt med fedt ja? men sunde fedtstoffer, fremfor eksempelvis smør?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev.

Få gratis inspiration, særlige tilbud og meget mere.