Træning Træningstips

10 Ting jeg lærte ved at vinde Bikinifitness

1 år med fuld fokus på mit mål om at konkurrere i bikinifitness har skabt en masse erfaring og hold da […]

september 2015

Sarah Posin

1 år med fuld fokus på mit mål om at konkurrere i bikinifitness har skabt en masse erfaring og hold da op hvor har jeg lært meget om mig selv og fitness verdenen general! Drømmer du selv om at konkurrere eller har du sat dig andre mål? Så kan du måske bruge nogle af mine ’10 ting jeg har lært ved at vinde bikini fitness’

1. Man bliver ikke mere glad eller tilfreds med sig selv ved at blive tyndere

Sjovt nok har jeg altid drømt om en tynd og slank krop, hvem drømmer ikke om det? 🙂 Men hvor har jeg bare virkelig fundet ud af at livet er så meget sjovere med et par kilo ekstra på sidebenene 😀 Det kan godt være at tøjet sidder skide flot og at man ser hammer lækker ud i en bikini, men hvad er det alt sammen hver, hvis ikke engang overskuddet og energien er der til at “vise det frem”? Sådan havde jeg det i hvert fald under min diæt. Det farligste af det hele er at jeg overhovedet ikke følte mig tynd, på trods af de 9 kilo jeg havde smidt. Man stirer sig virkelig blind på sine fremskridt og mere vil bare have mere – kender du det? 🙂 At sætte sig et mål om sådan en konkurrence er noget, men det at stræbe efter samme form året rundt, er simpelthen umenneskeligt. Jeg nyder hver dag og den frihed jeg har til at have fri tøjler til at gøre det jeg føler for. Har jeg lyst til en bytur, café hygge med veninderne, flere hviledage eller at brænde den fuldstændig af til en crossfit time, ja så er det det jeg gør? 🙂

2. Struktur og planlægning skaber de bedste resultater

Faste træningsrutiner, hvornår skal jeg træne, hvor mange dage i ugen, fast træningsplan, hvad skal jeg træne, hvor mange gange om ugen, hvad skal jeg fokusere på og ikke mindst kostplan og de små delmål på vejen, har virkelig skabt de bedste resultater for mig.

IMG_0380

3. Dyrt at være danmarksmester

Jeg har ikke præcis regnskab over det, netop fordi jeg ikke tør at tænke på hvad det har kostet 🙂 Ofte når jeg foltæller folk omkring at sporten er hammer dyr, får jeg tit spørgsmålet om det ikke bare er protein pulver, bikini og lidt løse sager? men nej! holy moly der er meget andet end bare det! Mange uventede ting, såsom tilmelding til stævnet, at være medlem i forbundet, rejser, hotelophold, spray tan, coach, den rette kost og  jeg kunne blive ved 🙂 Det i sig selv at skulle følge en kostplan med rene råvarer, nødder og en masse grønt er en kæmpe udgift i sig selv. Overvejer du en konkurrence i fremtiden? så tænk lige en ekstra gang om økonomien er til det 🙂

4. Det kræver tid, plads og overskud i ens liv

Hvor er du i dit liv og hvilke ting skal der ske indenfor den nærmeste fremtid? Studere du, hvornår skal du til eksamen, skal du ud og rejse? Jeg gav afkald på en del sociale arrangementer, såsom sommerferie med min kæreste og fede byture med veninderne i et helt år. Det er forskelligt hvor god man hver især er til at takle sådanne situationer, men det tror jeg først man rigtig finder ud af når man står i det.

5. En hulens masse teknik og forskellige træningsøvelser

Igennem forløbet har jeg virkelig lært hvordan man aktivere de forskellige muskler og hvordan man kan arbejde med muskelkontakten fremfor kun tunge løft.

IMG_0389

6. Struktur og planlægning af kost

Jeg har virkelig fundet struktur i min kost og det ligger slet ikke unaturligt for mig at leve sundt. Når man over en længere periode har levet på kostplan, tror jeg hurtigt man danner sig nogle vaner og jeg ved nu hvordan jeg hver dag kan flytte rundt på mine kalorier, hvis jeg skal noget uventet. Man kommer ind i nogle faste rutiner, som ender med at blive en del af ens hverdag. Min mad bliver ikke længere vejet, men jeg spiser efter min sunde fornuft og lader også mig selv “få lov” til sjov og ballade et par gange i ugen.

7. Kreative mad løsninger

Hvordan forvandler man ingen mad til meget mad og hvordan får man noget dødsygt til at smage af en lækker dessert? Her har jeg virkelig lært hvordan man kan finde de lækreste alternativer til slik og søde sager, som jeg idag stadig bruger meget i hverdagen.dfghjk

8. Hårdt arbejde betaler sig!

Er virkelig blevet bekræft i at hårdt arbejde virkelig betaler sig! Man kan virkelig det man gerne vil, det kræver tolmodighed og små skridt hver eneste dag. Til sidst vil de små skidt blive kæmpe i sidste ende. De følelser og udfordringer jeg har gennemgået, er helt klar noget jeg kan bruge i andre sammenhænge i livet – ikke kun træning, men også så meget andet såsom arbejde, karriere, forhold og hverdagens små udfordringer.

9. ´You turn into a diva when you’re hungry’ 😀

Har virkelig lært hvordan kost kan påvirke kroppens udseende og hvor meget det har at sige for ens resultater. Under min diæt fik jeg ikke særlig mange kulhydrater såsom ris, så jeg så meget flad og lille ud, men så snart jeg fik kulhydrater op til konkurrencen begyndte der at ske flotte resultater og musklerne fik ligepludselig en helt anden volume – Skræmmende at man kan lege sådan med kosten når det gælder kroppens udseende. 🙂

10. En overfladisk verden

En ben hård diæt, væske udtømning, posering og selvbruner i lange baner, giver os et billede af hvordan vores  kroppe bør se ud. Sandheden er bare den at ingen ser sådan ud, udover når man står på scenen. De sociale medier bliver bombarderet med bikini billeder og her kan man sagtens danne sig et forkert billed af hvordan vi bør se ud for at være “perfekte, fitte og i god form”. Hvis ikke man selv har prøvet det, så skal man være klar over at ingen er i stand til at holde sådan en konkurrenceform året rundt.

IMG_0390

Hårdt arbejde betaler sig og man kan virelig hvad man vi! Hold fokus, f*** hvad andre siger du skal og ikke skal og gør hvad DU vil og arbejd hårdt for det, så skal du nok nå dit mål! Jeg rykkede selv mange grænser under forløbet her og hold da op hvor er det bare fedt at kunne sige at man har gennemført sit mål og så ovenikøbet kommet ud meget stærkere og en masse erfaringer rigere.

sarah-posin-logo-blog

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev.

Få gratis inspiration, særlige tilbud og meget mere.