Mine guides Opskrifter

3 gode slankekure, der rent faktisk virker!

Hvilen kur er bedst, hvilken kur skal man vælge, hvilken er mest effektiv og hvordan gør man? Jeg har fundet […]

marts 2016

Sarah Posin

Hvilen kur er bedst, hvilken kur skal man vælge, hvilken er mest effektiv og hvordan gør man? Jeg har fundet 3 af mine favorit kure og forklarer lidt omkring dem  Find ud af hvilken kur der passer bedst til din hverdag og livstil, tag inspiration, miks dem eller find opskrifter under de forskellige kure. Her er min top 3:

Untitled-1

5:2 Kuren

Kuren er en fastediæt og har vist sig at være virkelig god og effektiv. Det er egentlig meget simpelt, kuren handler om:

  • 5 dage med din normale kost og 2 fastedage
  • 500 kalorier for kvinder – 600 kalorier for mænd, på de 2 fastedage

Hvorfor taber man sig af kuren her? Da du i det store kalorie regnskab indtager færre kalorier end du er vant til og derfor vil du ende i et kalorie underskud. Kuren er fleksibel og du har mulighed for selv at planlægge hvilke dage du skal holde dine faste dage på, fremfor en kur du skal holde hver eneste dag. Det kan ofte virke uoverskueligt og du vil måske falde i. Ved kuren her har du kun 2 dage hvor du skal fokusere på din kost og her må du indtage 500 kcal.

Hvor meget er 500 kalorier? 500 kalorier er ikke meget, i forhold til hvad de fleste af os får til hverdag. Find ud af hvornår på dagen du har mest bruge for din mad eller fordele kalorierne ud over dagen. Det kan måske kræve lidt øvelse før man helt finder ud af hvornår man mest mærker sulten.

Her er et eksempel på kalorier under 500:

10624682_1677847252473388_5175893480993319706_n

300 g neutral skyr

50 g frugt/bær

15 g mandler

10 g rosiner

= 320 kcal

 

Sådan kunne et typisk morgen eller mellemmåltid se ud, tilbage har vi 180 kcal. til resten af vores “fastedag”. Det kunne eksempelvis være 100 gram kylling og lidt grøntsager.

 

Untitled-1

Low Carb High Fat (LCHF)

Low carb, high fat siger sig selv – lavt på kulhydrater og højt indhold af fedt. Kuren eller livstilen er meget populær og mange oplever rigtig gode resultater. Kuren består af:

  • Ingen brød, pasta og generelt stivelse
  • Masser af sundt fedt fra nødder, smør, fløde, avocado og andre fødevarer med et højt fedt indhold.

 

Hvorfor taber man sig af kuren her? Kulhydrater finder vi i vores dagligekost som ris, pasta, frugt og sukker. Ved at sænke indtaget af kulhydrater eller helt at fjerne dem fra den daglige kost, kan man næsten ikke undgå at sænke sit daglige kalorieindtag og du vil ofte opleve at vægten hurtigt falder, da kulhydrater binder væske. Derfor vil man ofte opleve hurtige resultater.

Hvorfor er fedt godt for os? Der sværmer lidt en myte om at fedt feder og mange prøver derfor at undgå fødevarer med for højt fedt indhold. Tværtimod er fedt en ekstrem vigtig kilde for os, både vores hjerne, hjerte, muskler og led. Fedt giver en god mæthed og så smager det også bare hammer godt! Det er vigtigt at man holder sig til de sunde og naturlige fedt kilder, såsom nødder, smør, avocado, fisk, kød osv.

 

 

Hvis du er på LCHF, findes der mange muligheder for at lave sunde alternative opskrifter som nemt kan erstatte det vi er vant til i hverdagen. Du kan finde inspiration fra mine tidligere opskrifter her:

LCHF – Hjemmelavet burgerboller 

LCHF – Franskbrød 

LCHF – Fastelavnsboller 

Se også hvilke ingredienser jeg bruger til mine opskrifter i linket >>her 

 

Untitled-1

Stenalder kost (Paleo)

Stenalderkost også kaldet Paleo, er en meget populær kost-strategi, som du helt sikkert har set i diverse butikker med paleo-brød og raw food barer. Jeg vil egentlig mene at den minder en smule om LCHF, hvis man skulle sammenligne med noget. Der er dog lige nogle forskelligheder – Paleo handler primært om at skulle spise lidt som vores forfædre gjorde hehe Oprindelig kost, uden kornprodukter, kartofler, generelt forarbejdet fødevarer såsom mejeriprodukter, salt, sukker, øl og fødevarer som er tilsat E-numre og smagsforstærkere.

  • Masser af proteiner – kød, fisk, æg
  • Grøntsager, frugt og bær

 

Hvad er fordelen ved Paleo? Fordelen er at man selvfølgelig undgår kulhydrater som igen binder væske og kan være med til at lade vægten falde. Man undgår på samme tid alle de forarbejdet produkter og de mange forskellige E-numre som vi nærmest ikke aner hvordan udtages  . I bund og grund handler Paleo om fokus på kvaliteten af de enkelte råvarer, det høje protein indtag som giver god mæthed. – Mange af de ting man ikke må spise i paleo er dem der er meget energitætte i vores daglige kost. Ved helt at fjerne dem, er det svært at overspise.

 

Hvad er ulempen? Ulempen ved Paleo er at de fleste mennesker har svært ved at leve 100 % efter Paleo-bogen. Der er utrolig mange ting man skal undgå hvis man skal leve 100 % efter paleo diæten og det kan være svært i det samfund vi lever i, da der vil være så mange fødevarer man ikke må indtage. Der findes derimod også mange rigtig sunde fødevarer som vi undgår, såsom bønner, linser, kalk osv. Paleo er hermed også en hammer dyr livstil, da det kræver utrolig store mængder kød, nødder og grøntsager. Man ser ofte Paleo i crossfit miljøet, men ulempen ved at træne hårdt og levet på denne diæt er at man lyn hurtigt vil kunne mærke at man har brug for kulhydrater for at få styrke og energi til at klare de fysisk hårde træninger – derfor er der mange som vælger at leve 80:20 paleo. Jeg vil også helt klar anbefale at man vælger at lave sin egen ‘lidt mildere’ version af Paleo diæten, hvis det er den man synes lyder mest tiltalende.

 

Untitled-1

Hvilken kur bruger jeg ?

erghjkhghfgdrf

(find flere opskrifter på sund aftensmad

Jeg er ikke selv på nogen kur og har heller ikke planer om at skulle  Personligt er jeg en smule imod de her såkaldte “slankekure”, fordi de netop aldrig er til at holde i længere tid og hvad sker der så med kroppen og ens resultater, når man stopper på sin kur igen? Efter et par år på konkurrence kostplan, nyder jeg friheden for ikke at være fastlåst på faste fødevarer og præcise målinger, men bruger derimod min sunde fornuft, hvor der også er plads til sjov og ballade.☺️ Hvis jeg skulle udpege én af disse 3 kurer, som minder mest om min egen livstil, vil det nok være LCHF. Jeg opbygger mine måltider meget ala den – få kulhydrater, masser af protein, grøntsager og fedt. For mig er det ikke en kur, men mere en livstil og jeg synes hverken det er træls eller kedeligt at leve efter. På trods af den gode kost i hverdagen, er der alligevel plads til en masse sjov og hygge med slik, kager, brød og alkohol – alt hvad der absolut ikke høre under LCHF. Alt med måde og hvem faen’ synes egentlig det er sjovt at leve på en slankekur?

 

Hvilke af disse 3 kurer har du prøvet? Hvis du ligger inde med en super effektiv kur eller nogle specielle fif, som du bruger i din hverdag, så smid endelig en kommentar i feltet under indlægget!

underskrift til bloggen 3

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev.

Få gratis inspiration, særlige tilbud og meget mere.