Træning Træningsprogrammer Træningstips

Mine mest brugte træningsøvelser + Video

Vi kender vel alle de dage, hvor vi står i fitness centeret og ikke rigtig ved hvad vi skal lave […]

maj 2016

Sarah Posin

Vi kender vel alle de dage, hvor vi står i fitness centeret og ikke rigtig ved hvad vi skal lave af øvelser. Måske du har nogle favoritter som du ofte ender med at lave? Det har jeg hehe  og det er netop dem jeg vil vise her. Jeg har i samarbejde med Cult, lavet en række videoer med øvelser til forskellige muskelgrupper – Måske du kan finde lidt inspiration til din egen træning.

Incline chest press superset with chest supported row

Område: Bryst, ryg 

Jeg elsker øvelsen her.. Den er bare super godt fordi du netop har to øvelser i et set Først bryst og dernæst ryg. Du udfører øvelsen på samme station og du er fri for at skifte vægte og regulere på bænkens hældning. Jeg laver typisk 4 sæt med 10-12 gentagelser.

Seated Arnold press

Område: Bryst

Her varierer jeg imellem siddende, stående, med håndvægte eller kettlebells. Fordelen ved at udføre øvelsen stående er, at du stabilisere med andre muskelgrupper og når du hermed også bruger håndvægte er du sikker på at din stærke side ikke vil tage over. Øvelsen minder meget om normal skulderpress, bortset fra at du får en ekstra rotation med, som netop har mere fokus på bagskulder.

Jeg laver typisk 4 sæt med 8-10 gentagelser. Skulle jeg kombinere et superset med øvelsen her, ville jeg lave stående lateral raises, som i kan finde en variation af længere nede i indlægget 

Dumbell Romanian deadlift

Område: lænd, baller, baglår

Øvelsen her kan både laves med vægtstang, kettlebells eller håndvægte som vist i videoen. Jeg elsker øvelsen her, da jeg føler den går rigtig godt i lé booty  Det er ikke ofte jeg kører tungt i øvelsen, derfor laver jeg ofte flere gentagelser af 12-15. Bruger jeg derimod en vægtstang, er det lidt nemmere at få bedre greb, da der er mulighed for at lave mixed grip. (Mixed grip er når du twister den ene hånd den modsatte retning) 

 

Inclined lateral raise

Område: Skulder

Lateral raises er en skulder øvelse jeg altid laver hehe Der findes flere variationer og det her er en af dem..

Jeg kan godt lide variationen her, da jeg virkelig føler at skulderen arbejde hele vejen ned til hoften. Når jeg laver siddende eller stående lateral raises, synes jeg det er nemt at slippe muskelkontakten når man når helt i bunden af øvelsen – det hjælper den skrå bænk her på 

Sit-ups med medicin bold

Område: Mave, core, arme, puls

Sit-ups er en af de maveøvelser jeg ofte bruger, da der er lidt fut i øvelsen. Jeg elsker følelsen af at få pulsen op, bruge maven og hele overkroppen. Man kan sagtens lave rimelig mange sit-ups i streg, da man må bruge armene til at svinge sig afsted med. Når man så bringer bolden med, bliver den lige liiidt hårdere og så bliver hele kroppen brugt!

Jeg bruger ofte øvelsen i forbindelse med de små workouts jeg laver eller som et superset i min styrketræning.

 

Untitled-1

 

Hvilke øvelser plejer du at lave?

Kunne du tænke dig at se alle træningsvideoerne, så hop ind forbi Cult’s facebook side – her kan du finde en lang række af forskellige øvelser 

Rigtig god fornøjelse!

 

kys-sarah-posin

Sponsoreret samarbejde

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev.

Få gratis inspiration, særlige tilbud og meget mere.