Blandet

3 Råd til at komme slank igennem julen

December måned…! Aaaarh Hvem elsker ikke hyggen og alt det der høre med her i julen. Måske vi alle er […]

januar 1970

Sarah Posin

December måned…! Aaaarh

Hvem elsker ikke hyggen og alt det der høre med her i julen. Måske vi alle er en smule stresset over de skide julegaver, men ellers er det nu egentlig meget hyggeligt. Men hvordan kan vi lige sikre os at vi kommer nogenlunde igennem julen uden for mange ekstra kilo på sidebenene? og uden at skulle på den helt store fat-burner kur? Her er  3 små to-do der måske kan hjælpe dig her i julen:

1. Når vi nu læner os godt tilbage og juleferien for alvor er her, så lad os da udnytte at vi kan få rørt os lidt i ny og næ. Gå med en lille tur, når mormor og morfar trænger til at bevæge sig lidt, eller spørg de yngste i familien og du må være med til at spille Wii. Alt sammen gælder, så længe man bare får rørt sig en smule!

2. Du har sikkert en plan over december, hvornår skal du til julefrokost og klippe klister dag med familien. Alle de her sociale ting som høre julen til. Men det er jo ofte her vi hopper i fælderne og selvfølgelig skal vi hygge os og selvfølgelig skal vi have en masse lækker mad, søde sager, fest og afslapning med familie og venner. Men sørg for at hold dine faste sunde rutiner i hverdagen og så nyd det for pokker når du er ude.

3. Udnyt årstidens mange grøntsager og lav de lækreste salater eller gryderetter med blomkål, grønkål, gulerødder, hvidkål, rødbeder eller rødkål. Alle rige på fibre og er både super sunde, men bidrager også til mæthed, som vi kan have brug for når jule-gotterne bliver sat på bordet.

4. Spring ikke dine normale måltider over

Kender du det der med at man tænker ‘aaaarh.. jeg springerlige lige frokosten over, så er der plads til mere julemad’. Meeen det er faktisk ikke særlig godt, da vi hurtigt kan komme til at overspise og højst sandsynlig letter vil falde i alle fristelserne som bliver sat på bordet. Skal du til julefrokost, fødselsdage eller andet hvor du ved at der kommer fristelser, så husk at få spist dine måltider så du har en god bund og derved ikke risikere at proppe dig helt ustyrligt med en kæmpe kalorie bombe.

5. Tænk over de våde varer

Til julen hører der også Gløgg, juleøl og julefrokoster med en masse af alkohol og det skal vi helt sikkert og nyde! men vi kan gøre det hele med både. Alkohol indholder mange kalorier og det samme gør den fede julemad. Spar f.eks lidt på kartoflerne og de brunede, skær fedtet af kødet og tag lidt ekstra af rødkålsalaten, så der plads til det hele.

 

Hvilke ting tror du vi hjælpe os igennem julen?

 

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev.

Få gratis inspiration, særlige tilbud og meget mere.