Blandet

4 lækre opskrifter på hjemmelavet Humus

Humus er det perfekte tilbehør og egner sig egentlig til de fleste retter! Jeg bruger både humus som dip, til […]

januar 1970

Sarah Posin

Humus er det perfekte tilbehør og egner sig egentlig til de fleste retter! Jeg bruger både humus som dip, til salater, gyderetter eller til kød istedet for sovs. Der findes mange måder og varianter, så derfor vil jeg lige dele nogle forskellige opskfiter på hummus…

Jeg kan huske humus helt tilbage fra da jeg var lille og boede hjemme. Min mor lavede det faktisk rimelig ofte og jeg kan huske hvordan hun altid havde en stor skål med kikærte stående i blød natten over. Ofte glemte hun alt om de her blødgjorte kikærter, så hun var nødt til at smide dem ud hehe. Forleden gav jeg hende så lige et lille tip om at de faktisk kan købes på dåse og at det bliver mindst lige så lækkert!

‘Hjemmelavet humus? uoverskuligt’ tænker du sikkert. Men det er faktisk slet ikke så fancy pansy som det sikkert lyder. Hvis bare du er ejer af en stavblender, foodprocesser eller blender, så er det lyn hurtigt og simpelt!

Klassisk Humus

Opskriften her, er den helt klassiske opskrift på kikærte humus. Det er altid en sikker vinder og når du ikke at spise det hele, kan du smække det på panden og så har du lækre hjemmelavet falafler. Har jeg ikke lige Tahin i mit køkken, så smager det også helt fint blot med kikærter, olie, salt og hvidløg. Opskriften her ligger op af den helt traditonelle opskrift, som vi kender…

➔ Det skal du bruge:

➔ Sådan gør du:

  1. Hæld vandet fra kikærterne (gem en lille smule væske i en skål) og hæld kikærterne i en skål
  2. Tilføj tahin, hvidløg, salt, olivenolie og resten af væden fra kikærterne, samt et lille skvis citron
  3. Blend alle ingredienserne, indtil du synes den har den rette konsistens
  4. Hæld over i en skål og top med lidt paprika på toppen.

Karry Humus

➔ Det skal du bruge:

Samme opskrift som den klassiske humus ovenover, her tilføjer du bare 1 tsk. karry. Jeg vil anbefale at købe en lidt dyre karry, da smagen altså godt kan varierre lidt. Jeg er ret glad for krydderierne fra Urtekram, selvom prisen er lidt høj, så kan man virkelig smage kvaiteten.

Soltørret tomat humus med chili

➔ Det skal du bruge:

Artiskok humus

➔ Det skal du bruge:

 

Hvad indholder humus & er det sundt?

Humus som traditionelt er lavet på kikærter, er rig på proteiner og bruges ofte det det vegatariske køkken. Da jeg før i tiden ikke spiste kød, lavede jeg ofte salater med kikærter eller falafler, da de som sagt har et højt indhold af proteiner og derfor giver en god mæthed, som kød ellers ville give. Jeg vil helt klart anbefale at lave sin egen humus, da det klart smager bedst og så har du mulighed for at lave den lidt sundere end de færdiglavede man kan købe i fødevarerbutikkerne.

Hvad er holdbarheden for humus?

Har du lavet din egen portion hjemmelavet humus, kan den ca. holde sig i køleskabet 3-5 dage. Laver du en kæmpe portion humus, kan du sagtens fryse det ned i små portioner, så du kan tage lidt op efterhånden.

 

sarah posin - signature

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev.

Få gratis inspiration, særlige tilbud og meget mere.