Træning Træningsprogrammer

5 gode balle øvelser

Mangler du lidt inspiration til din balle træning, så er her 5 øvelser som du kan prøve af i centeret. […]

marts 2015

Sarah Posin

Mangler du lidt inspiration til din balle træning, så er her 5 øvelser som du kan prøve af i centeret. 😀

Når jeg træner baller er mit fokus ikke at løfte så tungt som muligt, men derimod at føle muskelaktiviteten, så den hele tiden er aktiveret. Før hen når jeg lavede squat havde jeg en del kilo på, men jeg havde slet ikke samme aktivitet i ballerne.

Selvom det nogle gange ser lidt tosset ud, at man ikke har særlig mange kilo på, så er det kontakten med musklerne som er vigtigst. Ellers kan man hurtigt begynde at komplementere med andre muskelgrupper.


Opvarmning:

Som opvarmning til min balle træning, fokuserer jeg på at varme godt op i balle musklerne og forsøger på at få muskelkontakt, allerede ved opvarmningen. Her kan jeg finde på at lave enten:

Løbebånd – med en stigning på 15, og en hastighed på 5. (10-15 min.)

Stepmaskine – Niveau 13 (10-15 min.)


Øvelse 1 – Squat 

Squat that but ☝️ @nlundorff

Squat er en rigtig god basic øvelse, når det gælder ben og balle træning. Dine ben og baller er det stærkeste på dig, så her kan du virkelig få lov til at fylde nogle kilo på.

Squat med frie vægte styrker en masse forskellige muskelgrupper på din krop og er specielt godt til din indre core styrke.

Tip: Når jeg squatter, sørger jeg altid for at holde min ryg opspændt, så jeg på ingen mulig måde svajer i min ryg. Når jeg går ned, gå jeg lidt under 90 grader og presser alt vægten på mine hæler og ydre fødder, imens at jeg presser mine knæ ud til siden.


Øvelse 2 – Sumo deadlift & Jumping Squats

11008802_1554221448169303_840666951411709156_n

Sumo deadlift kombineret med jumping squats i et supersæt. I sumo deadlift bruger jeg en stepbænk, for at kunne får mere bevægelse og dybde.  Efterfulgt at jumping squats på gulvet.

Tip: Sørg her for at holde opspænd i din ryg, egentlig på samme måde som squat. Gå langsomt ned og langsomt op imens at du presser knæene ud af. Her er det vigtigt ikke at bounce i bunden, da du risikere at miste muskelkontakten.


Øvelse 3 – Split Squat på bænk 

11026014_1554220978169350_4739092620850063619_nHer kommer der lidt balance ind over. Jeg synes personligt at det er nemmere på en af de bløde sæder, som vist her. Ellers kan du også bruge en step bænk eller en boks.

Tip: I den her øvelse gælder det igen om at føle musklen hele vejen. Når du når til tops, så lad være med at slappe af i musklen, men kom op hvor du stadig holder spændet i ballen (hold spændet i 3 sek). Læg igen vægten på hælen og pres op igennem hælen og ydrefoden.


Øvelse 4 – Kick back i kabel 

gfh

Tip : hold ryggen rank og isoleret, så det kun er ballen som arbejder. Man kan hurtigt komme til at bruge ryg og lænd til at trække vægen op. Start i de lette kilo og lær hvordan du aktiverer din balle muskel.


Øvelse 5 – Lying leg curl

11018324_1554221458169302_2753994645470919175_nLying leg curl – er en øvelse for vores bag lår (eller hvad man kalder det 😀 ) I den her øvelse laver jeg drop sæt. Det vil sige at jeg dropper ned i vægt:

  • 12 gentagelser med 20 kg
  • 8-12 gentagelser med 10 kg
  • 8-12 gentagelser med 5 kg

På den her måde syrer det rigtig meget i musklerne og jeg kan love dig for, at du ikke kommer til at kunne gå dagen efter! 😀


Hvor mange kilo skal du træne med?

Ofte når vi taler om træning, spørg vi hinanden hvad vi løfter og hvor stærke vi er og dermed måler os med hinanden.

Som jeg også har skrevet tidligere i indlægget, er det vigtigt at holde fuld fokus på muskelkontakten og ikke tænke så meget på at køre så tungt som muligt.

Det betyder hermed ikke at man skal finde de letteste vægte frem, men find de vægte, som du føler passer til dig.

Vores ben og baller er de stærkeste muskler på vores krop, så her kan vi sagtens bruge tungere vægte, end vi ville træne overkrop med. For at opnå resultater med sin træning, er det vigtigt at presse sig selv og få sved på panden.

Tip: Et lille tip herfra, hvis du har problemer med at holde vægtene i hænderne. Her kan det være en fordel at benytte sig at et par straps, som nemt vikles omkring vægtene – på den måde får du et bedre tag omkring vægtene og det er en fordel hvis du gerne vil op i de lidt tungere vægte.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev.

Få gratis inspiration, særlige tilbud og meget mere.