Wedfghj

5 Ting jeg ville ønske jeg havde vidst da jeg startede med at træne

Da jeg startede med at træne, tænkte jeg kun på at jeg ville være tynd og jeg havde derfor aldrig tænkt tanken om at styrketræning skulle være vejen frem til en slank krop. Jeg brugte flere timer om ugen på diverse hold og med mine fordomme om at tunge vægte ville gøre mig stor og grim. Nu er jeg helt sikkert blevet klogere og det vi jeg selvfølgelig dele med jer! 

Jeg var så heldig at møde Micky min nuværende kæreste, som fik lærte mig en hulens masse om hvordan kroppen reagere ved styrketræning. Han fik slæbt med med i styrketrænings området og jeg fik lært en hel del om teknik og hvordan det vil sige at presse sig selv. Jeg har helt sikkert sprunget nogle led over og undgået en masse fejl, men ser jeg tilbage bliver jeg hele tiden klogere på styrketræning, kost og fordomme.

Hvilke ting har du lært med tiden? Her er 5 ting jeg ville ønske jeg havde vidst, da jeg startede med at træne:

At man ikke nødvendigvis får store ben af at træne dem

Du får ikke nødvendigvis store ben af at træne dem, tvært imod får du dem strammet op og får en go’ stram nummi 😛 Det har meget med ens gener, nogle har tendenser til at respondere lettere på benene og omvendt andre har vildt svært ved at bygge muskel på benene. Det kan man typisk først se, hvis man springer ud i det.

At man ikke behøver at lave konditiontræning for at tabe sig

Du behøver nødvendigvis ikke stå timevis om ugen på løbebåndet, hvis du absolut ikke synes det er fedt. Der findes mange måder hvorpå du også kan opnå et vægttab. Styrketræning er noget af det der har fået mig i den hurtigste og flotteste form. Vidste du godt at jo større muskelmasse du har, jo højre bliver din forbrænding?

At man ikke kan punkt forbrænde

For nogle år siden, tænkte jeg at hvis jeg gerne ville være tynd på mave, ja så skulle jeg træne mave og hvis jeg gerne ville af med inderlårs fedtet, så skulle jeg sidde i den maskine som man presser ind og ud med benene. Jeg har stadig nogle veninder som siger at de bare gerne vil tabe sig der og så er det fint. Men det er desværre ikke sådan det fungere :/ Det er vidt forskelligt fra person til person hvor man først og sidst slipper fedtet på kroppen. For mit vedkommen er det oppefra og ned, så det er mine ben hvor jeg taber mig som det sidste. Hvis du vil tabe dig gælder det ikke om at træne selve området, men egentlig om at ligge i kalorie underskud. Du kan læse mere i mit tidligere indlæg “10 Grunde til at du ikke taber dig” 

At man ikke bliver stor af at styrketræne

Inden jeg begyndte med styrketræning, var min frygt at komme til at ligne et bodybuilder. En ting jeg har lært og mærket på egen krop, er at man ved styrketræning kan forme og stramme kroppen og det er ofte det vi piger søger mest.  Selvfølgelig er vi nogen som er så tosset at træne op til fitness konkurrencer, hvor træningen og kravene bliver meget ekstreme. Det er hverken flot eller feminint og det er også kun lige op til konkurrencen at kroppen ser sådan ud. De store trænede kvinder, som vi frygter at komme til at ligne, får nok noget helt andet en proteinpulver 😉

At kosten er ligeså vigtig for at skabe resultater

Kosten spiller en stor rolle for resultaterne i fitness centeret. Det har jeg virkelig lært meget om under hele min rejse til scenen. Førhen tænkte jeg at jo mindre jeg spise på en dag, jo bedre var det. Hvis jeg kunne springe morgenmaden over, så var det godt og min forståelse for kulhydrater, fedt og sukker var helt forkert. Jeg kunne sagtens spise en rugbrødmad eller en portion havregryn inden sengetid. Hvis jeg var ude og handle kiggede jeg tit på fedt indholdet, fordi jeg tænkte at jo mindre fedtindhold var det bedste. Når jeg handler nu, er min protiering lidt anderledes. Jeg fokuser ikke længere på fedtindholdet, men nærmere om sukker indholdet. Min opdeling af græntsager, protein, kulhydrater og fedt ser helt anderledes ud. Du kan læse et af mine tidligere indlæg “min kostplan”

 

Hvilke erfaringer har du selv fået med tiden? del gerne dine i kommentarfeltet 😉

 

sarah-posin-logo-blogThis Post Has 8 Comments

 1. Sarah Posin

  Det har du helt ret i Carina 🙂
  Tror godt du forstår min pointe – jeg tænker mere på flere timers cardio.

 2. Carina

  Det er nødvendigvis ikke rigtigt at din forbrænding er højere eller længere efter styrketræning – HIIT banker også din efterforbrænding op i samme grad (hvis ikke højere). 🙂 men din pointe er god nok, hvis man sætter alm. cardio op mod alm. styrketræning. Det er jo ret individuelt. 🙂

 3. Camilla

  Hej Sarah.

  I forhold til det med kost og fedt, er det så ikke kun det umættede fedt der er godt for vores krop? Det mættede fedt skal vi ikke have så meget af. Eller har jeg forstået det forkert 🙂 Hilsen Camilla

 4. Sarah Posin

  Det kan være jeg har formuleret mig lidt forkert, men min mening med det var at fortælle at din efterforbrænding er højere ved styrketræning end den er efter en løbetur. 🙂

 5. Sarah Posin

  Hej Line, det skal du da bare igang med så! 🙂
  Kan godt følge dig og det er også rigtig vigtigt at man har teknikken helt på plads, inden man bevæger sig ud i de tunge frivægte.
  Du kan evt. starte med at bruge en kettlebell og holde den foran ved dit bryst. Her kommer lige 3 tips, som du kan huske på når du skal squatte:

  – Din benstan skal være ca. hoftebredde
  – hold din ryg opspændt, så du ikke svajer eller krummer ryg.
  – pres dine knæ udad når du går op igen

  Prøv det her som en start og når du så føler at teknikken er der og du trænger til liiidt mere udfordring, så kan du prøve at sguatte i smith stativ 🙂 Alt har sin start og det er bare med at starte lige så langsom ud. Du skal ikke være bekymret for dine knæ, hvis bare du huske ikke at få knæene ind af, men derimod presse dem udad 🙂

  Håber du kan bruge det til en start 🙂

 6. Max

  Det er jo løgn at du kun forbrænder mens du løber !

 7. Anne

  Jeg har været så heldig at starte træning op med en fysioterapeut. Men for andre tror jeg at de gerne ville have vidst noget mere om teknikken, da jeg stadig ser rigtig mange som tænker mere over hvor meget der er på stangen end om de kan løfte det med den rigtige teknik.

 8. Line

  Hejsa Sarah. Hvordan kom du i gang med at squatte? Jeg er stadig lidt nervøs for mine knæ og vil egentlig gerne i gang med det. Håber du kan hjælpe

  Hilsen Line

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.