Blandet

6 sundhedsmyter på nettet

Glædelig nytår! Jeg håber i alle har fået en god start på det nye år I forbindelse med det nye […]

januar 1970

Sarah Posin

Glædelig nytår! Jeg håber i alle har fået en god start på det nye år I forbindelse med det nye år, bliver der ofte fortaget nytårsfortsæt og i manges tilfælde indebære det et vægttab. Det kan ofte være svært at skelne mellem disse sundhedsmyter, som florere rundt på nettet -og derfor tænkte jeg, at det ville være oplagt, at samle nogle af de mest attraktive sundhedsmyter pt.

Kig med her og se om du kan blive lidt klogere på dit nytårsfortsæt..

1. Vandkuren – drik vand og tab dig..

Vandkuren som bla Fie Laursen har været ude og “reklamere” med, har den seneste tid haft stor fokus. Både på sociale medier og i nyhedsmedierne. Denne vandfaste skulle efter signede være en udrensningskur, som går ud på kun at indtage vand i en hvis antal dage.

Personligt synes jeg at kuren her lyder helt vandvittig (haha! Godt ord ) Og det er absolut ikke noget jeg selv har lyst til at benytte mig af, eller anbefale til andre. Det er hverken et langvarigt vægttab eller noget du bliver sundere, stærkere eller mere frisk af.

Du vil formodenlig tabe dig en smule når du har været på din vandfaste, men når du begynder at spise igen, vil du højst sandsynlig få de ekstra kilo på igen. Udover det, så er det hverken en holdbar kur eller noget som er specielt sjovt at være på.

Man vil højst sandsynligvis gå ned i energiniveau og kan hverken træne eller mister måske fokus og bliver hurtigt træt.

 

2. Maveøvelser der fjerner fedtet fra maven..

Bare det var så vel! Desværre er vi ikke selv herre over, hvilke steder vi taber os, da vi ikke er i stand til at punktforbrænde. For at tabe fedt på maven, er det nødendigt at ligge i kalorie underskud og det kan enten gøres ved hjælp af kost eller øget bevægelse.

Du kan sagtens forme kroppen som du ønsker, ved hjælp af styrketræning, men selve fedtforbrændingen kan du ikke selv styre. Så ønsker du at tabe dig på maven, kan du godt droppe tanken om at dine mavebøjninger er løsningen her. De kan markere og styrke maven og kommer du ned i fedtprocent, vil du kunne se resultatet af de mange maveøvelser. 🙂

 

3. Detox og juicekure

Jeg har endnu ikke selv været på juice kur, da jeg egentlig er ret skeptisk omkring dette og man endnu ikke har set nogen videnskablig argument for, at kuren udrenser.  Derfor tænker jeg at der først og fremmest er alt for meget besvær med at bikse de her juice sammen og så er det også super kedeligt kun at måtte indtage flydende kost.

Juicek kuren er ret trendy, men skulle jeg selv vælge en “kur”, havde jeg nok valgt noget andet som i længden var lidt sjovere og som man kan implementere mere som en livstil.

 

4. Laktosefri, grutenfri

Er du ikke laktose intolerant eller glutenallergiker er der absolut ingen grund til at vælge disse produkter. Jeg vælger ofte selv ris drik, soyadrik eller havre drik som en erstatning for mælk, da jeg synes det er lækkert og ikke har det store behov for komælk. Men vælger man glutenfri produkter udfra at man tænker de er sundere, så kan man godt vælge om igen 🙂

 

5. Spis vegansk

Vegask kost er ret meget oppe i tiden lige pt. og jeg tror bare markedet bliver større og større indenfor produkter til veganere. Jeg elsker denne trend, da jeg ikke selv er den støreste kødspiser og aldrig har været det – så falafler eller en linsebøf falder perfekt i min smag! 🙂

Dog er der ingen grund til at droppe kødet helt, da vores krop stadig har brug for de proteiner og fedtstoffer. Der ligger dog en miljøvenlig tanke bag vegansk kost og for nogen fungere de rigtig godt på mindre kød indtag.

 

6. Kvinder kommer til at ligne bodybuildere, hvis de løfter vægte

Det her en en klassisk sundhedsmyte, som man hører igen og igen. Dog har jeg det lidt på fornemmelsen, at myten er lidt på vej ud igen og folk har fået øjnene op for, hvor flot og sund en krop man kan få ved styrketræning.

For at blive stor og stærk, skal man ligge i kalorieoverskud, for at kunne opbygge muskelmasse og så kræver det hård træning, samt mange år på bagen, hvis man skal i nærheden af det. Vi er alle genetisk forskellige, så nogen har måske større chance for at opbygge muskelmasse end andre, men er det bange for at komme til at ligne en kvindelig bodybuilder, så kræver det noget helt andet end ganske normal styrketræning 🙂

Træn du bare løs!

 

7. Sukkerfri produkter er usundt

Du har sikker set og hørt ordet ‘Aspartam’ og måske hørt at det kan give kræft osv. Der er endnu ingen beviser på, at aspartam er usundt, men for mange som ønsker et vægttab, kan de sukkerfrie produkter virkelig gøre gavn.

Det er vigtigt at understrege, at ingenting er sundt i for store mængder. Det handler om alt med måde!

 

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev.

Få gratis inspiration, særlige tilbud og meget mere.