Blandet

Børn og overvægt – er det deres eget ansvar?

Jeg sad igår i min sofa og så Generation XL på dr tv. Er der nogen af jer som har […]

august 2017

Sarah Posin

Jeg sad igår i min sofa og så Generation XL på dr tv. Er der nogen af jer som har set programmet? Børn har altid haft en stor interesse for mig og det gør ondt helt dybt inde i mig, når de ikke trives. Jeg har lyst til at smide alt hvad jeg har i hænderne og bare hjælpe dem alle! De her unge mennesker som burde nyde deres ungdom, med sjov og leg – men derimod bliver forhindret på grund af overvægt. De har det dårligt med dem selv og deres udseende, bliver mobbet og føler sig udenfor. Forældrene er klar over det og taler åbent overfor deres børn om at de er for tykke, skal tabe sig og er udenfor fællesskabet.

Det er virkelig sjælden at jeg skriver indlæg som dette, da jeg prøver at levere positivt indhold, som i kan bruge – men jeg kan simpelthen ikke lade være med at dele mine tanker med jer..

Er det ikke et eller andet sted forældrenes ansvar? Jeg ved at der er mange ting som kan spille ind, når det gælder overvægt. Men jeg kan ikke lade være med at dømme forældrene lidt? De burde være forbilleder for de her små unge og tage ansvar. Det er squ da ikke børne som handler slik, kiks, sodavand og servere pomfritter, sovs og friturestegte koteletter?

Ih ha! Det brænder helt inde i mig. Og så sidder de kære forældre, som måske selv vejer 10-15 kg for meget og siger til deres barn at han ikke skal spise så meget.

Hvad er jeres mening til det her? og hvordan tænker i man kan hjælpe de her børn til et sundere liv? Det handler jo om en sund balance, hvor man ikke påvirker børne i en forkert retning allerede fra barns ben.

Noget helt andet.. er der nogen der har erfaringer med at arbejde med overvægte børn? eller ved hvordan man kan komme tættere på det? Jeg kan virkelig mærke, at det er et område jeg synes er så spændende og et sted der har brug for en brændende ildsjæl! 

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev.

Få gratis inspiration, særlige tilbud og meget mere.