Træning Træningstips

Cardio træning – hvor meget, hvordan & hvorfor?

Cardio træning, hvor meget,  hvordan og hvorfor? For ca. 4 år siden, anede jeg ikke hvad ordet ‘Cardio’ betød  (håber virkelig at der bare […]

september 2016

Sarah Posin

Cardio træning, hvor meget,  hvordan og hvorfor? For ca. 4 år siden, anede jeg ikke hvad ordet ‘Cardio’ betød  (håber virkelig at der bare sidder én ude bag skærmen, som har tænkt det samme som jeg) Min veninde spurgte mig i sin tid, om jeg ville med ned og lave cardio – her spurgte jeg ligeså diskret ‘Cardio? hvad er cardio?’ Men med tiden må man sige, at jeg virkelig har set ‘Cardio’ dybt i øjnene hehe Om man kan lide det eller ej, er noget meget individuelt..

5

★ Puma løbetrøje, Puma tights, Nike sneakers ★

Hva’ hulen er cardio? Cardio er konditionstræning, som vi kalder det på godt dansk  Der findes mange måder og mange formål med cardio.

Hvorfor er cardio godt? Cardio er rigtig godt, hvis man eksempelvis ønsker et vægttab, få bedre konditionon, blive hurtigere til at løbe lange ture, presse dig selv eller blot få en dejlig rar følelse af udmattelse og sved på panden!

Hvad laver jeg af cardio? Jeg laver primært cardio, fordi jeg synes det er en fed måde at presse sig selv og der er ikke noget bedre end sved på panden og en høj puls! Jeg har aldrig været den helt store løber eller cykelrytter hehe, men jeg elsker at kunne kombinere min cardio med styrketræning. Det kan se ud på mange måder, men her er 3 eksempler på en træning med både cardio og styrke:

Crossfit workout

27-21-15-9

 • Cal. roning
 • Squat
 • Pull ups
 • Push press
 • Burpees

Overkropstræning & interval

3 sæt med 10-12 gentagelser

 • Pull down, wide grip
 • Seated row
 • Facepull, cable
 • Skulderpress
 • Lateral raises
 • Chest press, incline
 • Chest supported row, incline
 • Mave øvelse på bold
 • Interval 15 min. 30 sekunder arbejde – 30 sekunder pause. Hastighed på 16-17.

Løbetur

Typisk planlægger jeg en løbetur fra morgenenstunden af og helst hvis vejret er til det. Ofte priotere jeg løbeturen fremfor styrketræning, hvis jeg er en smule tidspresset i forhold til arbejde eller planer. Det er hurtigt og effektivt og så er det klaret på under en halv time! Personligt bliver jeg simpelthen nødt til at skubbe mig selv afsted fra morgenen af, da jeg ellers senere på dagen har aaaalt for svært ved at sparke mig selv afsted.

 • Find dig en god rute, du altid kan løbe igen og igen. Så ved du hvor meget hvordan ruten er, hvor meget du mangler og hvornår du skal presse dig selv. Min rute tager 28 minutter og er 5,5 km.

Her var 3 eksempler på, hvordan en cardio træning kunne se ud for mig  Hvilke cardio-former synes du bedst om? Smid endelig dine favoritter i kommentarfeltet under indlægget her ✌

sarah posin - signature

 

Affiliate

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev.

Få gratis inspiration, særlige tilbud og meget mere.