Træning Træningsprogrammer

De bedste træningsøvelser, til en flad mave!

Jeg får ofte spørgsmålet ‘hvordan får man en flad mave?’. Egentlig er det ikke den store raketvidenskab, så derfor vil […]

marts 2019

Sarah Posin

Jeg får ofte spørgsmålet ‘hvordan får man en flad mave?’. Egentlig er det ikke den store raketvidenskab, så derfor vil jeg i indlægget her, opremse nogle af de bedste træningsøvelser, til en flot & flad mave..

LÆG OGSÅ: 3 effektive træningsprogrammer, til hele kroppen

Nummer 1.. en vigtig ting du må huske på, er at vi desværre ikke kan punktforbrænde. Det vil sige, at du ikke selv kan ‘træne’ fedtet væk på maven, ved at lave diverse maveøvelser.

Nummer 2.. en anden vigtig ting er kosten, som har rigtig stor indflydelse på mavefedtet. Ofte kan man overse, hvor meget man egentlig putter i sin mund, eller hvor mange unødvendige kcal. man måske drikker i løbet af en dag.

Sodavand, juice, spiritus eller andre kalorieindholdlige drikkevarer, kan hurtigt blive overflødige kalorier, som kan give hurtige resultater, hvis man undlader dem.

Links: 2XU tights, Nike Metcon træningssko

Når det kommer til træningsøvelser, så har jeg nogle favoritter, som jeg kan anbefale.

Alle øvelserne kræver mobilitet, stabilitet og styrke og er flerledsøvelser, hvor du bruger flere muskler, end blot de klassiske (og kedelige) maveøvelser.

Træningsøvelser der styrker mave & core:

  • Dødløft
  • Back squat
  • Front squat
  • Lunges
  • Thrusters
|

Du tænker måske ikke så meget over, at disse øvelser egentlig også styrker vores mavemuskler og core, da det er nogle af de mest klassiske styrkeøvelser.

Faktisk bruger vi vores styrke i coren utrolig meget, ved at udføre overstående øvelser. Ved blot at lade dem indgå i vores træning, kan man faktisk opnå rigtig flotte resultater og måske endda kvitte de traditionelle maveøvelser. 🙂

Læs også: Find en masse gode skalleringsøvelser

Jeg vil forslå at lave øvelserne med en vægtstang og langsomt stige i vægt. Er du nybegynder, er en kettlebell et rigtig godt træningsredskab og her kan du få en fornemmelse af, hvordan øvelserne udføres.

Når du føler dig sikker i teknikken, kan du bevæge dig over til vægtstangen, hvor du kan arbejde mere med vægtstigning. 🙂

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev.

Få gratis inspiration, særlige tilbud og meget mere.