Træning Træningstips

10 Grunde til at du ikke taber dig

Når julen er ovre og sommeren nærmer er der mange som står og ønsker at tabe sig et par kilo […]

marts 2015

Sarah Posin

Når julen er ovre og sommeren nærmer er der mange som står og ønsker at tabe sig et par kilo eller to.  Er du en af de personer, som gør alt for at tabe dig og ikke rigtig føler at vægten flytter sig? Så er her nogle af mine bud på, hvad der kan ligge til grund for, hvorfor der ikke sker noget…Det er rigtig fint at bruge vægten til at se om der sker resultater, men det er ikke nødvendigvis at den altid taler sandt og man kan lyn hurtigt komme til at fokusere for meget på badevægten. Brug evt. et målebånd og mål forskellige punkter på kroppen. Ofte når du begynder at træne, bygger du muskler og som vi ved, vejer muskler mere end fedt – Derfor kan vægten være svær at bedømme ud fra, om du har tabt fedt. En anden måde du kan holde styr på det fedttab, er ved en fedt måling med tang. Det er den mest præcise måling vi kan lave. Jeg har selv fået lavet flere målinger i forbindelse med mine konkurrencer og man kan b.la spore en masse andet i de målinger, såsom hvor man binder mest fedt, om man er stresset og hvilke fødevarer man skal være opmærksom på. Du kan få taget fedt målinger med tang i Fisker-performance og andre centre. Jeg vil dog anbefale at få fortaget målingerne samme sted hver gang 🙂

 

Her er 10 punkter, som måske kan hjælpe dig til at opnå resultater: 

1. Kost

Kosten betyder meget hvis du ønsker et vægttab. At springe over måltider kan virke som en let måde at fjerne kalorier på, men det er nødvendigvis ikke den rette måde at opnå et sundt vægttab. Hvis du ser hvordan fitness atleter spiser, så får de faktisk ret meget mad over en dag. Men selvfølgelig skal der tages hensyn til hvilke fødevarer der bliver kastet indenbors og hvor mange kalorier man ca. kan tåle. Ikke alle er ens. Så lad nu være med at sulte dig selv, spis en masse grøntsager og protein, så vil du helt klar opnå rigtig fine resulter.  Jeg kommer med nogle eksempler på hverdag i mit tidligere indlæg ‘Min kostplan’

God start på dagen! #healthybreakfast #chicoconut @chicoconutwater

2. Små hapser 

Du har måske styr på dine måltider og synes egentlig at du spiser så sund, som du overhovedet kan. Men husker du også de små hapser imellem dine måltider? Du bliver måske tilbudt et bolche af en af kollegaerne eller du nappede måske et stykke et eller andet imens du står og forbedreder din mad, eller du får måske et par glas cola eller saftevand i løbet af dagen. Alle de her “små hapsere” indimellem, de tæller alle med i regnskabet. Det kan måske godt være at det ikke virker af meget, selvom det nu bare var et bolche eller to tsk sukker i kaffen, men hvis du tager det over måneder, hvor meget ekstra har du så indtaget udover dine måltider? Jeg siger hermed ikke at det er forkert at gøre sådan, men har du svært ved at opnå et vægttab, så kan det være en god idé at gå ind og kigge på det.

Har hørt at man får store babbe-dutter af mørk chokolade ☝️ Dét må komme an på en prøve! #ikkeværst #chocolate #snack @isis_udentilsatsukker

3. Slankekure og realistiske mål

Du følger måske en kur, du har læst i et blad, suppekur, Juice kur osv. Det er da ikke spor sjovt og lækkert? Hvorfor ikke gøre det hele meget lettere, ved at gøre den slanke og sunde linje til en livstil? Sæt dig selv realistiske mål og lav evt. del mål. Du behøver ikke smide dit gamle liv til skide og lave det hele om på én gang, start i de små. Hvilke dårlige vaner har du? arbejd med dem og find evt. nogle sundere alternativer. Husk det er ok at nyde de “forbudte” ting i ny og næ.

4. Søvn og stress

Søvn og stress er to vigtige ting, hvis du ønsker et vægttab. Både for lidt søvn og stress er med til lagrig af fedt og er med til at påvirke både motivation, træning, sund kost og er bevist at sukker trangen vokser i takt med hvor trætte og stresset vi er.

5. Fundamentet for et vægttab

For et opnå et vægttab, skal du ligge i kalorie underskud. Det sundeste vægttab du kan fortage, er at kombinere sund kost med motion. Skulle jeg fortage et vægttab, ville jeg kombinere styrketræning med konditions træning. Vidste du at jo større muskelmasse du har, jo højere er din forbrænding? 

Squat that but ☝️ @nlundorff

6. Det værste du kan gøre, hvis du vil holde den slanke linje

Det allervæste du kan gøre hvis du ønsker at opnå et vægttab, er at sulte dig selv og lave timevis af konditions træning. Det kan godt være at du taber dig, fordi du næsten ikke får noget mad og fordi at du selvfølgelig forbrænder en masse kalorier under din cardio, men du kan faktisk risikere at ødelægge din egen forbrænding og det kan resultere i at din krop går i selvforsvar og i værste fald modarbejde så du faktisk vil tage på.

7. Drikker du dine kalorier?

Hvad drikker du? Juice, smoothies, alkohol, sodavand? og tænker du overhovedet over hvor mange kalorier der er i det vi drikker. Vidste du at 1/2 L Coca Cola svarer til en lille pomfrit på McDonalds? Tænk over hvad du drikker i løbet af dagen og hvad du søder din kaffe og te med.

8. Alkohol

For meget alkohol er ikke godt, hvis du ønsker et vægttab. Alkohol er nemlig med til at nedsætte fedtforbrændingen. Du kan læse en uddybende forklaring omkring alkohold og træning her.

9. Frugt

Vi har en tendens til at spise en hulens masse frugt fordi frugt er sundt. Ja – frugt er sundt, men helst ikke for meget frugt hver dag, da frugt indholder meget frugtsukker. Det kommer selvfølgelig an på hvilket frugt man vælger, men jeg vil højest sige 2 stykker frugt om dagen hvis man ønsker et vægttab.

10. Styrketræning

Styrketræning er noget af det bedste du kan lave, hvis du ønsker et langvarigt vægttab. Jo større musklmasse du har, jo højre bliver din forbrænding 🙂 Man kan sagtens kombinere cardio og styrketræning, men man skal bare vide at timevis af cardio nedbryder vores muskler.

…og nej piger, vi bliver ikke store-bøf-agtig. De store piger/mænd som vi ser til konkurrencer har enten trænet hårdt i rigtig rigtig mange år eller også får de noget helt andet at spise 😉 Husk at fedt fylder mere end muskel og muskelmasse vejer mere end fedt. Ved styrketræning kan vi arbejde og forme vores krop, næsten som vi ønsker (selvfølgelig alt efer hvilken genatik vi har) – så kom nu igang med at træn de muller! 😀

blog-signatur

 

Kommentarer

 1. Hvor har du ret Sarah, du understreger det jeg altid siger til folk – løft så de vægte og gerne de tunge slags.
  Udover at øge forbrændingen grundet større muskelmasse, så holder kroppen sig ung gennem styrketræning, vi undgår en masse skavanker som alderen så gladeligt deler ud af. Allerede fra 25 års alderen begynder knogler og muskelmasse at gå den gale vej, hvis ikke vi styrker den…:-)

 2. Hej Sarah 🙂
  Jeg er en pige på 20 år, og jeg laver vægtløftning og crossfit 6 dage i ugen, og hiit 3 dage i ugen.
  Jeg har en muskelmasse på ca. 50 kg, og jeg vejer 75 kg – men er kun 157 høj, så jeg vil gerne tabe fedtmasse.
  Spiser kun kulhydrat i form af max 2 stk frugt om dagen og 600-1000 g grønt hver dag. Derudover spiser jeg gode proteinkilder såsom kylling, fisk og magert oksekød, og selvfølgelig fedt i form af nødder, avocado og olie – ligger på 1250-1300 kcal om dagen, men vægten rykker sig ikke. Kan jeg skære længere ned på kcalindtaget?
  Hvor stort kalorieunderskud, må man ligge på?
  Håber, du kan hjælpe mig, da jeg er noget så frustreret 🙂
  Mvh
  Louise

  1. Hej Louise 🙂
   Jeg har som sagt ingen uddannelse indenfor ernæring, men kan bare snakke af erfaring. Jeg ville dog sige at det ikke er mange kcal du får i forhold til din træning. Det lyder umiddelbart som om, at du spiser meget sundt. Tænk evt. over din fordeling af fedt. Hvis du f.eks spiser laks, så undgå i det måltid at få nødder og avocado, da det også er fedt kilder. Hvis du har lyst, må du meget gerne sende din kostplan, hvis du har sådan en? 🙂 også gerne i forhold til dine “snyde” dage og weekender. Min mail er [email protected]
   Håber jeg kan hjælpe dig lidt på vej
   Kh Sarah

 3. til Louise :
  De sidste 25 kg er knogle og den smule fedt man SKAL have på kroppen samt væske. Prøv at Google hvor meget F.eks et hoved vejer. Det er alligevel en del. Så de sidste 25 kan blive svære at komme af med uden at miste en masse væske eller muskelmasse. 🙂

 4. “Ofte når du begynder at træne, bygger du muskler og som vi ved, vejer muskler mere end fedt – Derfor kan vægten være svær at bedømme ud fra, om du har tabt fedt.”

  1 kg fedt vejer det samme som 1 kg muskelmasse…. = 1kg
  Du mener vel at 1 kg muskler fylder mindre end 1 kg fedt

 5. Hej jeg har tabt 18 procent krops fedt på 3 uger og vægten rykker sig ikke jeg træner 4 gange om ugen

 6. Hej Sara.Jeg en dame på 42 år som kæmpe med vægttab.Jeg spiser 1500cal om dagen men min vægt står stille.Jeg er meget desperat og ved ikke hvad gøre jeg forkert?Jeg gå til styrke træning 2 gange om ugen.Kan du hjælpe mig?HilsenTanja

  1. Hejsa Tanja 🙂

   Det er altid lidt svært at sige helt præcis hvad du gør forkert, da jeg ikke ved hvad du spiser og hvordan du træner 🙂
   Men mit bedste råd umiddelbart er at du kigger på din kost; skriv ALT ned hvad du indtager på en hel dag – mad, snacks, drikkelse ALT – så vil man hurtigt kunne se om der er nogle ting som kan skæres væk. Du kan prøve at skære 200 kcal væk fra dit daglige kalorieindtag, det skulle der gerne være plads til 🙂

   Håber du kan bruge det til noget! 🙂
   Rigtig god dag

   Knus Sarah

 7. Hej.
  Jeg er en pige på 15 år, vejer mellem 51- 52 kg og er 170 cm. Jeg vejede mig for morgen af, med vægten 52,01, hvorefter jeg så vejede mig selv igen inden jeg tog noget at spise, hvor der så stod 52,02?
  Hvis jeg ikke lavede noget eller tog noget at spise, hvordan kan jeg på veje mere?
  Dobbelt tjekkede begge gange.
  (Det lyder divaet og det, men jeg ER bare virkelig bange for at tage bare det mindste på) 🙁

  1. Hejsa <3

   Jeg tror ikke helt jeg forstår dit spørgsmål, kan du prøve at uddybe det? 🙂
   Ens vægt kan virkelig svinge meget og du kan ikke måle din vægt over dagen eller sammenligne med dagen inden. For at kunne se om du tager på eller taber dig, skal du sammenligne din vægt over en længere periode.
   Jeg kan fortælle dig, at jeg er 163 høj og vejer imellem 57 og 58 kg, så udfra denne besked tænker jeg ikke du skal fokusere så meget på tallet på vægten, men hvad du ser i spejlet 🙂

   Håber du kan uddybe dit spørgsmål lidt, så jeg kan prøve at svare på det du har brug for 🙂
   Knus Sarah

 8. Hejsa! Jeg har for 2 år siden tabt mig rigtig meget ved at spise minimalt og løbetræning konstant. Jeg har ikke løbet fast i over et år og har resulterei i at jeg har taget ok på igen. Men jeg har prøvet at spise sundt og træne mellem 2-3 gange om ugen.. men der sker intet. Har mistanke om at min forbrænding er gået i stå. Hvordan får jeg den igang igen?

 9. Hej Sarah jeg er en pige på 14 år i et stykke tid nu har jeg kæmpet med min vægt men er du godt klar over hvor svært det er at komme ned haha her for leden dag havde jeg tabt to kg og så Idag havde jeg så lige taget to kg på jeg var helt overrasket. Det skal lige siges jeg laver styrketræning næsten hver dag og jeg danser også nogle gange læber jeg men det svære det er kosten jeg har mange problemer med den så jeg ville høre om du måske kunne skrive en god madplan for en dag så jeg måske kan prøve det og noget mad man måske ikke bliver så hurtig træt af det ville hjælpe mig rigtig meget. Knus mig 14 ❤️God dag

 10. Har en datter på 13 år. Som ikke tabere sig. Vi lever efter julemærkehjemmet. Med hvor meget man må få. Ude og gå hverdag. Og cykel.. Slik 100 gram om lørdagen. Og kun 2 stk frugt. Meget grønt. Sodavand kun lørdag. Men der skrev ikke noget. Hvad kan det være

  1. Hej Christina 🙂

   Der kan være rigtig mange årsager til at man ikke taber sig og det er rigtig svært for mig helt at svare på.
   Det kan enten være fordi hendes energiniveau ikke er højt nok? Måske hun ikke er aktiv nok i forhold til hvad hun indtager.
   Det lyder som en god regl med lørdagsslik og sodavand i weekenderne 🙂

 11. Muskelmasse vejer ikke mere end fedt – det vejer det samme. Ellers vis mig gerne hvilken forskning du hentyder til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev.

Få gratis inspiration, særlige tilbud og meget mere.