Træning Træningstips

Flad mave med mavetræning

Der findes en milliard meninger omkring mavetræning. Skal man træne mave? hvor ofte skal man det? med eller uden væg […]

september 2015

Sarah Posin

Der findes en milliard meninger omkring mavetræning. Skal man træne mave? hvor ofte skal man det? med eller uden væg osv? Det er lidt af en jungle at finde rundt i. Jeg vil i indlægget her dele lidt af mine erfaringer fra min mavetræning 🙂 Intet er rigtigt eller forkert, men her er min opskrift på en flot og feminin six-pack…fhghjlkljhg

Når man skal konkurrere i bikinifitness, er det en fordel at have en smal talje. Det er ikke nødvedigvis en fordel at have en markeret six-pack. Men det er ofte det vi forbinder med at være stærk og fit.

Hvordan får jeg six-pack?

Vejen til en six-pack eller en flad mave er ikke jo mere du træner mave, men jo længere ned du kommer i fedt procent. Mange har stadig den opfattelse af at jo mere man træner mave, jo tyndere mave får man. Sådan fungere det desværre ikke, da vi jo ikke kan punkt forbrænde. Det gode ved træning er at vi kan forme kroppen som vi vil og fokusere på de enkelte områder, men hvor vi smider fedtet er vi ikke selv herre over. Så ønsker du en synlig six-pack? ja så må du ned i fedt procent.

Hvilke maveøvelser er de bedste?

Jeg træner ikke særlig ofte mave – et par gange om ugen er fint for mig 🙂 Når jeg træner mave bruger jeg oftest min egen krops vægt og her er det de lige mavemuskler og skrå mavemuskler jeg fokusere på. En øvelse som jeg er blevet ret glad for er mavetræning i TRX

sdfgh

Først laver jeg øvelsen hér hvor jeg presser mine knæ op imod mine albuer (som vist på billedet). Efterfølgende laver jeg et nyt sæt for de skrå mavemuskler, hvor jeg skiftevis presser mine knæ op til den modsatte albue.

Øvelsen her laver jeg typisk 3-4 sæt af, med 10-15 gentagelser. Det brænder, men den er skide god! 😀 Prøv den af!

Maveøvelser jeg aldrig laver?

Jeg træner næsten aldrig mave med vægt og især ikke de såkaldte “side deller” som vi piger tænker vi kan træne væk ;). Det gør jeg ikke, da jeg ikke er interesseret i at træne min mave bredere, men hellere vil fokusere på at bevare en smal talje. Indimellem er det dejligt at træne mave, men jeg vil egentlig hellere fokusere på andre øvelser end lige mave. Vi bruger faktisk mavemusklerne i mange andre øvelser såsom squat, dødløft og andre øvelser som kræver balance og stabilitet.

Træner du mave og hvilke maveøvelse er dine favoritter?

sarah-posin-logo-blog

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev.

Få gratis inspiration, særlige tilbud og meget mere.