Werty

Flad mave med mavetræning

Der findes en milliard meninger omkring mavetræning. Skal man træne mave? hvor ofte skal man det? med eller uden væg osv? Det er lidt af en jungle at finde rundt i. Jeg vil i indlægget her dele lidt af mine erfaringer fra min mavetræning 🙂 Intet er rigtigt eller forkert, men her er min opskrift på en flot og feminin six-pack…fhghjlkljhg

Når man skal konkurrere i bikinifitness, er det en fordel at have en smal talje. Det er ikke nødvedigvis en fordel at have en markeret six-pack. Men det er ofte det vi forbinder med at være stærk og fit.

Hvordan får jeg six-pack?

Vejen til en six-pack eller en flad mave er ikke jo mere du træner mave, men jo længere ned du kommer i fedt procent. Mange har stadig den opfattelse af at jo mere man træner mave, jo tyndere mave får man. Sådan fungere det desværre ikke, da vi jo ikke kan punkt forbrænde. Det gode ved træning er at vi kan forme kroppen som vi vil og fokusere på de enkelte områder, men hvor vi smider fedtet er vi ikke selv herre over. Så ønsker du en synlig six-pack? ja så må du ned i fedt procent.

Hvilke maveøvelser er de bedste?

Jeg træner ikke særlig ofte mave – et par gange om ugen er fint for mig 🙂 Når jeg træner mave bruger jeg oftest min egen krops vægt og her er det de lige mavemuskler og skrå mavemuskler jeg fokusere på. En øvelse som jeg er blevet ret glad for er mavetræning i TRX

sdfgh

Først laver jeg øvelsen hér hvor jeg presser mine knæ op imod mine albuer (som vist på billedet). Efterfølgende laver jeg et nyt sæt for de skrå mavemuskler, hvor jeg skiftevis presser mine knæ op til den modsatte albue.

Øvelsen her laver jeg typisk 3-4 sæt af, med 10-15 gentagelser. Det brænder, men den er skide god! 😀 Prøv den af!

Maveøvelser jeg aldrig laver?

Jeg træner næsten aldrig mave med vægt og især ikke de såkaldte “side deller” som vi piger tænker vi kan træne væk ;). Det gør jeg ikke, da jeg ikke er interesseret i at træne min mave bredere, men hellere vil fokusere på at bevare en smal talje. Indimellem er det dejligt at træne mave, men jeg vil egentlig hellere fokusere på andre øvelser end lige mave. Vi bruger faktisk mavemusklerne i mange andre øvelser såsom squat, dødløft og andre øvelser som kræver balance og stabilitet.

Træner du mave og hvilke maveøvelse er dine favoritter?

sarah-posin-logo-blogThis Post Has 3 Comments

 1. Sarah Posin

  Det undgår jeg ved ikke at træne siden af maven. Du har sikkert set at mange ofte står med en vægt i hånden og bøjer overkroppen til siden? 🙂 Håber det giver mening..

 2. Louise

  Jeg er lidt i tvivl om hvordan man undgår at træne de mavemuskler som du siger gør en bredere?

 3. Tina

  Har det lidt ligesom dig, min coretræning skal n8k blive trænet både i forbindelse med div styrketræning øvelser samt i min yoga praksis.
  Skal jeg pege på en favoritmaveøvelse må det blive.. hmm ja… hvordan forklarer jeg den.. pendulet, hvor man ligger på ryggen med benene lodret op i luften herfra fører man sine strakte ben ned lige over gulvet på højre side, løfter og fører benene ind over hoften og ned på venstre side. I hænderne holder jeg en 10 kg vægtskive, som jeg kører i strakte arme diagonalt i forhold til benene mens jeg kigger på skiven, for at få så meget twist som muligt 😊 Håber det giver mening

  Ellers er forskellige plankeversioner jo altid gode

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.