Blandet Opskrifter

Glutenfri pizzabund, lavet af Quinoa!

Der findes et hav af forskellige gultenfri opskrifter og det her er bare en af dem..  Tømmermænd eller ej, så […]

oktober 2016

Sarah Posin

Der findes et hav af forskellige gultenfri opskrifter og det her er bare en af dem..  Tømmermænd eller ej, så er det altid lækkert med en go’ pizza. Jeg har eksperminteret lidt og bagt en lækker sprød pizzabund, som både er glutenfri, uden mel – men derimod lavet på Quinoa og er spræng fyldt med proteiner. Se nu lige engang hvor nem og simpelt det kan gøres…

pizza12

pizza13

pizza11

pizza10

pizza4

pizza3

pizza7

pizza6

➔ Det skal du bruge:

Pizza bund:

Pizza fyld:

 • Skinke
 • Revet ost
 • Tomat puré
 • Cherry tomater
 • Pesto (Se evt. min hjemmelavet opskrift på pesto her)

➔ Sådan gør du:

 1. Start med din pizzabund. Kog dine Quinoa efter vejledningen på bagsiden (vær opmærksom på at jeg har lavet dobbel portion)
 2. Lad dine kogte Quinoa køle af (i køleskabet) og bland herefter æg, salt og husk eller pofiber i.
 3. Klask din Quinoa blanding på en bradepande eller rist, beklædt med bagepapir og fordel deje ud i et jævnt tyndt lag
 4. Bag pizzabunden 25-30 minutter i en forvarmet oven på 200 grader
 5. Tilføj dit pizzafyld og sæt pizzaen i ovnen, til osten er gylden.

 

pizza-2

Haps! Sundere pizza, som er glutenfri og et perfekt alternativ til pizza’en  Jeg er selv blevet ret glad for de her populære Quinoa og har helt klart planer om at lave flere lækre opskrifter. Opskriften her kan jo også sagtens bruges til en glutenfri tærtedej – tænker det kunne blive lækkert!

Er du lidt i tvivl om hvad Quinoa egentlig er? og hvordan næringsindholdet ser ud? Så tag et kig med her…

Hvad er Quinoa?

Quinoa er en plante som stammer fra sydamerika. Man kan bruge hele planten, men Quinoa som vi kender er de små nærrende frø, som minder meget om ris. Frøene har en kogetid på 10 min. og er velegnet til både suppe, salater, frokadeller, bagværk og andre lækre opskrifter.

Næringsindhold:

Proteiner – De små frø er virkelig nærrende og har et højt indhold af amonisyre også kaldet proteiner, på normal tale sprog. Er du derimod veganer eller prøver du at udgå for meget kød, så er Quinoa et fantastisk alternativ til kød, da de små frø er proppet med proteiner.

Glutenfri – Quinoa minder en smule om cous cous og bulgur, frøene her er derimod helt uden gluten. – Så er du glutenallergiker er det her også et super godt alternativ, både hvis du ønsker at bage glutenfri opskrifter eller ønsker at lave en ret med ris, så kan Quinoa erstatte.

Antioxidanter – Ja.. der er mange fordele ved Quinoa – blandt andet det højet indhold af antioxidanter, som vi finder i mange bær og andre kendte superfood-produkter. Det siges at de antioxidanter som findes i Quinoa, har en positiv virkning på et sundt kolesteroltal.

Hvorfor er Quinoa sundt?

Mange kornsporter såsom ris, har ofte et lavere indhold af proteiner, derfor giver Quinoa en rigtig god mæthed. Selvom kalorie indholdet minder meget om hinanden, har Quinoa en lidt anden sammensætning, bla det høje indhold af protein, som ofte trækker kalorieindholdet op.

Køb af Quinoa:

Der findes mange farver af Quinoa og de små frø kan faktisk være meget dekorative i alverdens retter eller bagværk. Jeg har brugt de hvide Quinoa til min pizzadej, da det minder mest om brød. Quinoa kan både købes i hvide, sorte og røde – Du kan finde dem alle i linket her >>


Opskriften har jeg fundet på beetrootbakery.dk og kan stærkt anbefales! 

Hvilke opskrifter med Quinoa kan du anbefale? ☺

sarah posin - signature

Affiliate

Kommentarer

  1. Hejsa Pernille 🙂
   Opskriften er til én stor pizza! Den fylder ca. en helt bradepande, så du kan jo sagtens dele den op og lave 2 mindre pizzaer 😉

   Knus Sarah

  1. Hej Silje 🙂

   Puha.. det ved jeg ikke? jeg har ikke selv prøvet det før, men googlede lige ‘erstatning for æg i bagning’ og der kom disse forslag frem:

   Erstatninger for æg i kager, hvor æg er brugt som bindemiddel:
   1 æg= 2 spiseskefuld kartoffelmel blandet med 2 spiseskefuld vand
   1 æg= 2 spiseskefuld kartoffelmos
   1 æg= 2 spiseskefuld majsstivelse blandet med 2 spiseskefuld vand
   1 æg= 2 teskefuld bagepulver blandet med 2 spiseskefuld vand og en spiseskefuld olie.

   Måske der er noget du kan bruge? 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev.

Få gratis inspiration, særlige tilbud og meget mere.