Blandet

Kom godt i gang med vandreture

Træning bør være en naturlig del af ens liv, hvis man vil leve et langt og sundt liv. De fleste […]

oktober 2015

Sarah Posin

Træning bør være en naturlig del af ens liv, hvis man vil leve et langt og sundt liv. De fleste ville ønske, at de var mere fysisk aktive, men alligevel er det de færreste, som kan finde motivationen til at opretholde en sund livsstil i længden.

Når mange fejler med hensyn til en aktivitet, så skyldes det ofte, at de på forhånd har dødsdømt projektet ved at vælge den forkerte type motion. Fitness og crossfit er blevet ufatteligt populært, men det betyder ikke, at det rigtige valg for alle. Mange oplever for eksempel, at det føles begrænsende at træne indenfor, når vejret er godt udenfor.

Der er overraskende mange, som foretrækker at træne udenfor, men også her bliver mange ramt af begrænsninger. Løb er det mest almindelige valg for voksne, som gerne vil motionere udenfor. Det er langtfra alle, som kan lære at nyde løbeture, så med andre ord er der ingen garanti for, at du kan blive glad for at løbe.

Motion vil altid kræve en grad af viljestyrke, og der er ingen som siger, at det skal være nemt. Det er dog vigtigt, at man kan skelne, om motion er en udfordring eller om det ligefrem er en kamp. Det kan sagtens være en kamp at komme op af sofaen, men du bør nyde motionen, når du først er i gang. Hvis du har prøvet fitness, crossfit og løb uden held, så er det måske en idé at prøve en ny form for motion – for eksempel vandreture.

Hvorfor vælge at tage på vandretur?

Der er mange, som glemmer at overveje vandreture som en motionsform, men man må ikke undervurdere effekten af vandreture – især hvis man går i udfordrende terræn. Fitness og crossfit er gode motionsformer, hvis man gerne vil i bedre form eller opbygge muskelmasse, men man opnår bedst en høj fedtforbrænding med langvarig motion med middel intensitet, hvilket kan gøre vandreture til et bedre valg, hvis du gerne vil tabe dig.

Vandreture er fantastisk for alle, som nyder at være ude i den friske luft, og samtidig er der mulighed for at tilpasse motionsformen præcis efter dine ønsker.

Nødvendigt udstyr

Du behøver i princippet intet udstyr for at tage på vandreture, men et par gode støvler kan forbedre din oplevelse markant, fordi turen bliver mere komfortabel for dig. Linket peger på Eventyrsport, da de har gode guides til vandring og fodtøj – og du finder både Eventyrsport i Sverige og i Danmark. Vandrestøvler fås i mange forskellige prisklasser, så du skal selvfølgelig finde et par støvler, som prismæssigt passer til dine vandreture. Som begynder behøver du ikke nødvendigvis de dyreste støvler, men de skal naturligvis være behagelige og gode at gå i.

Når du tager på vandretur, bør du også have en god rygsæk. Afhængigt af turens længde får du behov for at medbringe ting, men du bør som minimum have en flaske med vand med og muligvis en snack.

Et par gode råd

Før du tager på vandretur, er der et par råd, som du bør kende. Det er heldigvis nemt at tage på vandretur, men du kan lige så godt øge chancerne for at få en fed oplevelse.

Det er for eksempel en god idé at være grundig, når du pakker din rygsæk. En drikkedunk er uundværlig, men der er også andre ting, som det kan være en god idé at medbringe. Vabelplaster, myggespray, tamponer er lignende er blot blandt de ting, som det kan være rart at have med.

Du bør også planlægge din vandretur, før du tager afsted. På den måde er du forberedt på det meste, men samtidig skal du også være forberedt på, at det kan blive nødvendigt at ændre planerne med kort varsel – for eksempel hvis vejret pludselig ændrer sig. Få god inspiration til vandreture i Europa i denne artikel.

Sidst, men ikke mindst, bør du også altid teste et par nye støvler på en kortere gåtur, før du tager ud på en længere vandring. De kan skarve, og det er ubehageligt, hvis du først opdager det på vandreturen.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev.

Få gratis inspiration, særlige tilbud og meget mere.