Morgenmad Opskrifter Tilbehør

Hemmeligheden bag blåbær

Vidste du at der er forskel på blåbær? Almindelige blåbær, Amerikansk blåbær og Mosebøllebær. Nogengange bliver vi endda snydt når der […]

maj 2015

Sarah Posin

Vidste du at der er forskel på blåbær? Almindelige blåbær, Amerikansk blåbær og Mosebøllebær. Nogengange bliver vi endda snydt når der på pakken står ‘blåbær’.Har du nogenside tænkt over hvorfor de friske blåbær i bakker ikke smitter ligeså meget af som de frosne blåbær, som ligger i fryseboksen?

ghjdkflgJeg elsker blåbær og ved at blåbær indholder en masse gode ting. Blåbær er bl.a også rigtig gode for vores hukommelse og indholder mange sunde vitaminer.

Det er først for nylig at jeg fandt ud af at der egentlig er forskel på de små blå bær. Der  findes  nemlig  flere forskellige sorter  indenfor  blåbær:

De Vilde Nordiske Blåbær,  som  har betegnelsen “ægte  blåbær”.  De er let genkendelige, med  deres  helt  mørke  blå  farve fra  yders,  til  inders  og  kan  smitte  gevaldig  meget  af.  Du  kan  typisk  købe  de  “ægte  blåbær”,  på frost.

De typiske blåbær, som vi køber i bakker i supermarket (også vist på billedet her), er de “Amerikanske Blåbær”,  eller  Mosebøllebær.

Alle 3 sorter kalder vi blåbær, men der er faktisk en stor forskel på smagen og farven de giver.


Lidt sjov fakta om de små blå bær 🙂

Ha’ en dejlig aften!

sarah-posin-logo-blog

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev.

Få gratis inspiration, særlige tilbud og meget mere.