Aftensmad Tilbehør

Sunde falafler! (perfekt til madpakken)

Igår stod menuen på noget ganske simpelt.. noget jeg ofte laver hvis ikke der lige er noget tiltalene i køleboksen […]

februar 2017

Sarah Posin

Igår stod menuen på noget ganske simpelt.. noget jeg ofte laver hvis ikke der lige er noget tiltalene i køleboksen eller hvis det bare skal gå hurtigt, være billigt og samtidig noget jeg kan have med på farten eller madpakke dagen efter. Jeg er efterhånden blevet ret glad for falafler og de kommer sikkert i rigtig mange forskellige afskygninger  Nogle måske liiidt pænere og lidt mere fancy end dem her, men tænker jeg lige vil dele mit elskede lille falafel-crush…

Find din falafel blanding her Bauckhof falafel (16, 95 kr.) eller Amisa Øko falaffel (26,50 kr.)

Sådan gør du:

Det er så simpelt! Kassen her indholder to poser falafel “mel” eller hvad man kalder det. Jeg plejer bare at tage hul på én pose af gangen og gemme den anden servering til en anden god gang. I én pose, er der ca. til 6 store falafler.

  1. Tag hul på posen og bland den op i en skål med lidt vand. Start med lidt vand af gangen og tilsæt evt. mere hvis du kan se at massen er for tør. Dejen skal gerne være fast, så du har mulighed for at lave små bolle-klatter med en ske.
  2. Rør rundt i 2 sek. og du kan nu lave små falafelboller med en ske.
  3. Tilsæt lidt olivenolie på din pande og steg falaflerne på begge sider. Du må gerne bruge ekstra meget olivenolie, da det giver en virkelig lækker og sprød skorpe

Hvad er falafel laver af? Falafel er glutenfri og er derfor et perfekt alternativ til dig som ikke kan tåle gluten. Falaffel lavet af kikærter og derfor har de også et højt indhold af protein, så er du ikke den støreste kødspiser eller mangler du inspiration til vegetar opskrifter? Så prøve de her falafler! Yummi yummi..

Til sidst vil jeg gerne lige huske at sige, at der er jo ofte er forskel på høns – og derfor også forskel på hvor og hvilke falafler du vælger at købe. Køber du dem på frost eller hos tyrker-biksen, så kan de muligvis indholde andre ingredienser eller være stegt i friture? Jeg kan i hvert fald stærkt anbefale denne falafel blanding, da den falder godt ind i min daglige kostprincipper – og så kan du jo selv vælge hvad du vil stege dem i? 

Ligger du inde med en hjemmelavet opskrift på falafler? så smid den gerne i kommentarfeltet. Ellers så håber jeg at i vil synes lige så godt om falafel-blandingen som jeg gør!

Rigtig god dag derude! ❤

Affiliate

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev.

Få gratis inspiration, særlige tilbud og meget mere.