Blandet

Hvordan holder jeg styr på mit kalorie indtag??

Hvor har jeg lært meget omkring kosten indenfor de seneste 3 år. Mange af de holdninger jeg havde i starten, […]

januar 1970

Sarah Posin

Hvor har jeg lært meget omkring kosten indenfor de seneste 3 år. Mange af de holdninger jeg havde i starten, har ændret sig væstentligt og jeg har fundet ud af at der er en milliard måder at gøre ingene på. Der er intet rigtigt og intet forkert – i bund og grynd handler det vidst bare om at finde den metode som fungere bedst til netop dig.

Førhen tænkt jeg f.eks at det var vigtigt ikke at spise inden sengetid, for så ville maden bare sætte sig som fedt. 😉  For mig i dag er det egentlig i bund og grund lidt ligegyldigt hvad jeg spiser, bare mit kalorie indtag er nogenlundet det samme. At jeg derimod elsker at give min krop en masse proteiner, grøntsager og sunde fedtkilder, er derimod noget andet. 🙂 I princippet ville jeg godt kunne spise burger hver dag, men det ville derimod også betyde at maden resten af dagen skal være strængt, så jeg ikke kommer i kalorie overskud. 

Men hvordan kan man holde styr på hvor mange kalorier man egentlig får?

Personligt har jeg længe levet efter en kostplan, hvor jeg over en længere periode har vejet min mad og sorteret en masse udvendige fødevarer fra. Det er efterhånden blevet en fast rutine for mig og jeg tænker derfor ikke længere over hvad der skal være på min tallerken. Jeg ved hvad jeg skal spise og hvad jeg ikke skal. Et par dage i ugen skærer jeg ud og det er super dejligt, for så kan man gøre det med helt god samvittighed fordi man ved at man de resterende dage lever sundt. 🙂

Her er et par eksempler på hvordan du kan holde styr på din kost:

My fitness pall

Kender du den her app? eller har du prøvet andre app’s? Myfitnesspal holder styr på dine kalorier ved at du taste dine fødevarer ind og her regner den så ud hvor mange kalorier du får til hvert måltid, hver dag og hvor meget du forbrænder. Det er hammer smart 😉

 

Fast kostplan

Du kan følge en kostplan som er lavet efter dine behov. Her står antal gram og hvilke fødevarer du skal spise til hvert måltid. Det kræver struktur, planlægning og at man er villig til at takke nej til andre ting. Jeg har selv levet på denne måde. Metoden her, kan være en fordel hvis man gerne vil opnå hurtige resultater. Du er altid velkommen til at smide en mail til info@fisker-performance, hvis du er interesseret i et 8 ugers forløb med skræddersyet kostplan og personligtræning.

 

Potions anretning

Kig på din tallerken: er der protein, grøntsager, stivelse og fedt. På den måde her er det ikke helt fast, men du kan altid sammensætte dine måltider efter hvor du befinder dig. Er du ude og spise og skal vælge noget fra menu kortet, har du kantine ordning på arbejdet eller står du midt i en lækker buffet. Hvis du tænker over mængderne af de forskellige fødevarer, så kan du aldrig gå helt galt!

Jeg vil nok mene at jeg selv ligger under den her kategori: Protein, grønt og fedt til middag og frokost, hvor aften typisk består af: protein, grønt og stivelse.

Det bliver måske en smule kalorie fikseret og jeg kan personlig ikke selv lide at se sådan på den mad vi spiser – jeg synes det sundeste forhold vi kan have er vores sunde fornuft. I nogle situationer er det nødvendigt at tælle, men helt ærlig lad os nu ikke blive alt for kalorie fikseret. I mange tilfælde kan man skabe rigtig fine resultater ved at kigge på den kost vi får 🙂

Har du selv nogle gode tips og tricks til hvordan du holder styr på dit kalorie-regnskabet?

 

 

 

Jeg har igennem tiden lært at det i bund og grund egentlig handler om hvor mange kalorier der ligger på bundlinjen – altså hvor mange kalorier for du om dagen? Om ugen? Og hele måneden? Man kan ikke måle over dage, men se det over længere tid, som et stort regnestykke. Så bare fordi du skærer ud en dag og får en stor beskidt burger eller en pose slik, så er det altså ikke det der gør forskellen, men det gør forskellen hvis du gør det flere gange over længere tid. Giver det mening? 🙂

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev.

Få gratis inspiration, særlige tilbud og meget mere.