Blandet

Hvorfor er hviledage også vigtigt?

    Hvad er restitution egentlig? Når vi træner nedbryder vi kroppen og river en masse små muskelfibre over, som så […]

januar 1970

Sarah Posin

 

 

Hvad er restitution egentlig? Når vi træner nedbryder vi kroppen og river en masse små muskelfibre over, som så skal “reperes” igen. De bliver reperet ved at vi holder de her såkaldte ‘restdays’. For at opnå resultater og fremgang med sin træning, er det super vigtigt at respektere de her dage.

Betyder det så at man overhovedet ikke må træne? Du kan sagtens træne igen dagen efter et trænings pas, men sørg for at fokuser på en anden muskelgruppe, så den allerede trænet muskel kan få lov til at restituere. Man siger typisk at have brug for omkring de 48 timers restitution. før man kan træne den samme muskelgruppe igen. Så er dit mål at få en flot og veltrænet numse, så gælder det alså ikke om at træne den hver dag, men om at have tolmodighed og lade kroppen restiturere, så der derefter kan vænde endnu stærkere tilbage!

De kan ofte være en fordel at have et træningsprogram eller en træningsplan, så du har overblik over hvornår du skal træner hvad.

 

 

 

 

 

Må jeg overhovedet ikke lave noget, imens jeg restituerer?…
Jo, du må. Du må endda gerne (restitutions) træne. Du kan nemlig sagtens restituere aktivt ved at træne en anden træningsform ‹ f.eks. yoga eller cykling ‹ mens kroppen restituerer mellem dine styrketræningspas. Du kan også restituere mellem et par hårde løbepas ved at tage en kortere tur i et behageligt tempo. Du kan bare ikke give den fuld skrue med præcis de samme muskler hver eneste dag, hvis du vil din krop, din form og velbefindende det bedste.

8†. Hvor længe skal jeg restituere?…
Restitutionsbehovet er lige så individuelt, som vores kroppe er det. Og behovet afhænger også af din fysiske form, aktivitetsniveau, din kost og søvnvaner. Og af, hvad du træner. Efter styrketræning er den generelle anbefaling at give de muskler, du har brugt, 48 timers restitution. Efter konditionstræning kan personer i god form være klar efter bare seks timer, mens restitutionsbehovet efter smidighedstræning typisk vil være endnu mindre.

 

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev.

Få gratis inspiration, særlige tilbud og meget mere.