C

Hvorfor man skal vælge sin shampoo med omhu..

De sidste par år, er jeg blevet ret meget klogere på shampoo og hårpleje generelt. Det er nemlig ikke helt tilfældigt hvilket shampoo jeg ligger i min indkøbskurv, da der nemlig er stor forskel på de forskellige produkter og hvilken pleje du får ud af dem.

I har sikkert hørt ordet ‘silikonefri shampoo’ før? Og det er der en grund til. Jeg prøver at fortælle min oplevelse, i indlægget her..

 

LÆS OGSÅ: 5 skønhedstips du skal nå inden nytår!

 

Jeg har altid købt det shampoo og balsam som lige har været på bud og det jeg synes har duftet dejligt. For noget tid siden fik jeg et chok, da jeg tydeligt kunne mærke HVORFOR det netop er vigtigt at vælge sin shampoo med omhu. Jeg havde købt en shampoo, som jeg efter nogle hårvaske, følte at mit hår bare blev ved og ved med at være fedtet – nærmest som om at der lå et lag udenpå mit hår og i min hovedbund. Det lyder måske lidt voldsomt, men det er der faktisk en forklaring på..

 

Ad links | Redken shampoo,  Redken conditioner, Redken hårkur, Madison Hårbørste

 

En stor del af de billige shampooer, som reklamere med lækker duft og ekstra shine, giver os også følelsen af sundt og blankt hår, men desværre  lægger de sig som et fint silikone lag på vores hårstrå og i hovedbund, som med tiden vil slide håret mere end det vil pleje. Det lægger nemlig et lag, så andre plejeprodukter ikke vil trænge ind og samler sig hurtigere støv og snavs, som gør at håret hurtigere bliver snavset og fedtet.

Det var netop det jeg mærkede, da mit hår gang på gang blev vasket i shampoo med silikone. Men nu er jeg blevet klogere på det område! 😅

 

LÆS OGSÅ: Fine gellack farver til jul & nytår!

 

I det lange løb, vil silikone altså være mere skadeligt for dit hår og kan resultere i tørt og slidt hår. For derfor at få det sundeste hår, vil jeg anbefale at være mere opmærksom på, at vælge en silikonefri shampoo og balsam – og eventuelt andre styling produkter, som også kunne indholde silikone.

Mit tip! Hold øje med ordene -cone eller oxane bag på produktet. Så er du sikret! 😌

 

 

Har du fundet dig nogle gode produkter, som ikke indholder silikone? Så må du endelig smide en kommentarfeltet! 💪🏽Jeg kan i hvert fald, personligt anbefale at gå mere efter de “profesionelle” mærker, som frisøerne også bruger derude. De vasker håret helt rent og giver faktisk den pleje som vi forventer.

Jeg kan tydeligt mærke, hvordan mit hår har det bedre med en silikonefri hårvask! 😉

 This Post Has 10 Comments

 1. Sarah Posin

  Hvor fedt Suzan! 😍 Dejligt med nogle produkt anmeldelser, så man kan udvide sin horisont lidt. Kan være jeg selv skal kigge lidt nærmere på nogle af produkterne. Tak for dine gode fif!

  Ha’ en dejlig dag ☀️
  Kh Sarah

 2. Suzan

  Hej igen Sarah. En god anbefaling til en hårkur til alle hårtyper er Briogio don’t despair repair deep conditioner. Den kan fås flere steder til omkring 170- 200-240. Dette er en af de mest omtalte hårkurer fra vloggere fra f.eks USA, som jeg følger.
  Hvis man glatter sit hår meget eller har farve/afblegnings skader er den perfekt. Alle pengene værd. Denne er også uden silikone, sulfater og parabener. Den bygger dit hår op indenfra. Den vandt vidst også en pris i 2018 hvis jeg husker korrekt. Ha en god dag. Mvh Suzan

 3. Suzan

  Jeg bruger Bounce curl for det meste. Det er mest til tykt krøllet hår med fokus på fugt. Og har man afbleget eller på andre måder ødelagt hår skal man fokusere på protein og dette er nemt at finde på siden “curlsforyou “.
  Jeg går også op i at bruge en hårkur en gang om ugen hvor 3 uger fugt og 1 uge protein da mit hår er farvet. Der er også “curlygirlapproved.dk ” hvor man kan finde lidt billigere mærker. Men det kommer jo an på hvad for nogle ingredienser ens hår kan lide.

 4. Sarah Posin

  Fedt Suzan!
  Altid dejligt med nogle gode tips 😊 Hvilke produkter bruger du fra siden?

 5. Suzan

  Hej…
  Hvis man har krøllet, bølget eller kruset hår kan man få hårpleje produkter uden silikone, sulfater og parabener på hjemmesiden “Curlsforyou.dk” det koster lidt mere end man er vandt til, men det er alle pengene værd. Jeg er gået fra at have stive krøller med mousse- til bløde luftige krøller. Man kan også finde produkter der passer til alle hårtyper hvis man kigger lidt i gennem. ….

 6. Sarah Posin

  Hejsa Tina

  Det har du helt ret i 🙂
  Selvfølgelig findes der også ‘billige’ mærker på markedet, som laver produkter uden silicone – dette er blot en lille fortælling og guide til hvordan man selv kan blive mere opmærksom på dette område, hvis man er på udkig efter produkter uden silicone eller slet ikke har haft det i tankerne 🙂

  Knus

 7. Tina Mortensen

  Hej Sarah
  Du kan jo ikke skære alle over en kam. Der findes jo billige mærker UDEN silicone, feks Syoss, Tresemmé m. m. og dyre mærke hos frisøren MED silicone, feks Moroccanoil, Maria Nila m. m.
  Vh. Tina

 8. Pingback: Bedste shampoo: Min Guide til bedste shampoo & balsam | Bedst i test!

 9. Pingback: Ansigtmaske: Miqura Bubble Mask | Få min anmeldelse her..

 10. Pingback: Barbering & voksbehandling: Sådan får du det bedste resultat!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.