Beauty Hårpleje Skønhedstips

Hvorfor man skal vælge sin shampoo med omhu

De sidste par år, er jeg blevet ret meget klogere på shampoo og hårpleje generelt. Det er nemlig ikke helt […]

december 2018

Sarah Posin

De sidste par år, er jeg blevet ret meget klogere på shampoo og hårpleje generelt. Det er nemlig ikke helt tilfældigt hvilket shampoo jeg ligger i min indkøbskurv, da der nemlig er stor forskel på de forskellige produkter og hvilken pleje du får ud af dem.

I har sikkert hørt ordet ‘silikonefri shampoo’ før? Og det er der en grund til. Jeg prøver at fortælle min oplevelse, i indlægget her..

 

LÆS OGSÅ: 5 skønhedstips du skal nå inden nytår!

 

Jeg har altid købt det shampoo og balsam som lige har været på bud og det jeg synes har duftet dejligt. For noget tid siden fik jeg et chok, da jeg tydeligt kunne mærke HVORFOR det netop er vigtigt at vælge sin shampoo med omhu. Jeg havde købt en shampoo, som jeg efter nogle hårvaske, følte at mit hår bare blev ved og ved med at være fedtet – nærmest som om at der lå et lag udenpå mit hår og i min hovedbund. Det lyder måske lidt voldsomt, men det er der faktisk en forklaring på..

 

Ad links | Redken shampoo,  Redken conditioner, Redken hårkur, Madison Hårbørste

 

En stor del af de billige shampooer, som reklamere med lækker duft og ekstra shine, giver os også følelsen af sundt og blankt hår, men desværre  lægger de sig som et fint silikone lag på vores hårstrå og i hovedbund, som med tiden vil slide håret mere end det vil pleje. Det lægger nemlig et lag, så andre plejeprodukter ikke vil trænge ind og samler sig hurtigere støv og snavs, som gør at håret hurtigere bliver snavset og fedtet.

Det var netop det jeg mærkede, da mit hår gang på gang blev vasket i shampoo med silikone. Men nu er jeg blevet klogere på det område!

 

LÆS OGSÅ: Fine gellack farver til jul & nytår!

 

I det lange løb, vil silikone altså være mere skadeligt for dit hår og kan resultere i tørt og slidt hår. For derfor at få det sundeste hår, vil jeg anbefale at være mere opmærksom på, at vælge en silikonefri shampoo og balsam – og eventuelt andre styling produkter, som også kunne indholde silikone.

Mit tip! Hold øje med ordene -cone eller oxane bag på produktet. Så er du sikret!

 

 

Har du fundet dig nogle gode produkter, som ikke indholder silikone? Så må du endelig smide en kommentarfeltet! Jeg kan i hvert fald, personligt anbefale at gå mere efter de “profesionelle” mærker, som frisøerne også bruger derude. De vasker håret helt rent og giver faktisk den pleje som vi forventer.

Jeg kan tydeligt mærke, hvordan mit hår har det bedre med en silikonefri hårvask!

 

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev.

Få gratis inspiration, særlige tilbud og meget mere.