Blog Kosttilskud

Kosttilskud før, under & efter din graviditet?

Hvilke kosttilskud skal du tage før, under og efter din graviditet? Hvor stor dosis, hvor længe og hvorfor? Jeg kommer her med en hurtig guide til dig som planlægger, er gravid, eller ammer. Kig med her..

september 2021

Sarah Posin

Sponsoreret

Kosttilskud før din graviditet

400 mg. Folsyre (også kaldet Folinsyre) anbefales at tage fra den dag du planlægger at blive gravid til uge 12 i graviditeten.  Folsyre nedsætter risikoen for at barnet bliver født med misdannelser af hjerne og rygmarv.

 

Køb Folsyre her

 

Kosttilskud under din graviditet

400 mg. fra du planlægger din graviditet, til 12 uge af graviditeten.

10 mg. Igennem hele graviditeten.

500 mg. igennem hele graviditeten

40-50 mg. fra 10 graviditetsuge.

 

Læs mere om, hvad de forskellige kosttilskud bidrager til?

 

Kosttilskud efter din graviditet

 

10 mg. D-vitamin i vinterhalvåret, fra oktober til april måned.

500 mg. Kalk er godt, hvis du ikke får tilstrækkeligt med mælkeprodukter. Idag er der mange som vælger de plantebaserede produkter, så derfor kan det være en god idé, at supplere med et kalktilskud. Kalk bidrager desuden til vedligeholdelse af knogler og tænder, vores fordøjelsessystem og opretholdelse af vores muskelfunktion.

40-50 mg. Jern er en fordel at tage efter endt fødsel, hvis du har mistet en del blod. Jern reducerer træthed og udmattelse og bidrager desuden også til et normalt fungerende immunsystem. Jern er altid bedre optageligt, hvis det indtages med vitamin C – drik evt. et glas appelsin juice med din tablet eller prøv denne sammensætning af Jern + vitamin C.

2 kapsler dagligt. Som gravid eller ammende skal man helst undgå for mange tungmetaller, som findes i de store rovfisk – herunder tun på dåse. Dog har fisk stadig en masse sunde ting med sig, som vi ønsker at fodre vores kroppe med, både som gravid og som ammende. Derfor vælger flere at tage et dagligt tilskud af Omega-3 fiskeolie, for netop at kunne undgå den høje mængde af tungmetaller, men stadig få de essentielle fedtsyrer.

Man kan undgår tungmetaller ved at vælge et vegansk kosttilskud af Omega-3.

DHA som findes i Omega-3 fiskeolie, bidrager til barnets syn og hjerneudvikling, også selvom du vælger kun at tage kosttilskudet imens du ammer.

I de fleste Omega-3 fiskeolier er A-vitamin fjernet, da man som gravid skal undgå for meget A-vitamin, da det kan skade fosteret.

Har du lyst til at dykke mere ned i fordelene ved at supplere med tilskud af Omega-3 fiskeolie under din graviditet? Så kan du læse meget mere om, Hvilken forskel Omega-3 gør i graviditet og hvilket studie Statens Serum Instituten har offentliggjort om Omega-3.

 

Følg altid Sundhedsstyrelsen anbefalinger når du vælger kosttilskud

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev.

Få gratis inspiration, særlige tilbud og meget mere.