Blandet

Lad os snakke lidt om de der online lån

Der findes mange forskellige meninger når det kommer til online lån, da det kan have negative økonomiske konsekvenser, hvis ikke […]

oktober 2015

Sarah Posin

Der findes mange forskellige meninger når det kommer til online lån, da det kan have negative økonomiske konsekvenser, hvis ikke man er opmærksom. Mange unge oplever at det ikke er noget man snakker om, hvorfor denne type lån godt kan synes en smule tabubelagt.

Det bør der ændres på, da nogle online lån godt kan være billige og fordi at denne type lån i visse situationer er den eneste mulighed. Og ved at snakke om lån og økonomi, bliver vi unge jo blot endnu klogere på, hvad vi skal være særligt opmærksomme på, og hvordan vi kan være økonomisk forsvarlige i junglen af lån.

 

Men kan online lån godt være billige?

Det er sikkert et spørgsmål som mange kritisk har stillet sig selv i årenes løb, i takt med at online lån bliver mere og mere populære. Og ja, det kan de faktisk godt. Du skal bare vide hvad du skal være opmærksom på, når du søger et online lån.

 

En måde hvorpå du finder det bedste og billigste online lån er ved at bruge en sammenligningstjeneste som Fair-laan.dk, hvor du kan sammenligne billige lån på markedet. Tjenesten samler relevante lån og giver dig som låntager en oversigt over lånene på markedet. Herudfra kan du via siden langt nemmere sortere i de mange muligheder og finde et lån som passer til dit personlige behov. For vi skal huske på at vores økonomi sjældent er ens og at vi derfor kan have brug for forskellige vilkår.

 

Nogle låneudbydere tilbyder lån helt gebyr-og rentefrit i den første periode, hvilket kan være en stor hjælp hvis det er penge du står og har brug for lige nu og her, men først kan betale en større del af summen efter en måned eller to. Bare husk altid at læse det med småt, inden du optager et lån, for det er ikke altid at alle detaljer er at se med det blotte øje og derfor kan få betydning for prisen på lånet senere hen.

 

Hvad skal man være særligt opmærksom på når man optager et online lån?

Der er flere faktorer som man bør være opmærksom på i sammenligningen af lån, da de kan have indflydelse på prisen. Først og fremmest skal du sørge for at have et godt overblik over din egen økonomi, så du ved hvor mange penge du har/mangler hver måned og derudfra vurdere hvor mange penge du har brug for at låne.

 

Med udgangspunkt i din økonomi, bør du vurdere lånene ud fra følgende faktorer:

  • Rente
  • Gebyrer
  • ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent)
  • Løbetid (NB: Vær opmærksom på at en lang løbetid ofte ser mere overskuelig ud, men kan betyde at du betaler flere penge i renter. Derfor kan det i nogle tilfælde godt betale sig at vælge et lån med en kort løbetid, hvis din økonomi tillader det).

 

Hvis du har brug for yderligere information og vejledning, kan du læse om de forskellige typer online lån og begreber på Fair-laan.dk.

 

Til sidst vil jeg slutte af med at foreslå, at vi begynder at snakke mere om vores økonomi. Om det så gælder opsparing, lån, forbrug eller hvad der ellers kan have betydning for vores hverdag og ikke mindst fremtid. For når vi snakker om økonomien, så lærer vi samtidigt og drager erfaringer af hinanden. Og måske kan vores individuelle oplevelser med eksempelvis online lån hjælpe en vi holder af, til at træffe den rette beslutning og dermed ende ud med et lån som han eller hun er glad for. Vi må huske på at vi alle må træffe økonomiske beslutninger – nogle større end andre, og i en sådan situation er det godt at kunne drage nytte af hinanden.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev.

Få gratis inspiration, særlige tilbud og meget mere.