Blandet

Med eller uden sukker?

I samarbejde med CULT, er vi i fuld gang med at lave en masse fede træningsvideoer, som forhåbentlig kan bringe […]

januar 2019

Sarah Posin

I samarbejde med CULT, er vi i fuld gang med at lave en masse fede træningsvideoer, som forhåbentlig kan bringe lidt inspiration og motivation med ind i det nye år! Videoerne kommer løbende, så hold godt øje her på bloggen og facebook, hvis i vil hente lidt inspiration til jeres træningen.. 

Vi har fokus på deres sukkerfri energidrik, som i måske allerede har stødt på ude i supermarkederne? De har netop lige lanceret en ny sukkerfri sportssmag, som jeg personligt er ret tosset med! CULT Energy Sport sugarfree  hedder den og kommer i denne fine blå dåse. Den fåes både med og uden sukker og så er spørgsmålet ‘Hvad foretrækker du?’

 

Jeg er selv kæmpe sucker for de her sukkerfri energidrikke, da de først og fremmest giver mig et ekstra spark energi i løbet af dagen eller i forbindelse med min træning – derfor ligger det her samarbejde også helt naturligt for mig, da det ofte er de produkter, som jeg selv propper i min indkøbskurv.

I løbet af de sidste par år, har der været en del fokus på de her sukkerfrie produkter. Er de usunde? skadelige for vores helbred? osv…

 

LÆS OGSÅ: 9 vigtige ting, du skal huske for at få resultater med din træning!

 

Er sukkerfri skadeligt for vores helbred?

Sukkererstatning eller aspartam afskrækker mig ikke! Jeg har læst en del om det og bla. været til et fint foredrag med den dygtige Morten Elsøe, hvor han også kom ind på afskrækkelsen af aspartam og de sukkerfri alternativer. Han forklarede også, at der ikke er nogen evidens for, at det er skadeligt for os og det skal op i kæmpe kæmpe store mængder, som nærmest er umuligt for os at indtage, for at man måske vil kunne se en effekt af det.

 

Hvorfor vælger jeg det sukkerfri valg?

Jeg er meget bevidst omkring min kost og hvad jeg putter i min mund, ikke på den fanatiske måde, men har jeg muligheden for at vælge det sukkerfri alternativ, så er det altid det valg jeg tager. Ved at vælge det sukkerfri valg, kan jeg holde mit blodsukker stabilt og på samme tid spare en del kcal. i det store regnskab.

For folk som har et stort dagligt indtag af saftevand, cola, energidrikke, kaffe med sukker osv. kan man virkelig hente mange overflødige kalorier, hvis man vælger sukkeret fra. Ofte kan det faktisk ses på vægten, hvis de her små justeringer i de flydende kcal. bliver ændret. Skræmmende!

 

Er sukkererstatning farligt og giver Aspartam kræft?

Medierne er rigtig gode til at fylder os med vilde fakta, som vi klipper løs på, deler og tagger hinanden i. Det er det de lever af, så derfor skal overskrifterne også være vilde og interessante for os at klikke videre på.

Sundhedsmyter vil der altid være og det skifter år for år, hvad der lige er oppe i tiden. Så handler det om at spise glutenfrit, undgå kød, ikke spise tomater da det i for store mængder giver kræft eller også skal man gå på en helt sindsyg vandkur for at tabe sig. Det er vildt hvad der bliver slynget ud og hvor hurtige vi er, til at lade os påvirke af medierne.

Jeg tror på, at med vores sunde fornuft og med ‘alt med måde’ tilgangen, så opnår vi den aller sundeste måde, at leve på.

 

 

For mig handler det om at gør det som passer for mig. Jeg finder det dejligt og rart at få en sukkerfri energidrik i forbindelse med min træning – det giver mig ekstra energi, jeg føler mig mere motiveret, jeg får noget lækkert at drikke og lade op til, inden træningen og på den måde får jeg psykisk og fysisk mere ud af min mit træningspas.

 

LÆS OGSÅ: Sund morgenmad, på få sekunder! 

 

Er du ude i et vægttab? så synes jeg helt klart, at du skal sidde dig ned og kigge på, hvor mange af dine kcal. du egentlig drikker? For det er helt klart en af de områder, hvor man lynhurtigt kan gå ind og justere og rent faktisk se lyn hurtige resultater på vægten!

Jeg kunne rigtig godt tænke mig, at høre din mening omkring sukker og sukkerfri varianter? Hvad vælger du selv og har du gjort dig nogle tanker omkring sukkererstatning? 🙂

Tak fordi du læste med! Jeg glæder mig til at dele vores træningsvideoer, så snart de er klar! Så du forhåbentlig kan få et spark motivation med på vejen!

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev.

Få gratis inspiration, særlige tilbud og meget mere.