Morgenmad

Skyr guide: Her er de sundeste!

Skyr har efterhånden været et hit længe og der findes et hav af forskellige skyr varianter, smage og konsistenser – […]

oktober 2017

Sarah Posin

Skyr har efterhånden været et hit længe og der findes et hav af forskellige skyr varianter, smage og konsistenser – nogen bedre, sundere og mere proteinrige end andre. Det her er min lille skyr guide – kig med her og smid endelig en kommentar med din yndlingsskyr! 

1 Den laktosefri skyr..

ARLA LAKTOSEFRI
Forhandler: Netto, Meny, Føtex
Pris: 16 kr. for 450 g.
Vurdering: En neutral skyr for dig som har sart mave og prøver at holde dig til laktosefri produkter.

2Den tynde skyr.. 

LEVEVIS ØKOLOGISK
Forhandler: Føtex og Netto.
Pris: 30 kr. for 1 kg.
Vurdering: Minder ret meget om normal neutral yoghurt i selve konsistensen. Hvis du er en af dem, som synes skyr generelt er for kraftig i konsistensen, så vil du synes godt om denne.

3En skyr i lækre smagsvarianter..

CHEASY SKYR
Forhandler: Føtex, Netto, Rema
Pris: 32 kr. for 1 kg.
Vurdering: Cremet i konsistensen og en del vil måske synes den er for tyk i konsistensen. Cheasy skyr har lavet en del lækre smagsvarianter, som ikke indholder sukker. De har bla. også lavet små ‘ta’ med på farten‘ skyr. Jeg er selv ret vild med Cheasy vaniljeskyr og så har de lavet et par andre lækre smage med pære og skovbær, både i små og store bøtter.

4Til hjemmelavet dressing..

LØGISMOSE
Forhandler: Netto.
Pris: 18 kr. for 500 g.
Vurdering: En god skyr til bla. hjemmerørte dressinger, men også som en neutral, tynd skyr morgenmad. Smagen er mild og blød, ikke for tyk i konsistensen.

5| Sød & lækker som dessert..

CHEASY SKYR YOGHURT
Forhandler: Netto, Føtex, Rema
Pris: 19 kr. for 1 kg.
Vurdering: En flydende skyr som minder rigtig meget om de tradtionelle yoghurter, blot med højere proteinindhold og unden tilsat sukker. Jeg er selv ret fan af denne variant med kokos smag, men de har lavet er hav af forskellige varianter!

6Skyr jeg ikke ville vælge..

TJEK INGREDIENSLISTEN!
Vurdering: En del skyr varianter indholder en overraskende nok sukker (ofte rørsukker). Jeg er slet ikke fanatisk hvad det angår, men spiser man eksempelvis skyr hver dag, flere gange om dagen og starter man morgnen ud med en portion skyr, ville jeg personligt altid fortrække at vælge den skyr variant uden tilsat sukker. Man kan ofte blive snydt i køledisken, da der er en del smagsvarianter som vi kender fra bla.  Løgismose, Arla og andre skyr varianter, som netop har tilføjet rørsukker.

Mit bedste råd og noget jeg altid selv gør inden jeg vælger min skyr i køledisken.. tjek ingredienslisten! Her mener jeg ikke næringsindhold pr. 100 gram, men selve ingredienslisten, som ofte står ovenover. Her kan du se om der er tilføjet sukker eller ej. Der vil altid være naturlige sukkerarter i skyr, som ofte vil stå under kulhydrater i næringsindhold – så hold dig altid til ingredienslisten og hold øje med det tilføjet sukker.


Hvilken skyr er din yndling..? 

Kommentarer

 1. Hvorfor er nogle skyr mere “forbudte” end andre? Forvirrer det ikke forbrugerne lidt at der er kryds over tre af dem?

  Hvorfor er den uøkologiske sødet med aspartam mere usund end den økologiske med rørsukker? Er en fødevare usund, bare fordi der er sukker i?

  1. Jo det kan godt være det forvirre.. jeg vandt blot tre skyr varianter, som jeg selv undgår, netop fordi jeg ikke ønsker at sparke morgnen igen med en portion rørsukker 🙂

   Det er et godt spørgsmål.. jeg vil heller ikke mene at den variant er “sundere” end den med rørsukker – jeg fortrækker dog selv produkter som har tilføjet sukker. Jeg er ikke så aspartam forskrækket, men tænker selvfølgelig på ikke at få alt for meget i alle fødevarer 🙂

 2. Det er skønt at du tester dem, men jeg ville ikke selv spise noget med aspartam, om så jeg fik penge for det! – så hellere sukker, og begrænse indtaget.
  Det er frustrerende, som forbruger, at alt skal pumpes med sukker eller aspartam, for man kan jo ikke fjerne det fra produktet! – hvorfor ikke lave en helt usødet variant, som man så SELV kunne søde med enten sukker, stevia eller hvad man nu måtte have lyst til? – det ville klæde producentere.

  1. Jeg er helt enig Mette! 🙂
   Det kunne være så lækkert, hvis produkterne ikke er proppet med alt muligt og man så selv kan tilsætte – og det forvirrer også os som forbruger, hvis ikke man har lidt forstand på ingredienserne på bagsiden.

   Dog skræmmer Aspartam (og sukker) ikke mig, men selvfølgelig indtager jeg det i begrænset mængder 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev.

Få gratis inspiration, særlige tilbud og meget mere.