Mine guides Opskrifter

8 Tips fra min koststrategi

Antal måltider: Jeg spiser gerne 4-6 måltider om dagen. Det gør jeg ikke fordi jeg skal, men fordi jeg har brug […]

oktober 2015

Sarah Posin

Antal måltider: Jeg spiser gerne 4-6 måltider om dagen. Det gør jeg ikke fordi jeg skal, men fordi jeg har brug for det  Morgenmad, middagsmad, frokost, aftensmad og en lille nat snack inden sengetid. Derudover kan der være nogle små mellemmåltider som f.eks et æble eller banan inden eller efter min træning.

Snydemåltid: Et par gange om ugen er der plads til “snydemåltid”. Det planlægger jeg ofte, så det enten ligger i weekenden eller hvis der opstår begivenheder hvor jeg ved at der vil være mulighed for søde sager.

Protein: Jeg går altid efter proteinbomber, såsom kylling, fisk, kød, æg, skyr eller hytteost. Næsten alle mine måltider består af protein, da det mætter og er en vigtig del af kroppens egen byggesten.

Frugt & Grønt: Grøntsager spiser jeg i lange baner! Er jeg snack sulten, finder i mig med en gulerod i munden eller en skål med ærter  Frugt er til gengæld noget andet. Ikke fordi jeg er fanatisk, men jeg er også klar over at frugt ikke mætter nær så meget som grøntsager og dermed også indholder en del mere frugtsukker.

Derfor spiser jeg max. 2 stykker frugt om dagen og de ligger enten før/efter min træning eller om morgenen. Jeg elsker frugt og jeg kunne sagtens leve af ren frugt, her på billedet kan i se hvor meget jeg nyder mit store saftige æble hehe 

12105690_1639422082982572_7205394530339896800_n

Kulhydrater: Jeg må være ærlig og fortælle at jeg måske ikke er den bedste til at få spist de her kulhydrater. Jeg får derfor mine kulhydrater igennem mine fedt kilder, som jeg derimod for en del af  Det er meget individuelle hvad der fungere på os hver især, men jeg føler mig mest tilpas hvis jeg får mere fedt, fremfor stivelse.

Det svinger selvfølgelig meget fra dag til dag, nu hvor jeg jo ikke følger nogen direkte kostplan og nogle dage får jeg næsten inden kulhydrater, men så supplere jeg op med en kæmpe burger dagen efter og så giver det det samme resultat på bundlinjen  hehe

Fedt: Her får jeg en del Økologisk smør, vær dog lidt opmærksom på om du vælger en smør som er blandingprodukt. Fedtkilder kan også være fed fisk såsom, laks eller avocado, nødder eller kokosolie. Jeg får aldrig flere ting på en gang, men vælger 1 fedt kilde til hvert måltid.

Væske: Ja jeg er total addicted til alt hvad der indholder sødestoffer. PepsiMax, FunOne, kaffe med ISIS Perfect sød  og jeg skal komme efter dig  Jeg ville ønske jeg kunne blive bedre til at drikke en masse rent vand, uden altid at skulle bombardere det med sødemiddel. Derimod drikker jeg aldrig mine kalorier i form af sodavand eller saft med sukker.

Jeg vil 100 gange hellere spise de ekstra kalorier, fremfor at drikke dem ☺️Der er en del artikler omkring hvorvidt det her sødemiddel er skadeligt for os og jeg er selvfølgelig også opmærksom på ikke at få en total overdosis  og hvis jeg står og kan vælge imellem et produkt med stevia og et andet sødemiddel, vælger jeg altid stevia da det er et naturligt sødemiddel. Men alt med måde!

12108107_1639422059649241_1563570021042405282_n

Alkohol: Under min konkurrence tid, var det no-go med alkohol, netop fordi jeg ville holde fuld fokus på min træning og de resultater jeg skulle opnå. Nu er mit forhold mere løst og jeg kan sagtens gå ud og fulde mig en dag i weekenden. Dagen er typisk lagt ind, som min “snydedag” da det ofte bliver en dag, med lidt for mange kalorier. Hvis jeg selv kan vælge hvad jeg blander mine drinks med, vælger jeg stadig de sukkerfri væsker, men bliver jeg tilbud noget med sukker, takker jeg ikke nej 

Hvilke koststrategier følger du selv? og har du opstillet nogle mål med din hverdagskost?

sarah-posin-logo-blog

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev.

Få gratis inspiration, særlige tilbud og meget mere.