Hverdag & velvære

Nytårsforsæt & Motivation

Så nærmer vi os årets sidste indlæg her på bloggen og hvilken bedre anledning er der til et indlæg om […]

december 2016

Sarah Posin

Så nærmer vi os årets sidste indlæg her på bloggen og hvilken bedre anledning er der til et indlæg om motivation og nytårsforsæt? Mange af os, vælger ofte af sætte mål for året og typisk er det de der “næste år vil jeg træne hver dag”, “fra Januar skal jeg spise sundt” og “næste år vil jeg blive bedre til at..” og bla bla bla…

Personligt synes jeg det kan være hammer svært at sætte mål for året og det kan stresse mig grusomt, når andre bare har helt styr på hvad de vil osv. Måske lever jeg selv meget i nuet, men uden at jeg tænker særlig meget over det, lægger jeg nok også små delmål, mål og til sidst resultater.

Jeg har reflekteret lidt over året der er gået og kan jo sagtens se, at der er sket utrolig mange ting. Ting som både har udviklet mig, presset mig og skubbet mig i en retning, som jeg er sikker på vil bringe mig til noget spændende i fremtiden.

Da jeg startede indlægget her, tænkte jeg ‘hva fanden er der egentlig sket i år’, men nu hvor jeg lægger kortene på bordet, har jeg jo blandt andet stiftet egen virksomhed, holdt forskellige bootcamps, personlig træning, testet mine kreative evner af som designer og ikke mindst fået utrolig mange spændende og ikke mindst store samarbejdspartner, som bla. Puma og Hunkemöller – og jeg kan slet ikke vente med at se hvad det nye år vil bringe!

De mennesker som er mig tæt, ved at jeg arbejder hårdt og ofte synes jeg selv at tingene virker lidt meningsløse, når man bla sidder med hovedet i moms regnskaber og kedelig SEO optimering – her hænger det mig langt ud af halsen og her har jeg allermest lyst til bare at smide håndklædet i ringen – men det gør jeg ikke, for jeg ved at disse ting skal til, for at jeg kan nå i mål!

Jeg er sikker på at hvis du stiller det op sådan her, for dig selv og spoler båndet tilbage – så vil du også se hvilke fantastiske ting du selv har mødt og lært igennem året der er gået og måske du fortjener lidt af et skulder klap! ❤

Ofte synes jeg, at vi har tendens til at blive lidt forblindet af, hvad vi hele tiden vil opnå, istedet for at stoppe op, reflektere og nyde de fantastiske ting man har lært på sin vej.

Her er et par gode guide-lines, som jeg selv bruger til at opnå mine mål:


En strategi for dine mål!

Hvordan vil du nå i mål? og hvad skal der til? Vil du eksempelvis gerne tabe dig og har du sat et mål om at skulle smide 3 kilo? Gå i detaljer og kig på hvilke ting du kan gøre anderledes i hverdagen, for at du kan komme i mål.

Sæt delmål for det endelige mål!

Ofte kan det være utrolig uoverskueligt, at se hvordan hulen man nogensinde vil nå i mål, og ofte er det nemmere bare at kvitte igen og falde tilbage i de vante rammer. Hvis du virkelig ønsker at nå i mål, kan det være en god idé at sætte små delmål. På den måde får du små succesoplevelser på vejen og motivationen vil vare ved!

Delmål kan være i de helt små hverdagsting; såsom at løbe hele løberuten, uden at holde pause, overholde de træningsdage i ugen du havde planlagt osv. Klare du de her små delmål du sætter for dagen, ugen, måneden – vil du få succesoplevelser, motivationen og ikke mindst resultater!

Hvad er dine mål?

Der findes mange forskellige måder at blive motiveret. Jeg havde i sin tid en veninde, som havde et brændende ønske om at tabe sig og komme i bedre form. Hendes støreste problem var at holde fingrene fra køleskabet. Køleskabet og maden satte ofte en stopper for hende, og de resultater hun ønskede at opnå. Derfor fandt hun en masse billeder, som hun fandt motiverende og klistrede på køleskabet – på den måde blev hun heletiden mindet om hvilket mål hun havde og det hjalp hende faktisk!

Der er jo mange forskellige måder at gøre det på, det gælder blot om at finde den måde som fungere godt for dig! 


Et af mine personlige mål for 2017, er bla, at Micky og jeg rigtig godt tænke os, at finde noget større at bo i. Det kræver at jeg får sat nogle delmål, for hvordan jeg vil nå dertil økonomisk og om det bliver i dette år eller næste, ved jeg ikke – men jeg vil i hvert fald arbejde imod det og bruge denne lille guideline

Hvilke mål har du sat for det nye år? og har du nogle råd til at nå dertil?

Rigtig god nytår!

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev.

Få gratis inspiration, særlige tilbud og meget mere.