Vest

Om at låne penge…

Sponsoreret | For nogle uger siden, var jeg en tur forbi min bank vestjysk bank, for at tale med min bankrådgiver omkring mulighederne for at tage et lån. Det der med at låne penge, har altid lagt lidt fjernt fra mig – da jeg altid har været vant til at spare op, hvis der var noget jeg godt kunne tænke mig.

I takt med at man bliver ældre, er der flere voksne ting at forholde sig til og jeg står derfor i den situation, at jeg godt kunne tænke mig at vide mere om mine muligeder for at låne penge. Et eller andet sted ærger det mig lidt, at jeg ikke tog lånet da jeg var studerende, da der er rigtig gode muligheder som studerende (tjek dem ud her) Men jeg fandt derimod også ud af, at renten ikke er særlig høj, 8% som “voksen”, så det virker ret overskueligt!

Mange vælger at tage online quick lån, hvis de eksempelvis har fået et nej i banken eller måske frygter det der med at sætte fødderne i deres egen bank. Ofte kan de hurtige quick lån ligge med en rente på 40% eller over og det er jo helt sindsygt højt!

Jeg skrev en sms til Christina min kære bankrådgiver, om hun havde tid til et møde med mig, i forhold til lån og vi arrangerede derefter en dag, hvor vi kunne sætte os ned og kigge på det sammen. Vi fik sat os ned og fik snakket lidt om hvad jeg ønsker at bruge pengene på, hvordan jeg vil betale dem af og hvor længe det vil tage for mig. Ret simpelt og slet ikke så slemt, som jeg havde forventet! 😅

Det er stadig ret grænseoverskridende, at skulle låne penge af andre og et eller andet sted, vil jeg hellere bare spare dem op – har du nogle erfaringer? og hvordan er dit forhold til det at låne penge? 🙃This Post Has 4 Comments

 1. Sarah Posin

  Hej Cecilie

  Ja jeg er helt enig med dig.
  Jeg kender også en del som har lånt penge til mærkelige ting, men hvis man har noget som er lidt større eller som giver mening, såsom f.eks at købe en lejlighed, som er en god investering kan jeg bedre forstå det, men små engangs oplevelser og shopping synes jeg er helt tåbeligt – så må man finde et studejob og spare pengene op på den måde 🙂

  Nej jeg synes bestemt ikke du er gal på den.. vi vil alle gerne have at banken synes godt om os – hvis man en dag f.eks står og skal låne til hus eller noget, så kan man kun bevise at man har styr på økonomien 🙂

 2. Sarah Posin

  Hej Camilla

  Ja sådan tænker man nemlig, jeg er helt enig med dig 🙂 Jeg havde det egentlig også sådan inden jeg tog samtalen i banken, men det virker egentlig ikke så skræmmende alligevel – men man kan ikke lade være med at tænke, at man gerne vil have lånet “til gode” agtig 🙂

 3. Cecilie Juhl

  Fuldstændig ligesom Camilla skriver, så forventer jeg først at skulle låne penge når jeg skal købe fast ejendom.

  Jeg har en flere venner som allerede mens de studerer (og måske endda før) har været ude og låne penge og jeg må erkende, at jeg ikke bevilliger ALT det, som de lånte penge er blevet brugt på. Jeg synes det virker meget dumt, at bruge lånte penge på “engangs-oplevelser”, og min erfaring siger, at det ofte kan være tilfældet.

  Al mulig respekt til folk der låner penge, hvis der absolut ikke er andre måde at komme gennem livet på. Personligt foretrækker jeg dog at komme gennem store dele af mit liv uden at være i gæld. Jeg bilder mig også ind, at jeg vil se bedre ud i bankens øjne, hvis jeg har vist, at jeg kan spare op til de ting jeg ønsker mig, og at jeg indtil videre har kunne klare mig uden at skulle låne penge. Men hvem ved, måske er jeg helt gal på dem.. 😉

 4. Camilla Christine

  Jeg håber og regner stærkt med at første og eneste gang jeg skal ud og låne penge bliver når jeg skal købe et hus en dag, ville være så ærligt at have en masse lån om ørene. ♥♥

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.