Begivenheder

5 Ting du skal opleve i Dubai & Abu Dhabi

Vi er nu hjemvendt efter en dejlig ferie i Abu Dhabi og Dubai. Det er ca. seks år siden, at […]

februar 2020

Sarah Posin

Vi er nu hjemvendt efter en dejlig ferie i Abu Dhabi og Dubai.

Det er ca. seks år siden, at jeg sidst besøgte Dubai. Så det var sjovt at vende tilbage, og opleve områder man ikke havde set tidligere.

Denne gang havde vi en hel uge i Abu Dhabi, som er hovedstaden i de Forenede Arabiske Emirater. Dubai er dog den største bydel, som også var vores flyvedestination og der de fleste turister nok opholder sig.

7 facts du skal vide, inden du rejser til Dubai & Abu Dhabi

De forende arabiske emirater er et muslimsk land og det kan tydeligt mærkes. Jeg har samlet en oversigt over, hvilke ting du skal være opmærksom på, når du vælger Dubai, eller Abu Dhabi som din rejsedestination.

 • Kæresteri i offentligheden. Når du er på ferie med kæresten, er du måske vant til, at der er ekstra meget romantik i luften. I deres kultur, er det ikke velset at kysse, nusse eller gå hånd i hånd.
 • Tænk over din påklædning. Da det er et muslimsk land, vil du også se kvinder være dækket til og nogle mænd bærer endda selv hvide kjoler og hovedbeklædning. Som turist kan du sagtens bære dit ‘normale’ sommer tøj. Dog vil jeg anbefale, at du pakker lidt ekstra lange kjoler, bukser, eller bluser med et lille ærme. Man kan hurtigt føle sig lidt anderledes, da folk er rimelig tildækket. Hvis du besøger en moske, vil der være et klæde tilgængeligt. Hvis du er fyr og besøger en moske, så husk lange bukser (huller i knæ er no-go)
 • Fitness for mænd og kvinder. Når vi er på ferie, kan vi godt lidt at bevæge os lidt, inden solsengen og den gode mad kalder. Vi oplevede på vores hoteller, at der var to separate fitness lokaler. Et til herre og et til damer. På det første hotel var det først den sidste dag, at vi opdagede kønsfordelingen, så jeg havde egentlig trænet i herre området hele tiden 🙂
 • Kunstigt land. Søger du en rejse destination med sjæl og histore, er det nok ikke Dubai, eller Abu Dhabi du skal besøge. De Forenede Arabiske Emirater er et olierigt ørkenland, som har bygget de vildeste og mest overdådige bygninger, som trækker mange turister til. Du vil opleve at det føles, som at bevæge sig i et kæmpe forlystelsespark, med lys, springvand, kæmpe shopping centre osv. Du skal lægge en plan for din tur og vide, hvilke ting du vil opleve – da det er svært at bevæge sig rundt på spontane ture og oplevelser.
 • Billig guld og diamanter. Guld markeder er noget de kan! Du kan få alt slags guld og endda selv designe, eller få omsmeltet gammelt guld. Der findes flere markeder. Besøg bla. ‘Madinat Zayed’ Gold souk i Abu Dhabi eller ‘Gold & diamond Park’ , som ligger ud til Sheik Zayed Road. Dette er shopping centre udelukkende til guld -og sølvsmede. Priserne er rigtig flotte, sammenlignet med de danske priser og butiksmedarbejderne er flinke og meget hjælpsomme.
 • Høje priser på alt. Du skal være opmærksom på, at du besøger et land, hvor alt er importeret, da de ikke er i stand til at producere eller dyrke egne fødevarer. Priserne er derfor også ekstremt høje, på både vand, alkohol, fødevarer og shopping. Selv butikker som ZARA og H&M er priserne enten danske, eller skruet en lille tak op.
 • Alkohol. Du vil ikke kunne finde alkohol i supermarkeder, og hvis du gør, vil det være alkoholfri. Selv nogle restauranter serverer ikke alkohol. Besøg derfor hoteller eller køb en flaske et eller andet i lufthavnen, hvis du vil nyde et glas på din ferie 🙂

Hotel anbefalinger i Dubai & Abu Dhabi

Vi fløj med Emirates fra København til Dubai. Det er også muligt, at flyve direkte til Abu Dhabi. Vi valgte dog at flyve til Dubai for at kunne få et par ekstra dage der.

Hotel 1: Marco Polo hotel, Dubai ⭐️⭐️⭐️⭐️

Første overnatning havde vi på hotellet ‘Marco Polo‘ hotel i Dubai. Vi ankom til Dubai om aftenen. Og skulle derfor have en overnatning, inden vi kunne køre videre til Abu Dhabi, som ligger ca. 1,5 time i bil fra Dubai.

Hotel 2: Beach Rotana, Abu Dhabi ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

De første fire dage i Abu Dhabi, boede vi på hotellet ‘Beach Rotana‘, som har hele fem stjerner. Hotellet har den smukkeste entre og hyggeligeste udendørs lounge område. Det er et af de få hoteller, hvor du får en lille strand med i købet 🙂 Hotellet er KÆMPE stort, med både strand, poolområde, fitness med udsigt, og flere forskellige restauranter tilknyttet hotellet.

Hotel 3: Four Seasons hotel, Abu Dhabi  ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Four Seasons er absolut det bedste og mest luksuriøse hotel, jeg nogensinde har boet -og kommer til at bo på 🙂 Skal du prøve at bo på et af ‘Four Seasons‘ hoteller? Så gør det i Abu Dhabi, da prisen er nogenlunde til at betale.

Når man har boet her, kan man kún blive skuffet, over standarden på andre hoteller 😉

Hotellet har de fedeste features, såsom solcreme og aftersun ved poolen, sunde snacks i fitness området, indbygge tv i spejlet, på toilettet og den vildeste service – som alt sammen gør det tydeligt, at mærke de 5 stjerner, som hotellet har. Hverken billeder eller ord, kan beskrive oplevelsen.

Hotel 4: Gevora Hotel, Dubai ⭐️⭐️⭐️⭐️

De sidste 2 nætter havde vi på hotellet ‘Gevora, i Dubai. Hotellet var ikke i bedste stand, men havde til gengæld den vildeste udsigt, udover byen og Bujr Khalifa. Nem gåafstand til Bujr Khalifa, Dubai Mall og kun 10 minutter i taxa til lufthavnen. Perfekt placering, hvis man skal rejse dagen efter.

Gevora Hotel i Dubai, er desuden det højeste hotel i verdenen. Vi boede på etage 56. Så man skal ikke have højdeskræk, hvis man skal bo her 😉

Hvad skal man opleve i Dubai & Abu Dhabi?

1. Ørken safari

Trænger du til at trække dig væk fra storbyen, de mange bilerne, og de store shoppingcentre? Så kan jeg helt klart anbefale, at booke en tur i ørkenen. Oplevelsen er mere autentisk, selvom det selvfølgelig også er en turist attraktion, i Dubai og Abu Dhabi.

Du kan booke turen igennem linket her. Vi bookede turen dagen forinden og der findes flere forskellige sammensætninger af turen, så du kan selv vælge, hvad du er til.

Vores tur varede ca. 6 timer, med den vildeste dunebashing-tur igennem ørkenen. Her skal man koncentrere sig om, ikke at blive køresyg 🙂

Under turen holdte vi små stop under vejs, hvor vi bla. kunne nyde stilheden i ørkenen, tage billeder, besøge en kamelfarm og kæle lidt for dem.

Til sidst, stoppede vi ved den hyggeligste camp, placeret midt i ørkenen. Her var der mulighed for at køre quad biking i ørkenen, samt kamel ridning.

På selve campen blev der serveret arabisk grillmiddag, hvor man kunne nyde solnedgangen, med en traditionelle arabiske shisha (vandpibe).

2. Dubai Mall

Det største shoppings center i verdenen. Her vil du finde ALLE store designer mærker, som Gucci, Chanel, Balenciaga, Louis Vuitton, Fendi, Prada osv. Husk praktiske sko, når du besøger Dubai Mall, da du får gået nogle skridt.

Priserne svarer til danske priser -nogle gange højere endda. Det er måske ikke det perfekte sted at gøre sig et kup, men de har alle mærker samlet ét sted.

Det er utroligt at se, hvordan folk slæber rundt på deres dyre designer poser, som var det en Føtex pose 🙂

Trænger du til en pause fra shopping, så tag en tur på ‘Cheesecake factory’, som laver de vildeste kager og milkshakes. I kan også trække jer udenfor centeret, hvor i kan sidde i solen, med udsigt til Bujr Khalifa.

Udenfor Dubai mall er der helt fantastisk om aftenen, når mørket falder på. Find et godt spot, hvor du kan se lys -og vandshowet, som forgår udenfor Bujr Khalifa. Showet starter kl. 18 og gentages hver halve time, indtil kl. 23.

3. Burj Khalifa

Verdens højeste bygning, på hele 164 etager. Det skal man prøve når man besøger Dubai. Husk at købe billet inden – du kan booke i linket her.

Vi havde allerede på forhånd købt billet, inden afrejsen. Vi besøgte Bujr Khalifa den sidste dag vi havde i Dubai. Det var en rigtig fin afslutning på en god ferie.

Bujr Khalifa er en kæmpe turistattraktion og her er mange mennekser. Oplevelsen er noget man skal prøve, når man besøger Dubai, men selve bygningen, er næsten flottere at se fra byen af. Især om aftenen, hvor lyset går igang.

4. Gold Souk, Dubai & Abu Dhabi

Jeg elsker markeder og især i udlandet, hvor man rigtig kan mærke kulturen og når det hele bliver mere autentisk.

I Dubai og Abu Dhabi er det meste samlet, i store shopping centre – nok fordi varmen gøre det helt umuligt for dem, at kunne være udendørs. Her går det autentiske lidt af stemningen, da det oftest ikke har så meget sjæl, at bevæge sig rundt i et stort shopping center.

Trods det, vil jeg dog anbefale at besøge et af deres Gold Souk’s. Da du virkelig kan gøre dig et godt kup. Guld og diamanter er billigere i Dubai og Abu Dhabi.

De steder vi besøgte havde ikke guld under 18 karat og priserne er meget billigere end de danske. Butiksarbejderne er super flinke og meget hjælpsomme, og du skal ikke bekymre dig for, om de sælger fake eller dårlig kvalitet.

Er du i Abu Dhabi, så besøg Madinat Zayed Gold Souk eller Gold & diamond Park i Dubai.

5. The Grand Mosque

Sheikh Zayed Moske, også kaldet ‘The Grand Mosque’ er landets største moske, placeret i Abu Dhabi. Den har længe stået på min liste over ting, som jeg gerne ville se og hold nu op, hvor er den bare smuk!

Mosken kan rumme over 41.000 mennekser, til bøn. Blev bygget i 1996 og stod færdig i 2017. Mosken har kostet hele 545 million USD. Meget overdådig og utrolig smuk, både i dagslys og aften.

Det er ganske gratis at besøge moskeen. Er du kvinde, vil du få leveret et klæde til at dække dit hår og krop med, når du ankommer.

Hvis du er fyr, så husk lange bukser (uden huller i knæ). Frederik havde jeans med huller ved knæene, han ente med at låne et par bukser 🙂 Det havde vi det meget morsomt over.

Min oplevelse af Dubai & Abu Dhabi

Dubai og Abu Dhabi er et dejligt og meget trygt sted, at lægge sit visit. Du skal ikke være nervøs for lommetyve eller andre bekymringer, som ofte kan følge med, når man rejser.

Jeg synes helt klart, at kulturen skal opleves og mærkes, da det altid er sjovt at møde kontraster og kulturforskelle. I min optik er landet ekstremt materialistisk, overdådigt og har ikke så meget charme, som man kan finde andre steder i verdenen. Det er virkelig en enorm kontrast til andre ferie destinationer.

Jeg ved ikke om jeg kommer til at lægge mit tredje visit her, måske Dubai hvis jeg en dag skal lave en mellemlanding. Men ellers føler jeg ikke, at de har meget mere at byde på.

Det er en kæmpe oplevelse i sig selv, at se hvad penge kan bygge og hvordan nogle folk i verdenen bare svømmer i penge.

Kontrasten imellem rig og fattig er kæmpe stor og man ser, hvordan de mange hårdarbejdende Indere, arbejder i døgndrift for at tjene til dagen. Denne store kontrast mellem rig og fatter, sætter virkelig livet i perspektiv – men sådan er det jo mange steder i verdenen.

Har du andre spændende rejse-tips til Dubai eller Abu Dhabi, så må du endelig smide en kommentar i feltet.

Jeg håber at min lille rejseguide, kan hjælpe dig godt på vej 🙂

Rigtig god fornøjelse.

Kommentarer

 1. Det er noget skuffende at læse om de 5 ting som du trækker frem! Jeg havde håbet du kom med andet end nøjagtig det som et hvert rejsebureau og turistinformationskontor kommer frem med! Så intet nyt i dine iagtagelser!!

  1. Det er jeg ked af Dorte, synes nu det var nogle rigtig gode oplevelser 🙂 Jeg har kun været i Dubai én gang, så hvis du kender andre ting man ikke må gå glip af, så tager jeg gerne i mod 🙂

  1. Tak Josefine 🙂 I indlægget her, har jeg også kun skrevet hvor mange etager bygningen har
   Knus

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev.

Få gratis inspiration, særlige tilbud og meget mere.