Træning Træningstips

6 Simple råd til motivation

Det er super fedt at komme igang med træning, sund kost og hele molevitten. Men hvordan filan holder du motivationen? […]

juni 2015

Sarah Posin

Det er super fedt at komme igang med træning, sund kost og hele molevitten. Men hvordan filan holder du motivationen? For at opnå resultater, er det vigtigt at holde niveauet i en længere periode. Kender du følelsen af at man bliver en smule utålmodig? og bare gerne vil se resultater med det samme? Nu skal vi dælme igang med at holde motivationen, så her er 6 simple råd til hvordan du kan holde motivationen:

  1. Find ud af hvilken træning du synes er sjov
  2. Skab dine vaner
  3. Lær mere om din træning
  4. Udskiftning 
  5. Planlæg din træning 
  6. Sæt dig et mål11536100_1600214453570002_6416965175127332360_n

1. Find ud af hvilken træning du synes er sjov 

Styrketræning og tunge vægte bliver tit nævnt som en af de bedste måder at komme i god form og det kan nemt lyde som om at det er den mest effektive. Styrketræning har en masse gode fordele, men ikke hvis du ikke presser dig selv nok, har svært ved at komme afsted eller trænings programmet alligevel bare ligger hjemme i skuffen. Finde ud af hvilken form for træning du synes er sjov – den mest effektive træning er den du kommer afsted til! Derfor, find ud af hvad dú synes er sjovt. Er det styrketræning, svømning, fodbold, dans, yoga..?

2. Skab dine vaner

En god måde at komme ud af døren og afsted til træning, er hvis du har skabt dig nogle vaner. Lav evt. et trænings program eller aftal med dig selv hvornår og hvilke dage du træner det ene og det andet. På den måde slipper du for endnu en udfordring, som kan forhindre dig i at tage afsted. Så snart du har fulgt planen, vil det hurtigt blive en del af dine vaner, at du skal afsted.

3. Lær mere om din træning

Læs og undersøg hvad andre gør. Bliv klogere på træning og kosten, for med mere viden bliver du bedre til din træning og får derfor bedre resultater og resultater er motiverende! Win Win 😛

4. Udskiftning

Prøv at udskift nogle af dine vaner og rutiner:

  • Træner du alene, så prøv at træn med en trænings partner.
  • Skift trænings program.
  • Prøv et nyt center.
  • Variere styrketræning med anden form for træning.

5. Planlæg din træning

Lav et trænings, som passer ind i dine planer. Du kan få inspiration til at ligge dit eget program på mit tidligere indlæg “Sådan laver du dit eget træningsprogram”. Så snart du går igang med programmet har du allerede aftalt med dig selv hvor mange gange i ugen du skal træne og hvad du skal træne de enkelte dage. På den måde motivere du dig selv ved at tage afsted. En lille ekstra motivation kan være at føre en slags logbog over din træning. Her kan du samle alle informationer om din vægt, mål, hvad du skal træne og føre et skema over hvor mange kilo du tager i de forskellige øvelser.

6. Sæt dig et mål

Hvad vil du gerne med din træning? Skal du i dit livs sommerform? vil du tabe dig 20 kg? skal du løbe et maraton? stille op i en fitness konkurrence eller vil du gerne træne en god numse?  Vær realistisk med dine mål og sæt dig små delmål. Små skridt på vejen, vil over længere tid føre til fantastiske resultater.  


mvtAlt har en start og alle har været nybegyndere til noget, selv den bedste – så hvad venter du på? Alt nyt stater med lysten og motivationen. Så kom da afsted! 😛

Hvad er din største motivation? Gi’ gerne dit motivations-tip i kommentarfeltet. Rigtig go’ træningslyst!

sarah-posin-logo-blog

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev.

Få gratis inspiration, særlige tilbud og meget mere.