Blandet Hverdag & velvære

Rejseguide til Thailand

Vi er nu kommet hjem til kolde Danmark igen, efter 10 fantastiske dage i Thailand. Det er min anden rejse […]

februar 2019

Sarah Posin

Vi er nu kommet hjem til kolde Danmark igen, efter 10 fantastiske dage i Thailand. Det er min anden rejse til Thailand og jeg synes stadig det er et helt fantastisk sted at rejse til, specielt i vintersæsonen. Der er noget helt specielt ved at rejse til varmen på denne tid af året – det giver en helt speciel energi med tilbage og vinteren føles ikke nær så lang og hård..

En del af jer har spurgt om vores rejse ‘hvor har vi boet og hvilke ting vi har oplevet?’ Da jeg kan forstå, er der en del af jer som selv har Thailand som jeres næste rejsedestination. Ihh! Jeg er allerede selv helt misundelig, selvom jeg dog lige er kommet hjem.

I indlægget her vil jeg samle op på vores tur og tage jer med på de forskellige ting, vi har set og hvor vi har boet. Måske i kan få inspiration til jeres egen tur. Tag et kig med her..

LÆS OGSÅ: Her finder du billige hoteller til Thailand

Inden du rejser..

Vi fik begge vaccine hos vores egen læge. Det kostede omkring 700 kr. for både Hepatitis A og stivkrampe. Vi valgte at få vaccinerne, for at være på den sikre side.

Først og fremmest er Thailand et billigt land at rejse til og leve i. Rejsen kan virkelig gøres billigt, hvis man er ude i en billig rejsedestination i vinterperioden, er Thailand helt perfekt!

Hvis man er ude i god tid, kan det sagtens lade sig gøre at finde billige flybilletter og her kan jeg anbefale, at kigge HER , hvor du kan se en sammenligning over priserne – vi fløj med Norwegian til Thailand, Krabi.

Du kan også vælge at flyve til Bangkok, men det ligger dog lidt i den anden ende end de områder vi har besøgt. Så kig efter hvilket områder du gerne vil bo i og vælg din flydestination derfra – da det jo er et kæmpe land, så transporttiden er ret lang fra sted, til sted.

Hvor boede vi & hvilke steder besøgte vi..

Vi fløj som sagt til Krabi, hvor vi boede 6 dage på et hotel i Krabi, Ao nang. Hotellet hed Pakasai Resort og vi bookede igennem Hotels.com – her kan man se anbefalinger fra andre gæster og det giver et virkelig fint overblik over hotellet.

Hotellet var virkelig skabt udfra junglen og det var endda muligt at støde på aber i træerne på hotellet. Meget eksotisk og i et med naturen. Hotellet lå midt i Ao Nang, så her var godt gang i bylivet og adgang til små hyggelige boder hele dagen. Busser, både og longtailbåde er overalt, hvis man ønsker at udforske andre øer eller områder eller tage på forskellige turistture.

De 6 dage vi havde i Krabi, gik meget af tiden først og fremmest med at falde ned i feriestemning og komme os over vores lange flyvetur Vi brugte dagene ved poolen, fik en del massage (det koster ca. 60 kr for 1 time). Vi gik mange ture i byen om aftenen og så boede vi tilfældigvis lige klods op af et af de bedste fitnesscentre i Krabi, Heroic hedder det.

De har alt hvad man behøver for en god træning og jeg mener vi gav omkring de 70 kroner for en dags træning. Lidt dyrt for thailandske priser, men vi prioriterede et godt fitnesscenter og det fik vi her 🙂

Gode spisesteder i Krabi..

  • Kodam Kitchen – en skjult lille perle. Vi fandt stedet tilfældigvis på vej til Heroic fitness og synes det så rigtig hyggeligt ud! Vi fandt det efterfølgende på Tripadvisor, hvor vi kunne se de mange gode anmeldelser – så vi fik hurtigt booket et bord, da de har godt fyldt op hver dag. Her reserverede vi en lille hyggelig “kabine” Hvor vi sad udenfor i naturen. Stedet virker ret lokalt, men på en hyggelig måde.
  • Jenna’s Bistro & Wine – Endnu et af de gode anmeldte steder på Tripadvisor. Dette sted ligger lidt i den dyre ende, men stadig billigere end danske priser. Vi bestilte små retter tapas og en pasta med trøffel til deling. Stedet ligger i byen, så det var oplagt med en gåtur og aften massage.
  • Carnivore Steak and Grill – Dette sted besøgte jeg første gang jeg var i Thailand. Jeg husker det som et rigtig lækkert sted og det var stadig et af de steder, som vi fik anbefalet idag.

Ting man kan opleve i Krabi..

  • Elefant tur
  • ATV jungle tur
  • Tiger cave temple
  • Snorkling tur
  • Besøge en af ørne med longtailboat; Phi Phi island, Railay beach, Poda Island osv.

Når du går en tur ned af gaderne i Krabi Ao Nang, findes der et hav af forskellige boder, som tilbyder forskellige ture, som elefantridning, ATV ture, bådture, kajak osv. Ofte har de sammensat turen for dig, men det kan sagtens lade sig gøre, selv at sammensætte turen, hvis der er ting du synes er mere tiltagende. Hør dem ad, hvad der kan lade sig gøre. De er meget åbne og meget hjælpsomme til at planlægge afhentning osv.

LÆS OGSÅ: Gratis træningsprogram med TRX

Frederik og jeg var meget enige om, at vi ikke skulle på den klassiske elefantridning, som mange af boderne tilbyder turisterne. Dyrene bliver ikke behandlet godt, så derfor valgte vi at besøge et sted, hvor elefanterne bliver taget godt om og det var en fantastisk god oplevelse!

Vi startede dagen med at køre ATV i junglen, hvor vi efterfølgende blev hentet af en bus, som kørte os direkte til ‘Krabi Elephant Sanctuary’.

Dette sted er ikke elefantridning, men et sted hvor man fodre elefanterne, går med dem til mudderbad og får lov til at bade med dem i floden. Fantastik oplevelse, at være iblandt naturen og disse kæmpe dyr som bevæger sig frit i naturen!

De sidste 3 dage tilbragte vi på det smukkeste resort på øen Koh Yao Yai, blot 30 minutter i speedbåd fra Krabi. Der er en del som har spurgt indtil hotellet og det kan jeg godt forstå! Det er virkelig noget af det smukkeste jeg nogenside har set og er bestemt ikke noget jeg vil glemme!

LÆS OGSÅ: Hvordan jeg passer på min hud, året rundt! 

Hotellet hedder Santhiya Koh Yao Yai Resort & Spa og lever virkelig op til de 5 stjerner hotellet har. På min instagram profil, har jeg lavet en bjælke i toppen af min profil, som hedder ‘Thailand’, der kan i se mange flere stories fra vores smukke ophold på resortet!

Da sidste hotelophold lå på øen Koh Yao Yai, blev vi nødt til at tage sidste overnatning på et hotel nær lufthavnen. Her fandt vi et billigt, men fint hotel, kun 10 minutter fra lufthavnen. Hotellet hedder Nap Krabi Hotel og det kan virkelig anbefales, hvis man skal tidligt op og nå flyet tilbage til Danmark.

Hvilke steder har du selv besøgt i Thailand? Og har du evt. andre smukke rejsedestinationer, som du kan anbefale? 🙂

Oversigt over hoteller:

Hotel 1: Pakasai Resort

Hotel 2: Santhiya Koh Yao Yai Resort & Spa

Hotel 3: Nap Krabi Hotel

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev.

Få gratis inspiration, særlige tilbud og meget mere.