Stil og Inspiration Træning Træningstips

5 gode råd til den bedste løbesko

Affiliate | Jeg har egentlig altid været ret tilfreds med de ting jeg nu end har og har aldrig tænkt så meget […]

oktober 2017

Sarah Posin

Affiliate Jeg har egentlig altid været ret tilfreds med de ting jeg nu end har og har aldrig tænkt så meget over mine løbesko – så længe jeg nogenlunde kan løbe i dem og jeg bare kommer fremad  (rigtig jysk indstilling) Men hold nu op hvor kan man mærke tydelig forskel på løbeturen og ikke mindst hvor hård turen føles, hvis ikke man har et par gode løbesko. Udover at man løber meget bedre, så er det også super vigtigt for kroppen; knæ, ryg og løbestilen at man har de helt rigtige sko, som er beregnet til at løbe i…

Lige nu er jeg selv på udkig efter et par nye løbesko og mangler derfor et par gode fif til, hvordan man finder de rigtige sko til løb – i den forbindelse har jeg allieret mig med selveste Peter Liljensten, som er en dygtigt løbecoach. Han har total styr på, hvilke ting man skal kigge efter, når man er på udkig efter den helt rigtige løbesko! Her kommer hans 5 gode råd:


Råd nr. 1: Husk din løbetest!

Vi som mennesker er byggede forskelligt, da vi løber på forskellige måder i forhold til vores kropsstruktur. Det kan være du er pronations løber, hvor du falder indad på fødderne eller neutrale løber, hvor du løber lige på fødderne. Så er det vigtig, at få lavede en løbetest på et løbebånd, så du kan finde frem til den perfekte løbesko.

Råd nr. 2: Hvad er dit formål?

Hvilket landskab skal du bruge løbeskoen til? Snakker vi om trailsko, hvor du for bedre greb og kontrol, når du løber ude i naturen? eller lette konkurrence sko, som er beregnet til hurtig træningspas? Der skal du være knivskarp efter hvad du gerne vil have ud af skoens egenskaber. Gå efter en løbesko, som har til formål at hjælpe dig på vej mod dig mål.

Råd nr. 3: Komfort fremfor æstetik!

Der findes et hav af forskellige løbebrands fx Nike, Adidas, Puma og osv. Gå efter løbeskoen du følger dig godt tilpas med. Det kan godt være, at Puma har en masse flotte farver, men det nytter ikke noget, hvis du løber dårligt i dem – Så gå ikke efter farven, men egenskaberne til din fod!

 Råd nr. 4: Er din fod smal eller bred?

Vidste du, at løbesko både kan være brede og smalle? Om de sidder tæt eller løst på foden. Det er faktisk ret afgørende, når du løber, så du ikke glider rundt i dem. Vores fødder er bygget forskelligt, så du skal gå efter den sko som passer til din fodbredde.

Råd nr. 5: Ha’ altid flere par sko

Det kan være en god investering, at købe flere par løbesko end kun et par. Hvorfor? Når du har flere løbesko du træner med løbende, så træner du faktisk også din fodstilling forskelligt. Det vil sige, at du træner dine muskler under foden forskelligt, hver gang du løber. Det er også med til, at du slider dem mindre, når du har flere par, som skal løbes igennem.  


| 1. her | 2. her | 3. her | 4. her | 5. her | 6. her | 7. her | 8. her |


Tusinde tak til Peter Liljenste for de gode råd, til hvordan man finder de helt rigtige løbesko! Jeg tænker selv at kigge lidt nærmere på Adidas Energy boost eller en model fra New Balance – har du nogle gode erfaringer med at skulle vælge løbesko? 

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev.

Få gratis inspiration, særlige tilbud og meget mere.