Blandet Træningstips

3 gode råd: Sådan kommer du af med mavefedtet!

Jeg får utrolig mange spørgsmål, fra folk som ønsker at smide den sidste lille delle på maven. Derfor samler jeg […]

januar 2018

Sarah Posin

Jeg får utrolig mange spørgsmål, fra folk som ønsker at smide den sidste lille delle på maven. Derfor samler jeg op i indlægget her og kommer med 3 rigtig gode og vigtige grunde til, hvorfor det kan være, at du har svært ved at slippe af med dellen..

1. Kalorieunderskud

For at opnå et vægttab, gælder det om at ligge i kalorieunderskud. Det betyder ikke at du skal sulte dig selv, men egentlig indtage færre kcal end dit ligevægtindtag (det kalorieindtag du ligge på, når du hverken tager på, eller taber dig)

Hvordan finder man ud af hvor mange kcal man skal have i løbet af dagen? Der findes mange rigtig gode app’s heriblandt LifeSum, som jeg anbefalede meget, da jeg arbejdede som personlig træner. Her kan du nemt og overskueligt holde styr på dit kalorieindtag – Start med at sæt dig ned og noter, hvad du spiser i løbet af en dag. Det gælder både mad og drikke. På den måde kan du se hvor mange kcal du ca. får i løbet af en dag. Gør det evt. over en uge, for at opnå mest præcise tal.

Ønsker du at skære ned i dit kcal indtag og herved formindske dit kcal indtag, så du opnår et kontrolleret vægttab? Så vil jeg anbefale at du langsomt starter, med at skære 100 kcal fra din daglige kost og efter en uge eller to kan du cutte yderligere 100? Det virker ikke af så meget, men små steps vil over længere tid vise rigtig flotte resultater. Husk at kombinere din sunde kost med motion! 🙂

Læs også: 2 Gratis kostplaner, med forskelligt kcal indtag

2. Alkohol

Alkohol er lækkert og hyggeligt! Men kan hurtigt blive en farlig delle, som er svær at komme af med! Alkohol kan nemlig være en stopklods for et vægttab, da for meget alkohol, vin, øl og spiritus nemlig har vist sig, at bremse fedtforbrænding. Æv!

3. Stress

Stress er generelt en usund ting, men har dels også en væsentlig ting at sige, når vi er ude i et vægttab. Når du er stresset over en længere periode, kan det netop føre til mere fedtophobning, da kroppen vil prøve at beskytte sig selv. Stressede perioder kan også have en påvirkning på lysten til at træne og du vil måske også opleve, at du sover dårligt om natten? Disse 2 ting er med til at sætte sine spor og nedsætte fedtforbrændingen.

Føler du dig ofte ikke udhvilet om morgnen? Så kan jeg varmt anbefale magnesium kosttilskud, som jeg selv har brugt over en længere periode, til at komme helt ned i den dybe søvn. Faktisk er der videnskabligebeviser på, at magnesium har en positiv effekt på søvn. Du kan læse mit tidligere indlæg her ‘ 10 videnskablige beviser på magnesium’ 


Hvilke erfaringer har du selv gjort dig, med et eventuelt vægttab? 🙂

Knus for nu!

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev.

Få gratis inspiration, særlige tilbud og meget mere.