Træning Træningsprogrammer Træningstips

Sådan laver du din egen workout?

Det kan ofte være lidt svært at finde ud af hva’ pokker man lige skal træne, når man stå der […]

december 2016

Sarah Posin

Det kan ofte være lidt svært at finde ud af hva’ pokker man lige skal træne, når man stå der midt i centeret. Når motivationen ikke er på sit højeste eller hvis jeg ikke aner hvilken muskelgruppe jeg gerne vil træne – men bare trænger til at brænde lidt energi af, og få sved på panden. Så laver jeg tit de her workout’s, som er plukket lidt ud af crossfit. Det helt fantastiske ved de her workout’s er jo, at alle kan være med – om du så er god, nybegynder eller mega mega hardcore! Her er en lille hurtig guide til, hvordan du nemt kan strikke din helt egen workout sammen. Kig med her…(1) Jeg starter altid med at tænke okay.. hvordan skal workout’en lyde, er det 21-15-9 runder? er det 7 gentagelser med 7 øvelser, 7 runder? eller hvordan vil jeg gerne have at den skal lyde?

(2) Når jeg har fundet frem til det, så begynder jeg at finde de øvelser som jeg gerne vil have med. Her tager jeg ofte de øvelser som jeg godt kan lide at lave, men stadig øvelser hvor jeg også bliver presset ☺ Jeg sørger altid for at vælge lidt af hvert, så der både er styrkeøvelser og cardio indblandet – på den måde får man lidt af hvert, med sved på panden og pulsen op.

(3) Når øvelserne skal sættes sammen, tænker jeg ofte i hvordan de ligger i forhold til hinanden. Så jeg ikke kommer ud for at lægge 3 cardio øvelser lige efter hinanden. På den måde kan man lige nå at få pusten imens man laver en styrkeøvelse.

Hvis jeg eksempelvis har bestemt mig for at der både skal være roning, burpees og løb med i én wokrout, så kunne jeg fordele den sådan her:

  • 500 meter roning
  • 20 Shoulder to overhead
  • 50 burpees
  • 20 Squat
  • 50 double unders (eller 100 normalt ship)
  • 20 Pull ups
  • 1 km løb

(4) Et sidste lille tip til din workout – sørg altid for lige at noter din workout ned. Jeg bruger selv en lille notes bog eller min note på mobilen. På den måde kan man altid lige se på øvelserne, hvis man under wokrouten skulle glemme hvilken øvelse man skulle laver. Eller hvis du på et andet tidspunkt har lyst til at lave wokrouten igen, eller vil tage inspirtion fra den. Man behøver jo ikke finde på det helt nye hver eneste gang. Hvis man først har lavet noget som fungere godt, kan man jo sagtens tage udgangpunkt fra det!

Hvad med dig? Hvilen workout kan du godt lide? Og har du nogle ideer til, hvordan man kan strikke en god træning sammen?

Håber i kan bruge de små tips ovenover. Rigtig god træning!  ❤

sarah posin - signature

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev.

Få gratis inspiration, særlige tilbud og meget mere.