Blandet Hverdag & velvære Skønhed

Selvbruner – bedst i test!

Nu har jeg godt nok lige været en uge på ferie, men inden jeg tog afsted,  har jeg over flere […]

oktober 2016

Sarah Posin

Nu har jeg godt nok lige været en uge på ferie, men inden jeg tog afsted,  har jeg over flere måneder testet 4 forskellige selvbrunere og som i sikkert selv har erfaret, så er der virkelig stor forskel! Selvbruner kan virkelig være et farligt område, hvis man ikke er omhyggelig og ikke vælger den rette til ens hudtonen. Jeg har her lavet en guide, som måske kan hjælpe dig et skridt tættere på, hvilken selvbruner der vil passe bedst til lige netop dig – rigtig god fornøjelse! ❤️

Læs også: Bedste selvbruner som dækker ujævnheder på benene 

Hvorfor bruger jeg selvbruner?

Jeg bruger selvbruner fordi jeg hader at være bleg!  Når jeg har lidt kulør, ligner jeg ikke nær så meget en hængt kat uden makeup og jeg synes kroppen bliver lidt mere lækker at se på. Sjovt nok bliver ens markeringer ofte tydeligere, hvis man har lidt kulør, så det har helt sikkert flere fordele hehe. ☺

Tager jeg sol?

Jeg synes det er helt fantastisk at man bare kan sprøjte et lag på, når man skal noget eller lige trænger til til lige kulør. Normalt skal jeg lige være i solen nogle gange, for at opbygge en fin kulør og når man så endelig har fået bygget en fin kulør, så er det bare så svært at vedligeholde, medmindre man selvfølgelig går jævntligt i solarium. Personligt vil jeg meget hellere bruge selvbruner, da man mindsker risikoen for hud kræft, sparer penge og er meget hurtigere at opnå en brun kulør.

Man kan efterhånden få en del rigtig gode selvbrunere, som hverken lugter eller indholde parabener og parfume. Der er måske lidt fordomme om spraytan og selvbruner, men det bunder nok lidt i alle de skræk billeder man har set og uheld hvor man ikke har været helt omhyggelige eller produkter hvor man kommer til at stinke langt væk af selvbruner.

Tro mig, jeg har selv været der og har virkelig prøvet mange forskellige mærker af med tiden – Kig med her og se min bedømmelse af de her 4 forskellige selvbrunere!

 

2

TEST #1 – SunSpa tan-in-a-can

13227144_1713579322233514_7798536230400154326_n

Om produktet – SunSpa – Tan-in-a-can

SunSpa Tan-in-a-Can, er en mega populær selvbruner og den fås i flere varianter. Jeg har egentlig altid gerne ville købe den, men har ikke rigtig vidst hvilken tan-in-a-can jeg skulle vælge, da der som sagt er nogle forskellige varianter. – Nu er jeg så blevet lidt klogere på produktet hehe  og har fundet ud af at ‘tan-in-a-can Body-fitness’, er beregnet til både ansigt og kroppen og det fedeste af det hele, er at den er beregnet til træning, sved og slid  Juhuu…

Hvordan er produktet at påføre?

Den skal sprøjtes på og har en virkelig god, stor og bred strålen. Fuldstændig på samme måde som når du får lagt et lag tan hos en professionel. Det er super simpelt og man behøver ikke at smøre det ud med en handske. Ofte kan det være lidt svært at påføre selvbruner på ryggen, især når man gør det alene. Men fordi den netop har sådan en fin, bred stråle, bliver det meget lettere!

Så snart du sprøjter produktet på, vil du få en fin gylden farve. Det er både en fordel men også en ulempe – da jeg af og til kom til at lave en større klat, som så blev mere mørk end resten af farven. Hvis det sker, kan man lige duppe lidt med papir, der hvor det er aller mærkest. Så er det væk og farven ligger jævnt.

Hvor længe er tørretiden? 

Faktisk synes jeg tørretiden er rigtig fin, den skal stadig lige have lidt tid at tørre ind, men hvis man bare hopper i lidt løst tøj, så tørre det lyn hurtigt. 

Hvordan er lugten?

Hvis der er nogen af jer der har været med til en fitness konkurrence eller prøvet at få proffesionel spray-tan, så vil i kunne genkende duften. Den dufter, men jeg synes ikke det er nogen dårlig duft. Den vækker egentlig bare dejlige minder fra min konkurrence tid  hehe

Hvordan bliver det færdige resultat?

Når man sprøjter laget på, får man allerede en rigtig fin gylden farve. Jeg føler ikke nødvendigvis at farven bliver meget mærkere, så man skal ikke være bange for lige pludselig at forvandle sig til en omvandrende gulerod. Jeg lod farven sidde hele dagen, hvor jeg dagen efter tog til træning, her var det som om at farven løb lidt af, men jeg var stadig brun indenunder. Efer træning tog jeg et bad og farven var stadig lige så fin og gylden. Jeg tror simpelthen bare der ligger lidt overskydende farve, som lige skal skylles af, når det har siddet længe nok – ligesom hos en professionel. Så mit bedste råd til selvbruneren her, husk at lad den farve godt ind og skyld det overskydende farve af, inden du skal noget. ☺️

Hvor længe holder farven?

Farven har ca. holdt 1 uge, hvor den ligeså langsomt er forsvundet. Til en anden gang kunne jeg måske godt finde på at friske den op med et ekstra lag efter 5-6 dage.

Hvor let af den at fjerne?

Farven behøves faktisk ikke fjernes som man ellers plejer, med at skrubbe og skure. Den fæder langsomt væk, uden at krakkelere eller blive grim. Hvis du får under bruseren, kan du nemt gnubbe farven af og påføre et ny, hvis du ønsker det

Hvad er prisen?

199 ,- 

 

TEST #2 – St.Tropez bronzing mousse

13227035_1713579278900185_7021036088084032217_n

Om produktet – St. Tropez Bronzing mousse

St.Tropez bronzing mousse er åbenbart af de førende mærker indenfor selvbruner og bliver anbefalet af flere makeupartister. Produktet er uden parabener og med abrikos-olie som giver fugt og plejer huden. Det kan jeg personligt godt lide at høre! 

Hvordan er produktet at påføre?

Det er første gang jeg prøver en mousse som denne og jeg er virkelig overrasket! Den er lækker cremet, let at smøre ud og man bliver brun med det samme! Det er nemt at påføre farven i et jævnt lag, uden at misse områder, nemtop fordi du kan se hvor du påfører den brune farve. Det eneste som er ulempen ved moussen her, er at det er svært selv at påføre farven på ryggen, da den jo skal smørres. Hvis du har mulighed for at få hjælp, så er der ingen problemer i det, men hvis du skal gøre det selv, kan det være lidt svært og kræver lidt teknik og smedighed, for selv at kunne nå. 

Hvor længe er tørretiden? 

Den bliver ved med at klistre i et godt stykke tid, her vil jeg helt klar anbefale ikke at lægge et lag inden du skal ud af døren, da den helst skal tøre ind. Påføre et lag en dag hvor du alligevel er hjemme og har mulighed for at have noget løstsiddende tøj på. Personligt kan jeg ikke så godt lide, når jeg ikke føler at produktet tørre ind, da jeg føler jeg skal gå rund som en pingvin uden at røre ved min hud 

Hvordan er lugten?

Duften er fantastisk! Den lufter af dejlig parfume og har slet ikke en snært af selvbruner stank 

Hvordan bliver det færdige resultat?

Jeg skyllede faktisk allerede selvbruneren af samme dag ca. 6 timer efter jeg havde påført et lag. Jeg følte at jeg var en smule klistret, men tror det skyldes af selvbruneren indholder aabrikos-olie som fugter huden, det kan i hvert fald tydelig mærkes på min hud. Normalt plejer jeg at smøre min krop ind i bodylotion efter bad, men selvbruneren her har giver enormt meget fugt og min hud ser meget sundere og blødødere ud. Nathasja min veninde kommenterede endda mine arme, fordi hun syntes min hud så så fin blød ud  juhuuu!

Hvor længe holder farven?

Farven holdte ca. 3 dage. Jeg går i bad hver dag og nogle gange flere gange, alt efter hvornår min træning ligger. Jeg tror jeg ville anvende selvbruneren her, hvis jeg eksempelvis skulle til fest, men ikke sådan til dagligt brug, da den som sagt “kun” holder 3 dage ☺

Hvor let af den at fjerne?

Der er ingen problemer med at fjerne selvbruneren igen. Hvis du alligevel står under bruseren, kan du let gnuppe den af, uden at den efterlader store plamager.

Hvad er prisen?

279,-

TEST #3 – Vita Liberata tan mousse

13240640_1713579252233521_6044401400220935654_n

Om produktet:

Vita Liberata pHenomenal 2-3 week tan mousse  er også et af de populære mærker indenfor selvbruner. Det er første gang jeg prøve mærket, men er meget imponeret. Man kan både få den i mousse som denne, men også creme. ☺ Produktet er duftfrit og indholder økologiske ekstrakter som agurk, papaya, granatæble, lakrids, vindrue og alevera – det både plejer og giver huden fugt og et friskt sundt look. Vira Liberata er også uden parabener, paufume og alkohol – noget jeg personligt altid går efter, når jeg vælger et produkt som dette. ☺

Hvordan er produktet at påføre?

Her har vi igen en mousse, som er fantastisk lækker at påfører. Igen er det lidt besværligt at få ryggen med, medmindre du er total smedig  men få din kæreste, veninde eller en til lige at give en hånd med med ryggen, så bliver det super fint. Faktisk bruger jeg ofte bare selvbruner moussen her til min underkrop, hvis jeg eksempelvis skal i byen eller andet, da den giver kulør med det samme.

Hvor længe er tørretiden? 

Tørretiden er forskellige alt efter hvor stort et lag du ligger. Ligger du et tygt lag, kan du godt blive lidt klistret og det vil derfor tage lidt længere tid før det er trukket ind, men du kan også sagten ligge et tyndt lagt og derefter tage tøj på og afsted.

Hvordan er lugten?

Lugten er duftfri og der er ingen parfume i. Dog synes jeg alligevel den har en lille bitte snært at selvbruner duft, både når du påfører og når den er færdig med at tøre. Det gør ikke mig noget med lugten, men er man meget meget sart overfor selvbruner lugt, er det nok ikke denne man skal vælge

Hvordan bliver det færdige resultat?

Selvbruneren giver farve med det samme, men bliver selvfølgelig mærkere og mærkere som timerne går. Du kan sagtens påfører et lag på dine bare ben, inden du går ud af døren, da den giver en fin kulør med det samme. Du skal dog være opmærksom på ikke at spilde vand på områden indenfor 3 timer, da den lige skal tørre ind.

Hvor længe holder farven?

Farven holde godt, i ca. 1 uge. Jeg har både svedt og haft tæt træningstøj på, men resultatet er rigtig fint og naturligt.

Hvor let af den at fjerne?

Der skal skrubbes lidt med en handske eller svamp, for lige at få de sidste rester af.

Hvad er prisen?

349 ,-

TEST #4 – Gold spray tan

13267895_1713579285566851_2232772858275072176_n

Om produktet:

Første gang jeg stødte på Gold spray tan, var da jeg fik lagt et professionelt lag spray tan. De solgte mærket i deres butik og anbefalede mig at købe en, da den kunne hjælpe med at vedligeholde det lag spraytan jeg havde fået lagt. Allerede der faldt jeg pladask for produktet og har nærmest ikke kunne undvære den siden! Jeg har ikke hørt andre snakke om den før, men tipper næsten altid til den her, hvis der er nogen som har brug for en god selvbruner 

Hvordan er produktet at påføre?

Produktet er super nemt at påføre, da produktet har en stor bred stråle, som fordeler sig flot og jævnt. Jeg bruger ikke produktet her på kroppen, men egentlig bare til ansigt og bryst (nogen gange arme). Det Jeg også elsker ved Gold spray tan, er at jeg hurtigt kan spray et lag på om morgnen og i løbet af 2-3 timer har jeg en fin kulør til resten af dagen.

Hvor længe er tørretiden? 

Tørretiden er rimelig hurtig og har du lagt et lagt i ansigtet, kan du sagtens lægge pudder 20-30 minutter efter du har påført et lag. Jeg gør det ofte og elsker at farven bare arbejder sig ind i løbet af dagen, så når man kigger sig i spejlet nogle timer efter, har man bare en fin flot og naturlig glød. Du hverken fedter i huden eller laver skjolder – jeg bare bare fan af den her!

Hvordan er lugten?

Hmm.. selvom jeg roser den mega meget, kan Micky altså stadig godt buste mig i at have brugt det. Det er ikke fordi man stinker langt væk af selvbruner, men kommer man tæt på og snuser, så kan man godt lugte det en smule.

Hvordan bliver det færdige resultat?

Resultatet bliver virkelig flot og naturligt! Der er ingen selvbruner signaler der blinker her.  Jeg bruger den egentlig kun i ansigtet, hals, bryst og nogle gange arme og hænder. Skal jeg derimod have brune ben, så søger jeg imod de andre selvbrunere.

Hvor længe holder farven?

Farven holder kun omrking 3-4 dage, selvfølgelig fordi man vasker ansigtet oftere end kroppen. Synes man derimod at man trænger til et lag mere, så kan man jo nemt påføre et nyt lag også ovenpå det gamle lag – du behøver ikke at skrubbe det gamle af.

Hvor let af den at fjerne?

Jeg oplever faktisk ikke at skulle fjerne selvbruneren her. Den dulmer egentlig bare selv i farven og så kan du ellers bare påføre et nyt lag.

Hvad er prisen?

188 ,-

13263753_1713579335566846_7087797072441498401_n

 

Sun spa – tan in a can, St. TropezGold spray tanVita Liberata

 

Hvilken selvbruner har du gode erfaringer med? Smid dit bedste tip til en flot kulør i kommentarfeltet. Det var en go’grundig tan guide herfra, håber du er kommet lidt tættere på, hvilken selvbruner der passer bedst til dig.

kys-sarah-posin

 

Sponsoreret, indholder affiliate

Kommentarer

 1. spændende!! Jeg er ret vild med Lancômes tan-gelé – den er også kun til ansigt, hals og bryst, men den er super nem at smøre på, tørrer hurtigt og godt nok dufter den lidt af selvbruner, men det forsvinder hurtigt. Jeg bruger den ca. én gang om ugen og så er man aldrig helt bleg.
  – den vil nok være for dyr at bruge på hele kroppen, men det er også tit pakket ind, når solen ikke er fremme i dk.

  1. Uh ja! Den bruger min mor, så har prøvet den nogle gange når jeg har besøgt hende 😀
   Ja den er også rigtig god og nem at bruge, men giver dig ret i at det nok bliver lidt for dyrt til hele kroppen hehe.
   Men ja.. vi skal jo alligevel være pakket godt ind her i kulden, men hvis man nu skal vise lidt hud til en særlig anledning, så er det altså hammer lækkert!

 2. Hej Sarah.
  Du får også lige en lille kommentar her.

  Har du haft selvbruner i klorvand? F.eks. på ferie?
  Hvis du har hvordan reagere den på det?
  Du skriver at Vita Liberata holder en uges tid, men mon den går hurtigere af i klor?
  Jeg bruger selv Vita Liberatas normale selvbruner og den holder, og er flot, i max 4 dage her hjemme, med normal baderutine.
  Jeg skal til Tenerife her om 3 ugers tid og vil rigtig gerne være flot brun og at farven kan holde hele ugen. Ved godt det lyder lidt urealistisk men kunne jo være du havde et godt råd og nogle erfaringer.
  Jeg har haft hudkræft så der skal et ordenlig lag solcreme på, så farve får jeg ikke rigtig på den naturlige måde, det skal smøres på. 😀

  Kh Ditte

  1. Hej igen Ditte 😀

   Ja du skriver bare alt det du vil, det er hyggeligt!

   Ejj.. hvor skønt med ferie! Faktisk har jeg jo lige været på fotoshoot med Hunkemöller, og her brugte jeg Vita Liberates, da min krop ikke har set et strejf af en solstråle i over et år 😀
   Vi var afsted fra tirsdag til fredag og jeg smurte mig 2 gange – måske du skal tage dem med, så du kan ligge et lag mere under ferien? Den tørrer jo egentlig ret hurtig, uden at klistre.

   Min erfaring med det er, at når du har lagt dit lag, skal du huske at tage et bad og skylle “farven” af (tror bare det er overflødig farve). Jeg havde nemlig lagt et lag om aftenen, hvor jeg hoppede i poolen dagen efter og der fik jeg en brun skjold på min bikini 😀 Den var også hvid, men jeg tænker at det er meget rart ikke at smitte af under alle omstændigheder 😀

   Hvor er du fornuftig med solcremen, det er nemlig ret vigtigt! Dejligt du har det godt den dag idag! Og så er det jo helt genialt, at der findes andre smarte måder at blive brun på 😉
   Forresten.. i forhold til solcreme, så har jeg lige modtaget et produkt. Jeg har ikke testet den endnu, men har kigget på den. Den har en ret smart påførrings “snabel” hvorpå det er nemt at påføre på hele kroppen og ryggen. Det er solfaktor 50 og jeg tror det er ret god kvalitet!

   Du får lige linket her > http://bit.ly/2pXL7Te

   Rigtig god ferie! og tag lidt sol med hjem til Dk 😉 <3

   1. Din tur til Dubrovnik vækkede lidt midsundelse her og nu glæder jeg mig endnu mere til vi skal afsted. ????☀️

    Jeg snubber dit råd om at tage Vita Liberata med i kufferten og så give kroppen en tur dernede også.
    Og så krydser jeg fingre for ikke at smitter for meget af på bikini, håndklæder eller hvad jeg kommer i nærheden af. ????
    Bodylotion kommer også med og så håber jeg på bløde håndklæder så de ikke slider for meget.

    Det kunne altså være fedt hvis de fandt formlen til en selvbruner der kunne holde farven en uge eller mere. ????

    Tak for din ros og råd med solcreme, jeg har tjekket linket og den må da bestemt prøves. ????

    Tusind tak – jeg skal prøve at slæbe lidt solstråler og varme med hjem. ????❤

    1. Det var så lidt Ditte 🙂
     Jeg håber i får en rigtig skøn ferie (er bare lidt misundelig hehe) 😀

     Husk at tag din selvbruner i en lille pose, i tilfælde af at den skulle blive lidt utæt i flyet. Det gjorde min nemlig 😀 det ville være så træls hvis ens tøj lige fik en lille makeover.
     Selv tak Camilla <3 Vi snakkes jo bare ved her på bloggen!

     Mange knus

 3. Hej Sarah
  Tak for din fine test af selvbrunere, dog savnede jeg at du skrev noget om de smitter af tøj. Jeg har selv brugt et hav af selvbrunere men desværre ødelægger de mit hvide undertøj og mine hvide bluser så jeg bruger det kun på arme/ben og ansigt nu. Kender du en selvbruner der ikke smitter af ?

  1. Hej Solveig,

   Det kan jeg da godt forstå.. det er også hammer irriterende hvis det smitter af!
   Jeg går ikke selv så meget i hvidt, så det er sikkert derfor jeg ikke har bemærket det 🙂
   Har du prøvet selvbruneren fra Matas, den fra Nordic Tan? Den synes jeg faktisk er ret god!

 4. Hej Sarah.
  Hvordan undgår man bedst, at de selvbrunere som er i spray, smitter af på vægge og gulv? Ved du evt. om det er nemt at få af, hvis de gør? 🙂

  P.S.
  Tak for din blog!

  1. Heeej Sabrina <3

   Tak for din besked, så dejligt du følger med herinde!
   Som regel plejer jeg faktisk at spraye selvbruner på, når jeg står på et håndklæde. Nogle gange kan jeg se at det har sprøjtet lidt på gulvet og så tørrer jeg bare gulvet over med håndklædet - det kan sagtens komme af 🙂
   Jeg har aldrig prøvet at få det på væggene, men det kan godt være du skal være lidt opmærksom på når du sprayer, at du ikke kommer for tæt på væggen 😉 Kunne forstille mig at det var lidt mere omfattende at gøre rent end gulvet 😀 men hvis du får noget på, så bare lige tør af med det samme, så det ikke tørrer ind.

   Knus Sarah

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev.

Få gratis inspiration, særlige tilbud og meget mere.