Træning Træningstips

Top 10 bedste træningsudstyr til hjemmetræning

Hvordan får vi det bedste ud af vores hjemmetræning? Uden at skulle købe os fattige i alverden udstyr. Jeg har samlet nogle af de bedste og viser dig, hvordan du kan bruge udstyret i din hjemmetræning.

februar 2021

Sarah Posin

Reklame links

Efter vi nu endnu engang må indfinde os med anden nedlukningen af Danmark og fitness centrene er sat på standby. Så må vi jo endnu engang kaste os ud i kreative løsninger, for at holde træningen ved lige.

Heldigvis har vi prøvet det før og måske har du allerede fundet et par gode løsninger, som passer godt ind i din hverdag.

Herhjemme har vi igen fundet vores udstyr til hjemmetræning frem – vores stue har loft til kip, hvor vores slyngetræner kan hænge på en af bjælkerne. Helt perfekt! Faktisk kan man gøre hjemmetræning til noget meget simpelt og man behøver ikke alverdens redskaber.

Jeg har derfor samlet et par gode ideer til, hvordan du vælger det rette udstyr til din hjemmetræning og hvilket træningsudstyr du vil få mest glæde af. Kig med her..

 

1. Slyngetræner

En slyngetræner også kaldet ‘TRX’, er virkelig et godt og effektivt træningsredskab. Som sagt har vi vores hængende i en bjælke fra loftet, men du kan også fastgøre slyngetræneren i døren.

Med en slyngetræner kan du nemt og effektivt træne hele kroppen.

Jeg har delt et fullbody træningsprogram og nogle af mine favoritøvelser, som du kan se i en video her

 

Find din slyngetræner her

 

 

2. Håndvægte

Håndvægte er ikke kun træning til overarmene, som man måske forbinder dem med. Faktisk kan et par håndvægte være ret så effektive til træning af hele kroppen. I linket her kan du finde et hav af forskellige former for håndvægte. Mine foretrukne håndvægte er fra mærket ODIN Hex – det er præcis de vægte som man ofte finder i træningscenteret.

 

Find de bedste håndvægte

 

Med et par håndvægte kan du lave øvelser som:

  • Goblet squat
  • Lunges
  • Thrusters
  • Russian deadlif
  • Dødløft
  • Devils press
  • Power snatch
  • Bent over row
  • Push press
  • ..og så videre. Hvis du er i tvivl om, hvordan de forskellige øvelser ser ud – skriv endelig en kommentar til indlægget her, ellers kan du prøve at google øvelsen 🙂

 

3. Kettlebells

Et af de træningsredskaber som jeg nok har brugt mest i min træning, er nok en kettlebell. Faktisk har jeg også skaffet mig et par i forskellige kg til min hjemmetræning og hvis vejret tillader det, så er de helt geniale at slæbe med ned i parken og lave en udendørstræning.

Fordelen ved at træne med en kettlebell, er at du har mulighed for at træne hele kroppen igennem.

Her er en kort video, som viser hvordan en træning kunne se ud.

 

Find forskellige kettlebells, i flere vægte

 

 

4. Glidemåtter

6-Directions Sliding pads, også kaldet glidmåtter på godt dansk – er et virkelig simpelt træningsredskab, hvor du har mulighed for at lave en masse sjove øvelser på gulvet.

Fordelen ved denne træningsform er, at øvelserne næste ikke kan gøres forkert og træningsformen egner sig til alle niveauer.

Det eneste du skal bruge er disse to glidemåtter, som du enten placerer under fødderne, eller hænderne.

Jeg har lavet en video her, hvor jeg anvender et par klude fra køkkenet. Glidemåtterne er nok lidt nemmere at arbejde med, men et par klude kan også bruges, som en start 😉

 

Find glidemåtter til hjemmetræning her

 

 

5. Bodypump sæt

De her vægtstænger brugte jeg SÅ meget, da jeg startede mit medlemskab i fitness. Jeg mener faktisk også, at de indgik som en del af de hold jeg gik på 🙂

Nu hvor vi snakker om udstyr til hjemmetræning, så er de faktisk virkelig geniale, da man har mulighed for at justere vægten. Dermed er det heller ikke et udstyr som kræver vildt meget plads, hvis du eksempelvis bor i lejlighed.

 

Find vægtstænger og vægtskiver

 

6. Motionscykel

Her en mulighed, som nok kræver lidt mere plads og nok noget de fleste ikke har pladsen til. Havde jeg selv pladsen her i lejligheden, så kunne jeg godt finde på at købe en BikeErg.

Jeg har ofte brugt den, som en del af min træning i crossfit, men det er ikke alle centre som netop har denne model. En BikeErg minder meget om romaskinen, med dens luftmodstand, samt den lille computerskærm som viser tid, distance osv. Du kan finde et direkte link til BikeErg her

Virkelig et fedt træningsudstyr, hvis du skal have pulsen op.

 

Se alle muligheder indenfor motionscykler

 

7. Træningselastik

En ting jeg selv bruger meget og kombinerer med min styrketræning, er træning med elastikker. Jeg elsker at træne ben og baller med elastik, da jeg føler at man virkelig har mulighed for at aktivere musklerne.

Jeg har lavet en video her, hvor du kan se, hvordan jeg bruger en elastik, som en del af min hjemmetræning..

 

Find elastikker til din træning her

 

 

8. Træningsmåtte

En træningsmåtte er simpelthen et must, hvis du kaster dig over hjemmetræning. Uden en måtte eller et underlag, føler jeg ikke at man kan give den ordentlig gas.

Du kan meget nemmere bevæge dig rundt og står bedre fast på gulvet, med en måtte som underlagt.

Klikker du på linket ovenover, vil du kunne finde en masse forskellige måtter til træning. Min måtte er sort og kan nemt rulles sammen og pakkes væk, når jeg ikke bruger den 🙂

 

Træningsmåtter i forskellige farver her

 

 

9. Vægtvest

Er du typen som løber meget og trænger til mere modstand, så er en vægtvest en meget fed måde at øge belastningen.

Du kan også bruge vægtvesten som en del af din hjemmetræning, når du eksempelvis laver kropsøvelser, som push ups, air squats, burpees, sit-ups, lunges osv.

 

Find vægtveste og øg belastningen under din træning

 

10. Ankelvægte

Går du meget op i at træne din bagdel, så kan jeg varmt anbefale de her ankelvægte, som er et virkelig fedt redskab til at kunne lave en masse fede øvelser til både ben og baller.

Selvom vægtene ikke er så tung, så er de faktisk imponerende gode og man får ret meget ud af dem alligevel.

Jeg har selv et par ankelvægte, men har lånt dem ud til en veninde, da hun manglede lidt udstyr til sin hjemmetræning.

 

Find ankelvægte her

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev.

Få gratis inspiration, særlige tilbud og meget mere.