Aftensmad Morgenmad Opskrifter

Verdens nemmeste Æggekage!

Lækker, luftig og velsmagende æggekage. Jeg elsker æggekage, først og fremmest er det den letteste ret at bikse sammen og du kan […]

januar 1970

Sarah Posin

Lækker, luftig og velsmagende æggekage. Jeg elsker æggekage, først og fremmest er det den letteste ret at bikse sammen og du kan nærmest bruge alle ingredienser, grøntsager, kød og hvad du har af rester, bikse at i. Og det bedste af det hele.. det er en sund, proteinrig og og mættende ret!

13876477_1741789099412536_3122900506000977812_n

Bodylab er netop lige kommet med denne kæmpe æggehvide dunk, som virkelig er praktisk når man skal lave en ret som denne! Førhen har jeg altid lavet æggekage med hele æg og når jeg skulle bruge æggehvider har jeg smidt blommen ud. Jeg har simpelthen lukket øjnene hver gang jeg har smidt blommen ud, fordi jeg synes det er så synd at smide sådan noget godt ud  Det slipper man simpelhen for her!

I æggekagen har jeg suppleret æggehviderne med hele æg, da blommen giver lidt mere smag, konsistens og farve. Der er ikke tilsat nogle tilsætningstoffer i hviderne her, så de kan sagtens nydes som de her. Synes tit de store dunke ægghvider kan blive en smule syntetiske, men det er ikke tilfældet med æggehviderne fra bodylab, da det er økologisk og 100% æggehvider.

➔ Det skal du bruge:

 • 3 hele æg
 • 100 g æggehvider (ca 3-4 æggehvider)
 • Salt
 • Kalkunbacon (bacon, svampe eller andet kød kan også bruges)
 • Løg
 • Tomater
 • – Du kan også bruge: mozerella, svampe, bacon, kyllingestrimler, purløg, kartoffel, spinat, hytteost

➔ Sådan gør du:

 1. Du kan starte med at skære dine græntsager og kød
 2. Herefter mikser du dine æg, æggehvider og salt i en skål
 3. Hæld massen på en pande med fedtstof (gerne en del så den ikke sidder fast)
 4. Tilsæt dit fyld, så det bare ligger helt tilfældigt fordelt.
 5. Tænd for panden, ikke for varmt så den brænder på!
 6. Når du kan se at æggekagen begynder at være færdig i kanterne, men der stadig ligger lidt rå æg i midten – stil den ind i en forvarmet oven ca. 5-10 minutter og din æggekage vil blive helt perfekt og du slipper derfor for at vende den. 

Serveringsforslag:

Server æggekagen med en god salat, Bodylab ketchup eller Easis ketchup, da det også er et lidt sundere alternativ til den klassiske ketchup. Selvom det måske ikke ser ud af meget, så mætter det rigtig godt på grund af det høje proteinindhold. Får i ikke spist hele rettet samme aften, smager den endnu bedre når den har stået natten over på køl og du kan evt. tage den med på madpakken.


En nem, lækker og sund ret til både aftensmad, frokost og på madpakken – Hvilke retter laver du når det hele skal gå lidt hurtigt? ❤

sarah posin - signature

Affiliate

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev.

Få gratis inspiration, særlige tilbud og meget mere.