Blandet

3 vigtige ting, når du dyrker sport

Sundhed og træning er på dagsordenen hos langt de fleste mennesker – jeg selv inkluderet. Det er vigtigt at holde […]

januar 2017

Sarah Posin

Sundhed og træning er på dagsordenen hos langt de fleste mennesker – jeg selv inkluderet. Det er vigtigt at holde sig sund, spise det rigtige mad og få motioneret. Selv om det kan virke uoverskueligt at komme i gang med en sundere livsstil, gør det godt for både sjæl, krop og sind. Det er nemlig ikke kun kroppen, der bliver stærkere – tankerne gør også. Man får det automatisk bedre med sig selv og får et større overskud i hverdagen. Men hvordan får man dyrket sport – sådan helt rigtigt? Dette har jeg tre råd til her.

Det anbefales, at man træner i ordentligt fodtøj, da dårlig støtte og stødabsorption kan have en negativ effekt på ens fødder. Herefter kan flere forskellige skader udvikles, og dette kan skabe stor gene i hverdagen. Jeg oplever også selv, at jeg har det langt bedre, når jeg dyrker sport i ordentlige sko. Her er det især vigtigt, at skoen rent faktisk passer tæerne og hælen, giver god støtte samt absorberer stød godt.

 

Pas godt på dine fødder

Jeg har også fundet ud af, at indlægssåler gør en kæmpeforskel under min træning. Især løb og fitness har godt af at blive udført med indlægssåler. Alt efter ens behov kan man vælge indlægssåler med ekstra støtte ved svangen, lindring ved ligtorne eller såler med ekstra stødabsorbering. Det er særligt den sidste indlægssål, jeg har haft stor glæde af i min egen træning. Senzone i Silkeborg har speciale i rådgivning omkring løbesko og indlægssåler. Her kan man også få foretaget en løbestilsanalyse, som virkelig sikrer, at man får de mest optimale løbesko.

Jeg medvirkede i en lille reklame video for Senzone, hvor jeg bla selv fik testet min svang og det var ret interessant, specielt i forhold til min egen træning og de små skevanger jeg selv døjer med. Jeg har længe haft problemer med min læn, især i mit suqat – det kunne han rent faktisk se ud fra min løbestilanalyse, hvor specifikt jeg skulle have ekstra støtte, med hjælp af indlægssåler.

Hvis du ønsker at se, hvordan sådan en analyse forgår, så tjek videoen her..

Omvend dine tanker til noget positivt

Generelt kommer vi længere i vores liv, hvis vi kan tænke positivt omkring tingene. Dette gælder også træning. I stedet for at gøre det til en sur pligt, som bare skal overstås, således at man kan tabe sig nogle kilo, gælder det om at tænke positivt. Man kan glæde sig over, at man får lov til at bruge sin krop, presse den til sit yderste og pleje sit helbred. Det har hjulpet mig en hel del at prøve at omvende mine tanker, selv om det ikke altid er nemt.

Det samme gælder dine tanker omkring madvanerne. Jeg kender mange, der bruger træning som en form for straf, hvis de har spist dårligt dagen inden. Her bruger man altså træningen som et svar på sin dårlige samvittighed. Dette fører dog ikke til noget godt i længden, og man skal derimod træne, fordi man har lyst. Jeg ser i hvert fald træningen nu som noget, jeg gør for at passe bedre på mig selv også i det lange løb.

 

Spis rigtigt for at se gode resultater

Træner du for at tabe dig, er det – desværre – ikke nok bare at tonse afsted på løbebåndet. Kosten skal følge med, og derfor er det vigtigt, at du spiser rigtigt. Langsomme kulhydrater såsom fuldkorn og grøntsager giver dig energi hele dagen, da de holder dig mæt. Derudover er protein vigtigt at indtage, hvis du vil opbygge muskelmasse. Her er chia, skyr, kylling, kikærter og soyabønner særdeles proteinrige.

Jeg håber, du kan bruge ovenstående tips, som har hjulpet mig til bedre resultater – især for det personlige velvære.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev.

Få gratis inspiration, særlige tilbud og meget mere.